עבור לתוכן

אני אמור לבקש אחריות על ספק הכוח שלי?

Featured Replies

פורסם

סיפור קצת ארוך:

לפני איזה חודש-חודשיים, הייתה לנו הפסקת חשמל בבית, וכשהדלקתי את המחשב אחריה, גיליתי שהקשיח של ה-320GB של WD מת (חשבתי שהוא מת בגלל שלא ראו אותו בביוס, וחיבור מחדש גם ל-SATA וגם לחשמל לא עזר). קיבלתי עליו אחריות מ-IQPC, חיברתי את החדש והוא עובד.

עכשיו, לפני חודש בערך הדלקתי שוב את המחשב, וראיתי שרק הקשיח החדש מופיע בעליה, ולא ה-80GB של Western Digital ולא ה-500 של Seagate. אמרתי לעצמי "אחד מת - קורה. שניים מתים באותו זמן - לא הגיוני". פתחתי את המארז, וראיתי ששני הקשיחים שנראו לי מתים מחוברים לאותו כאבל ולספק הכוח. הזזתי את הכאבל למקום אחר בספק (הספק מודולארי) שאליו אפשר לחבר את הכבלים של ENERMAX, וכשהדלקתי שוב את המחשב הוא ראה את כל הקשיחים.

כרגע מאוחר מדי (אני חושב) לעשות משהו בקשר לקשיח שייתכן ובכלל לא מת, אבל השאלה שלי היא האם ייתכן ואחת מהמסילות של ספק הכוח שלי מתה, ובגלל זה חשבתי שהקשיחים שלי מתים, ואם כן, האם אני אמור לבקש על זה אחריות?

פורסם

נסה לחבר את הכוננים חזרה לכבל הקודםף ותראה אם הוא עוד פעם לא מזהה אותם. אם לא - יות רמסביר להניח שמשהו לא תקין בספק הכוח שלך.

פורסם

אני הייתי מפחד לחבר לספק כזה דיסקים קשיחים עם חומר חשוב...

נשמע כאילו הספק עומד ללכת בדרך הספקים האחרונה, ממש אחריות.

פורסם
  • מחבר

נסה לחבר את הכוננים חזרה לכבל הקודםף ותראה אם הוא עוד פעם לא מזהה אותם. אם לא - יות רמסביר להניח שמשהו לא תקין בספק הכוח שלך.

לא הבנת - זה לא הכבל, זה לאן אני מחבר אותו בספק הכוח. לא החלפתי כבל, רק חיברתי אותו למקום אחר.

במקרה כזה אני חושב שאני אשלח את המחשב כולו לחנות. לאחרונה אני כל הזמן מקבל הודעות מ-Windows delayed write על כך שהדיסק של ה-320GB (שמחובר דרך כבל אחר מזה שאליו מחוברים שני הקשיחים האחרים) לא מצליח שיכתב אליו משהו, כאילו הוא כל הזמן מתחבר ומתנתק...

פורסם

אני תמיד בעד לממש אחריות או לפחות לשלוח לבדיקה. במידה ויברר שהכל בסדר לפחות הרווחת שקט נפשי

פורסם

לא הבנת - זה לא הכבל, זה לאן אני מחבר אותו בספק הכוח. לא החלפתי כבל, רק חיברתי אותו למקום אחר.

במקרה כזה אני חושב שאני אשלח את המחשב כולו לחנות. לאחרונה אני כל הזמן מקבל הודעות מ-Windows delayed write על כך שהדיסק של ה-320GB (שמחובר דרך כבל אחר מזה שאליו מחוברים שני הקשיחים האחרים) לא מצליח שיכתב אליו משהו, כאילו הוא כל הזמן מתחבר ומתנתק...

זה לא משנה, אתה תקבל את אותו האפקט..

פורסם
  • מחבר

גיליתי עכשיו שייתכן והקשיח החדש של ה-320GB הולך למות - גם מוזיקה שניגנתי ממנו וגם סדרה שראיתי ממנו גמגמו, ואף אחד מהם לא HD. יותר מזה - פריסה של קבצים מכווצים ממנו לקחה המון זמן יחסית למה שזה לוקח בדרך כלל. יכול להיות שיש לנו פה גם ספק כוח תקול וגם קשיח שהולך למות?

אני מבקש להעביר את הדיון הזה לפורום תמיכה טכנית - חושב שהוא שייך לשם.

פורסם

תבדוק אם הכונן 320 שלך לא ירד לעבוד במצב PIO. אחרי 6 שגיאות XP מוריד את מהירות העבודה של הכונן לאיזה 3-4MB/SEC...

לי זה קרה לפני שבוע וגם פחדתי שהוא הולך למות.

החלפתי כבל SATA והתקנתי מחדש את הקונטרולר. מאז הכל בסדר (טפו טפו טפו).

אתה יכול לגשת עם הספק למעבדה ושם יכולים לבדוק את המתחים על המקום.

יכול להיות שיש איזה מגע רופף בחיבור הכבל לספק?

בגלל זה אומרים שמודולרי זה לא טוב...

פורסם
  • מחבר

איך בודקים ומשנים את זה?

פורסם

פתחתי את מנהל ההתקנים ונברתי במאפיינים של IDE CONTROLLERS.

פורסם
  • מחבר

OK הדלקתי עכשיו את המחשב, והוא כבר בכלל לא רואה את הקשיח שאנחנו מדברים עליו. אני שולח את המחשב למעבדה, שיבדקו אותו שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים