עבור לתוכן

עזרה ב- OC למעבד e8400

Featured Replies

פורסם

שלום, אני צריך קצת עזרה בעניין OC למעבד e8400, טוב אז בקיצור עשיתי לו OC קטן של 600Ghz והטמפ' שלו היא 39 במנוחה ובמאמץ מלא עם התוכנה OCCT היא 60 -61 המתח הוא 1.22500, עכשיו נתקלתי בבעיה אחת בינתיים במהלך הOC מלבד בעיית החום כי הקירור הזה לא מאפשר לי להגיע רחוק וזה המקסימום שהצלחתי להגיע איתו, אז הבעיה היא שלא ניתן לקבוע באפשרות fsb strap to north bridge את הערך 400, זה גורם למעבד להתחל את עצמו איך שהוא מגיע למסך של טעינת הווינדוס, וחושב לציין שלא הצלחתי לקבוע את ה - fsb strap to north bridge ל 400, גם ללא ה OC וגם ניסתי דרך העלאת המתח ל 1.25000 ועדיין לשווא.. אז מה שאני שואל זה האם כדאיי לקנות קירור טוב כדי לנסות להגיע איתו ליותר או שבעיית ה fsb strap תפריע פה ?? (בינתיים ה - fsb strap על Auto ללא בעיות).. ואם אתם יודעים מה עוד ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיית fsb strap to north bridge , בבקשה תסבירו כי אני חדש בנושא..

תודה לעוזרים!!...

פורסם

ככה לא בונים שאלה אחי!!

תן יותר פרטים מדויקים!!

זכרון!!

לוח!!

מעבד!!

קרור!!

ואז נשמח לעזור לך ;D

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

ככה לא בונים שאלה אחי!!

תן יותר פרטים מדויקים!!

זכרון!!

לוח!!

מעבד!!

קרור!!

ואז נשמח לעזור לך ;D

:xyxthumbs:

לוח P5Q

מעבד e8400 עם קירור שקיבלתי איתו של אינטל..

זיכרון של OCZ 4 GB מהירות 800

ספק 750 של קורסייר

אם צריך עוד פרטים תגידו....

פורסם

אני מתפלא על הטמפ' שדיווחת עליהן, הקירור סטוק של אינטל ממש לא מיועד לOC בטח שלא מעבר ל3.6.

פורסם
Basically its the internal operating frequency of the memory controller aka northbridge usually found in 200/266/333/400 flavours which represents processors with 800/1066/1333/1600 fsb. At any given internal operating frequency the memory controller has set internal timings which effect performance, higher straps tend to have slack timings so the memory controller can hit higher fsb speeds.

Quick Example 200 strap tends to have a wall around 380fsb before performance drops off

266 strap the wall is around 430fsb and 333 strap around 520fsb...of course you can go past these points as not all hardware is the same (but expect performance not to be as good).

בקיצור אין לך סיבה לשים את הFSB STRAP דווקא על 400.

תשאיר את זה על AUTO או שים את זה על 333 אם זה לא עובד על 400.

ואין לזה שום קשר לטמפרטורת המעבד.

אם אתה רוצה OC גבוה יותר למעבד אז קירור למעבד זה הפתרון.

שום דבר לא מובטח, אבל רוב הסיכויים שתוכל להגיע ל4 או יותר עם קירור טוב.

פורסם
  • מחבר

בקיצור אין לך סיבה לשים את הFSB STRAP דווקא על 400.

תשאיר את זה על AUTO או שים את זה על 333 אם זה לא עובד על 400.

ואין לזה שום קשר לטמפרטורת המעבד.

אם אתה רוצה OC גבוה יותר למעבד אז קירור למעבד זה הפתרון.

שום דבר לא מובטח, אבל רוב הסיכויים שתוכל להגיע ל4 או יותר עם קירור טוב.

אז כדאי לשים את ה FSB STRAP על 333 במקום על Auto ? זה יביא יציבות יותר טובה??, ואיזה קירור אוויר טוב אפשר למצוא ב 300 + - ?

תודה..

פורסם
  • מחבר

קראתי עכשיו את מה שכתבת וזה באמת עזר לי להבין את הנושא ובטח גם לאחרים... אבל ראיתי שם שם את הקירורים והם גדולים מאוד, איך אני מכניס דבר כזה למארז?? ומה אתה ממליץ לקחת כיום? ב - 300 + - ??

תודה...

פורסם

היום הייתי לוקח או את הV8 שמגיע עם מאוורר ועולה 265. (בהחלט יותר זול מהTRUE)

או את הZ600 + שני מאווררים שעולה 240 אבל לא כולל מאווררים ולכן יוצא יותר יקר. (אבל עדיין יותר זול מהTRUE)

אפשר גם לקחת את ה Z600 עם מאוורר אחד ולהוסיף עוד אחד בהמשך אם יש צורך.

ממה שאני מצליח להבין מהאינטרנט (וקראתי לא מעט השוואות) הV8 ינצח את הTRUE עם מאוורר אחד (במידה והמאווררים זהים).

והZ600 ינצח את TRUE גם עם מאוורר אחד וגם עם שני מאווררים (בשניהם כמובן).

הגודל לא אמור להוות בעיה אבל כדאי מאוד לבדוק אם זה נכנס אצלך במארז ואין התנגשות עם צלעות על הלוח או חלקים אחרים.

את הקירור המעצבן שלי הייתי צריך לדחוף כדי שיכנס, הצלעות של הלוח הפריעו לו. (לא לקירור עצמו, אלה לתושבת שלו)

בנס הצלחתי להרכיב אותו בלי להרוס שום דבר.

כדי לחזק את הטענות שהבאתי פה (ולא בקלות ראש) אני אוסיף שוב את ההשוואה מFROSTYTECH ואני יבהיר משהו.

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2273&page=5

שים לב שבטבלה יש גם 120 וגם 120 EXTREME.(של THERMALRIGHT)

ה120 EXTREME נבדק עם אותו מאוורר כמו הZ600 שמוביל עליו.

ה 120 שמוביל על הZ600 טיפה נבדק עם מאוורר יותר חזק.

את המאווררים שבדקו איתם אפשר לראות בהשוואה של כל קירור בדף הראשון.

הCORE CONTACT FREEZER דרך אגב נבדק עם מאוורר אפילו יותר חזק מכל האחרים, ככה שלא בטוח שהוא יותר טוב מהם בכלל. :-\

פורסם
  • מחבר

היום הייתי לוקח או את הV8 שמגיע עם מאוורר ועולה 265. (בהחלט יותר זול מהTRUE)

או את הZ600 + שני מאווררים שעולה 240 אבל לא כולל מאווררים ולכן יוצא יותר יקר. (אבל עדיין יותר זול מהTRUE)

אפשר גם לקחת את ה Z600 עם מאוורר אחד ולהוסיף עוד אחד בהמשך אם יש צורך.

ממה שאני מצליח להבין מהאינטרנט (וקראתי לא מעט השוואות) הV8 ינצח את הTRUE עם מאוורר אחד (במידה והמאווררים זהים).

והZ600 ינצח את TRUE גם עם מאוורר אחד וגם עם שני מאווררים (בשניהם כמובן).

הגודל לא אמור להוות בעיה אבל כדאי מאוד לבדוק אם זה נכנס אצלך במארז ואין התנגשות עם צלעות על הלוח או חלקים אחרים.

את הקירור המעצבן שלי הייתי צריך לדחוף כדי שיכנס, הצלעות של הלוח הפריעו לו. (לא לקירור עצמו, אלה לתושבת שלו)

בנס הצלחתי להרכיב אותו בלי להרוס שום דבר.

כדי לחזק את הטענות שהבאתי פה (ולא בקלות ראש) אני אוסיף שוב את ההשוואה מFROSTYTECH ואני יבהיר משהו.

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2273&page=5

שים לב שבטבלה יש גם 120 וגם 120 EXTREME.(של THERMALRIGHT)

ה120 EXTREME נבדק עם אותו מאוורר כמו הZ600 שמוביל עליו.

ה 120 שמוביל על הZ600 טיפה נבדק עם מאוורר יותר חזק.

את המאווררים שבדקו איתם אפשר לראות בהשוואה של כל קירור בדף הראשון.

הCORE CONTACT FREEZER דרך אגב נבדק עם מאוורר אפילו יותר חזק מכל האחרים, ככה שלא בטוח שהוא יותר טוב מהם בכלל. :-\

אז נגיד והחלטתי על ה V8 אתה חושב שאני אוכל להכניס אותו למארז?

הנה תמונה

http://www.myg.co.il/index.php?loc=see&pic=php8HtYtf.jpg

כי אני חושב שתהיה בעיה עם זה..

ותודה על ההסבר ועזרה שלך כל הכבוד :yelclap:

פורסם

קראתי ביקורת די חפיפניקית אבל מראה את הכיוון הכללי.

בביקורת הV8 הציג ביצועים טובים לפחות כמו הTRUE.

החסרונות שלו הם הגודל שלו, היתרון במחיר.

חבל שאין מספיק ביקורות על פתרון הקירור הנ"ל, יכול להיות שיש יורש לTRUE.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שיכנס בלי בעיה.

אבל אני לא יכול להתחייב לך על זה. :nixweiss:

תסתכל בגלריה של היצרן יהיה לך מושג יותר טוב על המימדים של זה ועל איך זה יושב על הלוח ובמארז.

http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=1&id=5279

אבל הוא נראה גדול כזה וגם כבד וגם אני צריך לדעת לפחות ב - 90 אחוז שאני אצליח להכניס אותו למארז, וגם נראה לי שגליץ' הכי קטן שלו והכרטיס מסך גמור...

אתה מכיר אולי קירור שב100 אחוז אני אצליח להכניס למארז ושמשתווה לו?? ב 300 + -

תודה..

פורסם

מבחינת משקל הוא שוקל רק 75 גרם יותר מהTRUE, וזה בהשוואה לTRUE ללא מאוורר, בכל מקרה משקל זה לא בעיה.

מבחינת גובה הוא רק חצי מילימטר יותר גבוה מהTRUE, ולפי השוואה מול גובה הפנלים של הכרטיסים הוא אמור להכנס לכל מארז סטנדרטי.

רוחב הוא אפילו טיפה פחות.

באורך הוא שווה לרוחב, לעומת הTRUE שהוא מלבני וצר ברוחב.

לא נראה לי שיהיה בעיה להכניס אותו מבחינת מארז.

השאלה היא לגבי צלעות הקירור של הלוח.

יש לוחות עם הרבה צלעות קירור, רחבים וגבוהים.

פשוט תברר עם החנות שאין בעיה עם הלוח הספציפי שלך.

מישהו שם אמור לדעת כי הם כל הזמן מרכיבים שם מחשבים עם כל סוגי הלוחות והקירורים.

פורסם
  • מחבר

יש לי לוח P5Q של אסוס, אתה חושב שתהיה בעיה עם הצלעות?.. אם צריך תמונה תגיד לי.. ושוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים