עבור לתוכן

HD איטי ולא איכותי, צריך עצות

Featured Replies

פורסם

היי,

לאחרונה רכשנו טלויזיה FullHD של טושיבה דגם 3500X.

המחשב שלי הוא המחשב שמצוין במפרט, אבל כרגע עם הכרטיס מסך x1650pro

חיברתי את המחשב לטלויזיה באמצעות כבל HDMI אך האיכות לא נראת כמו HD.. ראיתי בכמה מקומות HD וזה פשוט נראה שם יותר טוב..

הסרטים שיש לי הם 1080p בפורמט bluray ואמורים להיות באיכות הכי גבוהה, אך זה לא נראה ככה במסך.

האם יש המלצות אולי אני עושה משהו לא בסדר?

הקודק בו אני משתמש הוא CCCP וניסיתי מספר נגנים(שלא אמורים להשפיע על האיכות והם באמת לא) למשל BS, Zoom Player, מדיה פלייר וכו'....

בעיה נוספת שהחלה לאחרונה ולא הייתה בהתחלה ולא שיניתי כלום מאז, היא שמידי פעם הסרט הופך להיות איטי ונוצר דילי בקול ביחס לתמונה ולתרגום.

המחשב אמור לפעול בלי בעיה על סרטים כאלה ובכל זאת יש איטיות שהחלה פתאום(ולא הייתה בעבר) ואין לי מושג מה הסיבה.

דבר נוסף שמאוד מציק לי הוא שאני לא מצליח להגיע לרזולוציה הטיבעית של המסך ניסיתי את 1920:1080 אבל זה חורג מגודל המסך ורזולוציה אחת פחות שאני לא זוכר מה היא כרגע היא קטנה מהמסך ומשאירה שטח שחור. למה זה ככה? מה אפשר לעשות?

אוקי אז אם בילבלתי אותכם הנה רשימת הבעיות לסיכום:

1. האיכות לא HD

2. איטיות, תקיעה ודילי לאחר מכאן בניגון סרטים

3. לא מצליח להגיע לרזולוציה טיבעית של המסך.

אשמח לשמוע כל פתרון,

אור.

פורסם

היי,

אני לא מכיר את הביצועים של כרטיס המסך המדובר, אך הדבר תלוי גם בביצועים של המעבד,

כלומר אם יש עומס בעיבוד משימות במערכת ההפעלה (אפילו רוגלות ושאר ירקות המעמיסות על המעבד) - זה בהחלט עלול להשפיע על הרצת הסרט (במיוחד על FullHD).

בנוגע לרזולוציה ולאיכות התמונה שלא מוצגת כראוי, לדעתי ההגדרה היא במחשב, למשל:

- יש לבדוק אם לא מתבצעת "סריקת תמונה", מה שיכול לגרום באמת לאיבוד איכות, הגדרה כזו היא מיותרת אם יש לך מסך FullHD.

- אם יש לך מסך נוסף שמחובר למחשב בעל רזולוציה מקסימלית נחותה יותר, כי בהגדרת CLONE בשני צגים המחשב מגדיר את הרזולוציה הנמוכה ביניהם.

דברים נוספים ששווה לבדוק:

- בטלוויזיה עצמה, אני לא מכיר את ההגדרות של טושיבה, אולי צריך להגדיר את כניסת ה-HDMI כ- HDMI-DVI (כמו בLG) .

- איכות הסרטים - לסרטים המגיעים מכל מיני שירותי שיתוף קבצים כאלה ואחרים לרוב אמנם מגיעים עם רזולוציה של 1080 אל איכות התמונה עצמה נראית רע,

למשל מצב שבו ניתן לראות ממש תופעת "התגרענות" בולטת, יצא לי לראות הרבה סרטי 1080P ומתוכם אולי שניים היו באמת עם איכות תמונה חלקה וראויה.

לכן כשבודקים תקינות מערכת כזו - כדאי שיתבצע עם נגן 1080P (כמו PS3) ייעודי וסרט 1080P (עדיף מקורי).

אם אין לך אפשרות לבדוק עם האמצעים שהזכרתי אולי תוכל למצוא באינטרנט סרטון תצוגה להדגמת 1080P מחברה מסחרית כלשהי.

בהצלחה.

פורסם

קודם להגיע לרזלוציה הטבעית של המסך - תבדוק בחוברת של הטלויזיה אם אין המלצה לחיבור דרך כניסה ספציפית!

(אצלי בטלויזיה יש הבהרה ברורה שאומרת לחבר את המחשב דרך VGA ולא דרך ה HDMI)

כניסיון, נסה את כניסת ה VGA - אומנם אנלוגית אך גם היא מעבירה 1080P

בקשר לתקיעות - נסה לראות על כמה ניצול המעבד עומד בזמן הרצת סרט ולנסות מקודד אחר - זה יכול לפתור לך את הדיליי/איכות.

שים לב שאין צורך להחליף את כל חבילת המקודדים אלא רק את המקודד הספציפי..

פורסם
  • מחבר

הסרט שבדקתי איתו הגיע ממקור אמין וזה 1080p בלוריי. אולי באמת כדאי שאני אבדוק עם סרטון הדגמה.

בקשר לאיטיות, ניצולת המעבד עומדת על בערך 40% ובעיה של זיכרון אין.. תוכל להמליץ לי על מקודד אחר?

ניסיתי VGA,האיכות נראת אותו דבר ואת בעיית הרזולוציה זה בטח לא פתר..

בחוברת כתוב שהמסך תומך ברזולוציות 1080p 1080i וכו'.. ובחלק של החיבור למחשב כתוב, עלול להיווצר מצב שהשוליים יחתכו.. וזה ממש מעצבן =\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים