עבור לתוכן

Football Manager 2009- הכרזה (שוחררו 2 סרטים)

Featured Replies

פורסם

חלק 1:

חלק 2:

הסרט הראשון הוא דיי משעמם. בשני מפורטים השינויים במשחק.

חלק מהשינויים:

-עוד תוספות לפידבק שעוזר המאמן מעביר למאמן במחצית המשחק.

-יותר חדשות.

-"מסיבות עיתונאים".

-תוספת מבורכת לדעתי- אפשרות לשלוח את השחקנים לאימונים מסויימים באופן פשוט ולא דרך תפריטי האימון המייגעים.

-אפשרות משחק כאשה.

-תוספות של עוד מדדים של ביטחון (confidence), אהדה וכו'.

-כרגיל, הגדלת ה DB.

-שיפור (כביכול, לדעתי) הדיוק הכלכלי במשחק.

-כתיבה מחדש של מערך ההעברות של המשחק- לדעתי שינוי מבורך.

-הרבה תוספות למהלך הצפיה במשחק, כולל התוספת הראשית לדעתי (אם כי לא בטוח שהיא באמת תשפיע על המשחק):

לראשונה, אפשרות לצפות במשחק בתלת מימד!

(רק שיהיה ברור- עדיין תהיה אפשרות למצב הדו-מימדי)

עכשיו, נעבור מנתונים לדעה שלי:

לדעתי, שחקן FM ותיק, אם כי לא אדוק בטירוף, המשחק נהיה פחות טוב השנה.

גם שחקן ותיק כמוני כבר טובע בכמות הגרפים והנתונים שיש שם, שלא נדבר על זה שמשחק פשוט איטי (לצרןץ כל הבלבולי מוח כל שנה על שיפור במהירות).

המשחק הפך מבלבל ומסובך ביותר. נכון- מה ששחקני FM אוהבים זוהי המציאותיות וריבוי הנתונים (ודיוקם). אבל לכל דבר יש גבול ולדעתי הם כבר מגיעים אליו.

יש גבול לכמה שאפשר להעמיס. אני לא רוצה שמשחק בודד יקח לי רבע שעה, זה לא הגיוני.

בתחום הזה אני לא בטוח שיהיה שיפור במשחק החדש- מעניין מה יהיה בדיוק.

מערכת ההעברות של המשחק מאוד חלשה לדעתי.

אמנם שיפרו את הקטע של FREE TRANSFERS (אני אישית בניתי אימפריות רק בעזרת זה), אבל עדיין יש שם בעיות.

לא יכול להיות שקבוצה אירופאית גדולה מציאה סכומים אדירים על שחקנים לא ידועים וההצעות לא מתקבלות, זה פשוט לא מציאותי.

יש גם עוד בעיות שלא נכנס אליהן.

אני מקווה שאכן יהיה שיפור בתחום.

האפשרות של צפיה תלת מימדית במהלך המשחק:

בגדול, אני לא חושב שזה יוסיף למשחק. הבעיה במנוע גרפי היא שהוא מתיימר להצגה מציאותית יותר.

מה שקורה בפועל בדר"כ הוא שהשחקנים פשוט נראים כמו גלמים. נגיד ששחקן מגיע למצב מול מול שער ריק והמנוע החליט שהוא יחמיץ- לא תמיד המנוע הגרפי מסוגל להציג את זה בצורה מציאותית (אם כי לא שיחקתי במשחקים חדשים עם מנוע גרפי, אז אולי אני לא מעודכן).

SI GAMES טוענים שלדעתם הטכנולוגיה הגיע למצב שבו המצב הזה לא יקרה. האם הם צודקים? אולי.

אני חושב שהיה קסם אדיר בצפיה הדו מימדית במשחק. המנוע הראה את הפן הטקטי יותר של המשחק והדמיון השלים את הפערים.

נחיה ונראה האם האפשרות הזו תוסיף או תגרע והאם המנוע יהיה מספיק טוב בשביל לא להיות מגוחך.

ועכשיו- דעתכם על המשחק המדהים הזה (שקצת ירד לדעתי).

פורסם

עם המיפרט שלך בטוח לא תיראה שום מציאות, ועם ניתקע לך המשחק או כל בעיה אחרת זה לרוב ביגלל החומרה שלך. הצעה שלי כדי להנות מי משחקים תשדרג תמערכת ומהר כי כמו שאני רואה עם מעבד כמו שלך לא תגיע רחוק אפילו עם תעשה לו OC מטורף :xyxthumbs:

פורסם

בתור מכור למשחק לדעתי אתה מסיק מסקנות מוקדם מדי. כל שנה הם עושים קפיצה קטנה לעבר משחק יותר מציאותי ומיהנה והסדרה במגמת שיפור מתמדת.

צריך לחכות שיצא הדמו ואז נראה באמת אם מדובר במקצה שיפורים טוב וכללי או רק קצת עיגולי פינות ושיפצורים קטנים למוצר הקיים.(שגם ככה מעולה לדעתי).

ואגב התלונות שלך לגבי ההעברות, לדעתי כזה הוא המצב האמיתי כיום(ראה מקרה אנדרי ארשבין),קל יותר להוציא כסף מקבוצות גדולות. אין מה לעשות בקשר לזה.

פורסם
  • מחבר

עם המיפרט שלך בטוח לא תיראה שום מציאות, ועם ניתקע לך המשחק או כל בעיה אחרת זה לרוב ביגלל החומרה שלך. הצעה שלי כדי להנות מי משחקים תשדרג תמערכת ומהר כי כמו שאני רואה עם מעבד כמו שלך לא תגיע רחוק אפילו עם תעשה לו OC מטורף :xyxthumbs:

וזו עוד בעיה במשחק לדעתי. הוא כבד מאוד.

יש לי 2GB זיכרון ומעבד שהוא בסך הכל סביר. ועם זאת, כמעט ואי אפשר לשחק במשחק עם המפרט שלי.

WARMACHINE-

אני רוצה לראות שריאל מציעה לבית"ר 4 מליון דולר עבור טוטו תמוז והוא לא נמכר.

ברור שיש מקרים קיצוניים- אבל הם...קיצוניים.

פורסם

אני מאלה שאף פעם לא התקדמו מ-Championship Manager 2001/2002 למשחקים החדשים.

(בדיוק אתמול פתחתי עונה בליגה האיטלקית הרביעית).

ניסיתי לשחק ב-CM4 בזמנו וב-FM האחרונים שיצאו. ההרגשה הייתה שפשוט טבעתי בתפריטים מסורבלים.

הייתי צריך לשבת כ"כ הרבה זמן כדי להתחיל עונה שזה פשוט תסכל אותי, שאין במשחק את הפשטות של CM הישן.

מאז אני רואה שרק מוסיפים עוד ועוד פיצ'רים כל שנה למשחק, כך שאני חושב שאני אף פעם כבר לא אתחבר אליו.

פורסם

תשמע אין ספק שמערכת ההעברות במשחק לא עובדת כמו שצריך. לא יכול להיות שאני אציע על דויד סילבה מאה מליון יורו וולנסיה ישללו את ההצעה הזאת מיד. סה"כ אני חושב שזה עובד לפי הפוטנציאל של השחקן שמסומן במשחק. לכל שחקן את את הנתונים שלו כרגע ואת הפוטנציאל בעתיד. שחקנים מסוימים שהפוטנציאל הזה הוא ממש גבוה אז הקבוצות שלהם פשוט לא מוכנות למכור אם זה לא סכום אסטרונומי וכך נוצר מצב שהוא לא כל כך ריאליסטי.

בקשר לכובד של המשחק, אני מפעיל איזה 10 ליגות ביחד וכן, לוקח זמן לחשב כל פעם אבל אני גם מבין למה זה קורה. המשחק צריך לבצע חישובים של תוצאות,העברות,שמועות, ועוד מלא דברים ב-10 ליגות שונות וזה דבר שלוקח זמן, גם אם יש לי 4GB של זכרון ומעבד סופר מדופלם. גם ככה משחקים במשחק הזה כל פעם לשלוש שעות אז עוד 30 שניות לא יעשו בשבילי את ההבדל כי מתנגנת לי מוסיקה טובה ברקע(ממדיה פלייר לא של המשחק כן?) אז הכל בסבבה ולא צריך להיתפס לקטנות.

G-MAN אני מבין לליבך, המשחק מאוד לא מזמין ואפילו מרתיע שחקנים חדשים. אפילו לאחר שהוסיפו את "היועץ" ואת ההתחלה המהירה בלי כל הסיבוכים עדין מדובר כאן במשחק שהוא מאוד קשה ומסורבל, בטח ובטח שלשחקנים מתחילים. לפני ששיחקתי במשחק וראיתי אותו אצל חבר אז הכל היה נראה לי בסינית. מליון תפריטים ונתונים, גרפיקה דו מימדית אם בכלל, אלף נתונים בו זמנית, זה היה נראה יותר כמו תכנת ניהול של רואה חשבון מאשר משחק מחשב. כאשר התחלתי לשחק קצת ולהתעמק קצת, על אף שלא הבנתי חצי מהדברים הכל התחיל להתחבר לי לאט לאט ואחרי שבוע התחלתי אפילו ליהנות מהמשחק ועכשיו אני מכור לו. רמת הקושי היא מאוד גבוהה וכך גם עקומת הלמידה, עם זאת לדעתי זה שווה את ההשקעה כי המשחק מציע חווית ניהול שפשוט אין בשום משחק אחר.

פורסם

אני התחלתי לשחק מFM07 והסתבכתי בהתחלה ולא הבנתי כלום... אבל מתרגלים אין מה לעשות.

הטעינות באמת איטיות צריך מעבד חזק בשביל המשחק הזה בגלל כל הפרטים יש לי E6550 וFM08 זוחללללל...(בחרתי 4 ליגות)

פורסם
  • מחבר

נכון, אבל הוא לא שחקן מתחיל.

הוא אומר לך בפירוש שהוא שיחק ב CM- והמשחק היה גם אז "מסובך" מעל לממוצע.

אני לא חושב שמדובר ב 30 שניות. ו- 10 ליגות זה המון (אתה מדבר על ארצות שונות, נכון?).

אני משחק עם 2 וממש מרגיש שהמשחק כבד. זה לא משנה אם אני מבין למה זה קורה- זו העובדה.

כמו שאמרתי- אין ספק שהקסם האדיר של המשחק הזה כן נובע במידה מסויימת מהמורכבות שלו ומריבוי הנתונים. אבל אני חושב שכבר מרוב עצים לא רואים את היער.

בכל מקרה, מה אתם אומרים על האפשרות לראות את המשחק בתלת מימד?

פורסם

אפשרות התלת-מימד ממש לא קורצת לי כיוון שאני בכלל לא רואה את המשחק אלא רק את הכתוביות וגם על המהירות הכי גבוהה ככה שזה השיפור שהכי פחות איכפת לי ממנו. בכל אופן יהיה מאוד מעניין לראות איך הם עשו את המעבר הזה לתלת מימד כי זה כרוך בהרבה בעיות של גיימפליי לדעתי.

פורסם

משחקי מנג'ר שהתיימרו להציג מנוע גרפי תלת מימדי בעבר, הציגו אותו בצורה לא משכנעת בכלל לדעתי.

כפי שהזכרתם, המנוע לא תמיד מציג את הסיטואציה האמיתית שהתרחשה, מה שגורם להחמצות או גולים מוזרים.

כל גירסה חדשה של מנוע משחק סובלת מבעיות לידה בהתחלה.

אתם בטח זוכרים את הבאגים ב-CM4 שהציג מנוע דו-מימד וסבל מבעיות של שוערים שעולים קדימה מדי, או שערים שטותיים מחצי מגרש. ::)

כך שלדעתי האישית, מנוע ה-3D הוא כרגע על תקן גימיק ולא יהווה שיפור משמעותי.

בכל מקרה, גם אחרי שהוא ילוטש ב-FM הבאים, אני מאמין שלא לכולם תהיה הסבלנות לשבת ולהשקיע שעות בצפייה בקבוצה שלו.

מהמעט ששיחקתי ב-FM, העדפתי להעביר את המשחק במצב טקסט מהיר+צפייה ב-Highlights.

אז כשאני חושב על זה- פיתוח מנוע 3D בשביל שחקנים שייצפו רק ב-Highlights (נכון, לא כולם) זה נחמד, אבל די מבזבז את ההשקעה בו.

פורסם

בתור אחד שחורש על המנג'ר כבר מספיק שזמן אני יכול להגיד שאני לא הכי מרוצה מהקטע של ה3D, נראה לי ניסיון לגשר על פערים (שאין) בין FM למשחקים כמו CM או המנג'ר של פיפא.

בנוגע לFREE TRANSFERS אני מקווה שיעשו עם זה משהו, בתור אחד שלרוב השמירה הראשונה והכי ארוכה שלו זה הפועל חיפה, הרבה פעמים אני מביא כשרונות, וכשהם מסיימים חוזה הם שיר עוברים לחו"ל וקרה לי גם השנה וגם ב2007 שהייתה לי אימפריה בקנה מידה ישראלי וקבוצת שמינית-חצי גמר אופא כמעט באופן קבוע, ושחקנים עוזבים ואני צריך להתחיל הכל מחדש. כמובן שהם עוזבים חינם ואז אני מפסיד כסף בכך שאני חייב למצוא שחקנים חדשים.

פורסם

גם במציאות ששחקן לא רוצה להאריך את החוזה שלו במטרה לעבור לחו"ל אז הקבוצה מנסה להיפטר ממנו בחלון ההעברות שלפני תום החוזה שלו כדי שהיא עדין תוכל להרוויח עליו כסף, ככה זה פשוט עובד.

פורסם

תראו, אני שחקן FM ותיק ומכור עוד מימי CM הטובים והישנים (בעצם לא כ"כ טובים... ::)) ועד עכשיו שמעתי אותכם רק מתלוננים וזה עושה לי פלאשבק עצבני לתקופה של חודשים אוגוסט-נובמבר של שנת 2004. וגם 2005. וגם 2006. וגם 2007.

בהתחלה תלונות בלי סוף, כולם רק מחפשים את הדברים הרעים וכמובן שחודש-חודשיים אחרי שיצא המשחק כולם התלהבו וכל טון הדיבור השתנה. פתאום כל משחק חדש נהיה להיט והמשחק "הכי טוב שיצא אי פעם". אישית אני משחק כמעט עם כל הליגות שיש ונכון, המשחק קצת איטי. אז מה? קצת סבלנות שמשתלמת אם רוצים לאמן בדרום אפריקה או לקנות שחקן מפרגוואי.

אני מאוד מחכה למשחק הבא, בינתיים מאוד אהבתי את מה שראיתי, אני אוהב שהמשחק עצמו מורכב (מי שמחפש פשטות בלי להפעיל את השכל שישחק פיפ"א) ושיש כמה שיותר אופציות שמקנות תחושה של מנג'ר אמיתי. גם מי שלא אוהב את מנוע התלת מימד יכול לחזור למנוע הדו מימד הרגיל, בדיוק כמו שקרה עם יציאת המנוע הדו מימדי כשכולם התלוננו אז מפתחי המשחק השאירו את אופציית הכתוביות בלבד ואת ההמשך אתם יודעים.

תנו צ'אנס למשחק, אני בטוח שלא תתחרטו. אישית אני מחכה בקוצר רוח. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים