עבור לתוכן

OC ראשון שלי, נתקל בקשיים עם המעבד(פנטיום D 930).

Featured Replies

פורסם

אני לא מצליח להעלות את התדר ל220*15, כרגע אני על 215 יציב(עבר בדיקות מאמץ רבות בין היתר S&M וPRIME95) כאשר הסטוק היה 200.

העלתי את המתח עד ל1.3V(המתח סטוק היה 1.2) וזה יציב והטמפרטורה של המעבד לפי SPEEDFAN לא עוברת את ה-50 במאמץ.

ב218 המחשב מדי פעם עובד כאשר בריסט המחשב לא מצליח לבצע POSTלפעמים וב-220 המחשב פשוט לא עושה POST אף פעם.

יש לי לוח אם של MSI 945P פלאטינום, ספק כוח 500W של EZCOOL וזיכרונות של OCZ 667MHZ 2*1GB.

לא נגעתי בשאר המתחים רק במתח של המעבד.

עברתי על מאגר ההמהרה וראיתי שאצל הבחור הזה http://hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=908 התדר של הPCI-E היה הבעיה, אבל אצלי אין אפשרות לAUTO, רק להגדיר בין 100 ל-120.

יש רעיונות?

פורסם

הורדת את מהירות הזכרון ע"י מחלקים?

פורסם

יש לך קירור מתאים למעבד? אם אתה יודע או לא המעבד שלך הוא מהחמים שיש אז אם לא החלפת קירור אל תחשוב על OC.

לגבי הספק כוח שלך לא מומלץ בכלל לעשות איתו OC אבל אפשרי.

שים לב לזיכרונות ולמהירות שנקבעה להם ע"י הלוח תנסה לשמור על יחס מתאים שישמור אותם על 667 בערך אפילו קצת יותר אבל לא יותר מידי.

ותקבע את התדר ל PCI-E ל 100.

דבר נוסף כדי שנוכל לדעת מי מגביל את מי תנסה להרים את התדר של הלוח ולהוריד את מכפלת המעבד כך שתהיה בערך באותה מהירות מעבד אך עם מהירות לוח גבוהה יותר. אם הלוח יאפשר לך לעבוד עם תדר FSB גבוה ללא אובר למעבד אז אנחנו מבינים שהמעבד הוא המגביל ובמידה וזה לא יתאפשר אז נבין שהלוח מגביל ואז נוכל לחשוב על האפשרויות האחרות.

לא לשכוח להעלות מתח ל FSB להוריד את המתח למעבד ולהוריד את מחלק הזיכרונות בהתאם כדי שרק הלוח יהיה באובר ולא שום רכיב אחר במידה והלוח יעשה בעיות תעלה קצת את המהירות של ה PCI-E עד 105 מקסימום ותראה אם זה מסדר את היציבות של הלוח.

בהצלחה ותחזור עם תשובות.

פורסם
  • מחבר

יש לך קירור מתאים למעבד? אם אתה יודע או לא המעבד שלך הוא מהחמים שיש אז אם לא החלפת קירור אל תחשוב על OC.

לגבי הספק כוח שלך לא מומלץ בכלל לעשות איתו OC אבל אפשרי.

שים לב לזיכרונות ולמהירות שנקבעה להם ע"י הלוח תנסה לשמור על יחס מתאים שישמור אותם על 667 בערך אפילו קצת יותר אבל לא יותר מידי.

ותקבע את התדר ל PCI-E ל 100.

דבר נוסף כדי שנוכל לדעת מי מגביל את מי תנסה להרים את התדר של הלוח ולהוריד את מכפלת המעבד כך שתהיה בערך באותה מהירות מעבד אך עם מהירות לוח גבוהה יותר. אם הלוח יאפשר לך לעבוד עם תדר FSB גבוה ללא אובר למעבד אז אנחנו מבינים שהמעבד הוא המגביל ובמידה וזה לא יתאפשר אז נבין שהלוח מגביל ואז נוכל לחשוב על האפשרויות האחרות.

לא לשכוח להעלות מתח ל FSB להוריד את המתח למעבד ולהוריד את מחלק הזיכרונות בהתאם כדי שרק הלוח יהיה באובר ולא שום רכיב אחר במידה והלוח יעשה בעיות תעלה קצת את המהירות של ה PCI-E עד 105 מקסימום ותראה אם זה מסדר את היציבות של הלוח.

בהצלחה ותחזור עם תשובות.

יש לי קירור AC Freezer 7 pro שקניתי אחרי המלצות פה בפורום, לגבי הספק מאכזב אם באמת אני לא אצליח להגיע ל3.5-3.6 שזה בערך המטרה שלי.

עכשיו, אין לי מושג איך אני מגדיר את מחלק הזיכרונות ואני גם לא מוצא תדר ללוח בביוס אצלי(הזיכרונות אגב בדיפולט על 533) ...

החזרתי הכול למצב סטוק והגרסה של הביוס הכי מעודכנת, הנה תמונות של הביוס

http://img505.imageshack.us/img505/1640/p9020001ce3.jpg

http://img383.imageshack.us/img383/5333/p8230016ex5.jpg

http://img387.imageshack.us/img387/945/p9020002bj3.jpg

אני רק העלתי את המתח למעבד בהדרגה עד 1.3 ואת התדר של המעבד, חוץ מזה לא שיניתי כלום(לפני שהתחלית עם OC הייתי משנה את הזיכרונות ל667).

אם אפשר בבקשה הסבר מה אני צריך להגדיר ואיפה.

פורסם

ה CPU FSB זה התדר של הלוח אותו אתה מעלה כדי להעלות את מהירות המעבד וכפועל יוצא אתה מעלה גם את מהירות הזיכרונות.

את תדר הזיכרונות אתה פותח ע"י הפיכת ה DRAM TIMING SELECTABLE במקום SPD תבחר ב MANUAL ואז לאחר מכן תבחר ב SYSTEM MEMORY FREQUENCY ושם תקבע ידנית א מהירות הזיכרונות ל 667 וכמובן אל תשכח לבדוק שזה נשאר במהירות הזאת גם לאחר העלאת הFSB של הלוח כי זה יגרום להעלאת מהירות הזיכרונות.

וכמובן לא לשכוח להעלות מתח לגשר הצפוני NB ממש מעט אבל רק לאחר שכבר אתה מקבל קריסות לא לפני.

את המתח למעבד גם להעלות כל פעם קצת ורק לאחר שהמעבד לא יציב לא לפני.

דבר נוסף וחשוב גם הוא לבדוק טמפרטורות כל הזמן כי הקירור הזה לא מספיק בשביל המעבד הזה באובר גבוה. (ועכשיו בטח יהיו כאלה שיגידו שהוא מעולה ויחזיק אובר גבוה ושיש להם אותו דבר אבל אל תשכחו זה מעבד חם מאוד אולי בין החמים ביותר שאינטל אי פעם הוציאה!)

בקיצור תחזור עם תוצאות

פורסם
  • מחבר

אוקיי, רק שאלה לפני שאני ניגש לביצוע? מה זאת אומרת גשר צפוני(זיכרונות?)? מה ההגדרה שקשורה אליו?

פורסם

תראה זה לא שאני מכיר את הביוס תפתח את המדריך של הלוח אם שלך ותבדוק איפה ההגדרות האלו ותגדיר לפי מה שהסברתי.

אם אין לך את המדריך בבית עם הלוח אם תיכנס לאתר היצרן ושם אתה תמצא את זה זה בד"כ קובץ PDF

פורסם
  • מחבר

טוב, המצב כרגע שבתדר של 217*15, מתח מעבד 1.27(1.2 סטוק) ומתח זיכרון 1.9(1.8 סטוק) המחשב יציב, עולה כמו שצריך, ועובר בדיקה מלאה של OCCT

הבעיות מתחילות מ-218, המחשב מתקשה לעשות POST, אחרי שאני עושה ריסט הוא עולה מדי פעם ואפילו עובר בדיקה מלאה בOCCT. אבל כשאני עושה ריסט הוא נכשל בPOST.

ב-220 הוא פשוט לא עובר POST.

אני צריך להעלות עוד את המתח למעבד או זיכרון?

יש אולי מגבלה מסוימת בגלל הספק או לוח אם?

אגב, כרגע שמתי את המחשב על 1.27 מתח מעבד, 1.9 זיכרון ו-215 תדר מעבד.

פורסם

אוקיי אם תוסיף מתח למעבד ל 1.3 אתה מצליח לבצע POST?

במידה והתשובה כן אז תנסה להמשיך באובר ובמידה והתשובה היא לא תנסה להעלות מתח ל FSB כלומר לגשר הצפוני (NORTH BRIDGE) מעט כדי לראות אם הוא משיג את היציבות ל POST.

אין צורך להרים מתח לזיכרונות אם הם לא ניכנסו גם הם לאובר זה מיותר, אני מקווה שקיבעת את המהירות שלהם כמו שאמרתי לך לעשות.

תחזור אלי עם תשובות מה קורה

פורסם
  • מחבר

עברתי על המדריך מהיצרן והבנתי שהגשר הצפוני הוא כנראה הזיכרונות כי אין שום דבר אחר שנראה לי קשור לזה

יש לי שלושה סוגי מתחים שונים שאני יכול להעלות בביוס

CPU VOLTAGE זה העלתי לבינתיים ל.1.27, עוד לא ניסיתי 1.3 אני אנסה אותו עכשיו.

MEMORY VOLTAGE זה חשבתי מתקשר לNB שציינת אז העלתי אותו טיפה(המהירות שלהם קבועה על 667).

PCI-E VOLTAGE לא נגעתי בו.

פורסם

ה MEMORY VOLT לא קשור למתח לגשר הצפוני.

בדקתי עכשיו את האופציות שרשומות במדריך של הלוח שלך וזה ממש תמוה שאין את האופציות האלו אני חושב שאתה צריך לפתוח איזה MENU ניסתר בביוס אולי כמו בג'יגה בייט שצריך ללחוץ CTRL + F1 אין לי מושג. (לא אוהב את MSI ולא מתעסק עם הלוחות שלהם)

אם אין MENU כזה אז אין לי מה לומר אתה תקוע מבחינתי, מצטער.

פורסם
  • מחבר

אני אעשה יותר מאוחר או מחר חיפוש יותר מעמיק במדריך, נראה אם אני אמצא איזשהו MENU ניסתר.

בינתיים דווקא יש שיפור במצב.

בהתחלה שמתי את מתח המעבד על 1.3V והחזרתי את המתח הזיכרונות לסטוק, הרצתי בדיקה בOCCT והווינדוס קפא לאחר 5 דקות.

אז העלתי חזרה את המתח לזיכרונות ל1.9, וOCCT עבר בדיקה מלאה ויציבה(גם מבחינת טמפ').

עכשיו שמתי את תדר המעבד על 218 ושמחתי לראות שהוא עבר את הPOST על העלייה הראשונה(שלא כמו בעבר). סך הכול זה כבר שיפור כלשהו, עכשיו אני אריץ OCCT ואם יהיה מוצלח אני אעלה גם ל-220 ונראה מה יהיה.

כנראה שהמתח לזיכרונות היה הבעיה בPOST.

עריכה: מ219 המחשב לא עושה POST, ניסיתי להעלות עוד טיפה מתח לזיכרונות ולא עוזר, אז נראה לי ש218 זה השיא למחשב שלי ... :-\

חזרתי בינתיים לסטוק עד שאני אמצא פיתרון אם בכלל.

פורסם

רצוי שתיתן בשלב זה את שם הדגם המדוייק של הלוח אם שלך.

אם אתה לא יודע תוריד EVEREST ממדור ההורדות באתר ושם תוכל לברר.

בעיקרון הקירור שלך מספיק טוב והזיכרונות לא יהיו בעיה לפני FSB של 266.

ככה שאתה צריך למצוא את הבעיה פה - המעבד או הלוח.

לגבי המעבד אין הרבה מה לעשות, ללוח לעומת זאת ישנם כמה פתרונות אפשריים.

פורסם
  • מחבר

Motherboard Name MSI 945G/P Series / MSI Mega mPC 945 זה מאוורסט

וזה העמוד של הלוח באתר היצרן http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=193&maincat_no=1

ואגב אם אתה מדבר על עידכון ביוס כפיתרון אפשרי אז אין עידכון זמין.

אני בעיקרון מתכנן על 240 תדר מעבד ולא יותר מזה.

פורסם

לפורום פה אין היכרות טובה עם הלוחות של MSI בגלל שאייבורי היבואנים שלהם בארץ. בעיקרון בעולם יש להם שם של חברה איכותית ללוחות אם.

http://www.driverheaven.net/reviews/msi945/bios.htm

זו ביקורת עם הסבר על הביוס.

קשה לדעת אם זה אותו ביוס אבל ישר הבנתי שD.O.T מפה: http://img505.imageshack.us/img505/1640/p9020001ce3.jpg

קשור ישירות לOC.

אם יש בעיות תעדכן...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים