עבור לתוכן

שאלה בנושא האינטרנט המהיר שלי וההאב...

Featured Replies

פורסם

שלום...

יש לי אינטרנט מהיר ויש לי האב ואני חושב שיש לי בו גם ראוטר... ד'א מה זה ראוטר ומה הוא עושה? ואיך אני בודק עם יש לי בתוך ההאב ראוטר?

טוב... אז השאלה שלי היא אם אני יכול לחבר את המודם של הכבלים ישירות להאב ואז אני יוכל ליגלוש מכל המחשבים בו זמנית...?

כלומר בימקום לחבר את המודם למחשב ואז את המחשב להאב אז לחבר ישר את המודם להאב... אפשר?

ד'א..

יש לי בהאב 8 חיבורים ואז יש לי עוד אחד שרשום עליו UPLINK... מה זה אומר?

פורסם

אין לך ראטור

יש לך רק האב

פורסם
  • מחבר

טוב...

אבל אתה יכול לענות לי על כל השאר...?

תודה מראש...

פורסם

זה סיפור ארוך

פשוט תעשה search.gif על שיתוף אינטרנט בכבלים ברשת

כבר דיברו על זה 100 פעם

פורסם
  • מחבר

זה מצא לי רק את ההודעה שלך ועוד אחת שלא קשורה... תגיד רק אם אפשר או לא... בבקשה... ואז אני יגיד לטכנאי שלי שיעשה לי את זה...

רק תגיד כן או לא...

פורסם

הכל אפשרי

יש לך את כל הציוד עכשיו זה רק עניין של הגדרות

בגלל שיש לך רק האב אז תהיה חייב להגדיר מחשב שרת שיתחבר לאינטרנט וכל שאר המחשבים יקבלו ממנו אינטרנט

כשמחשב השרת מכובה אין אינטרנט באף אחד מהמחשבים

את הבעיה הזאת של מחשב שרת אתה יכול לפתור אם תקנה ראוטר

פורסם
  • מחבר

טוב... תודה..!

תגיד.. כמה זה עולה בערך הראונטר... ומה הוא עושה?

וד'א...

לא ענית לי... מה זה החיבור הנוסף הזה בהאב שלי? כתוב עליו UPLINK

פורסם

ראוטר של 5 חיבורים עולה משהו כמו 400-500 שקל למשהו פשוט

ה-uplink הוא כמו חיבור רגיל רק שהרגליים בו מוצלבות

כלומר אם אתה מחשב מחשב להאב עם כבל ישר אתה יכול לחבר את המחשב עם כבל מוצלב לכניסת ה-uplink

שים לב שברוב ההאבים כניסת ה-uplink משותפת עם כניסה אחרת - כלומר אתה לא יכול להשתמש בשניהם יחד (בדרך כלל זו הכניסה שלידו)

ראוטר מאפשר ניתוב של חבילות שמגיעות מהאינטרנט לרשת הפנימית. את המודם את מחבר לראוטר והוא דואג להעביר לכל מחשב את החבילות שהוא מקבל דרך האינטרנט כלומר כל המחשבים מחוברים לאינטרנט ואין צורך במחשב שרת

פורסם

ה- Hub מעביר מידע תוך כדי דגש עם כתובות ה- Mac המחוברות למכשיר. ז"א הכתובות הפזיות ולא הכתובות ה-Ip .

ולכן הוא בעצם שייך לשכבה הראשונה של מודל ה- OSI.

ה- Switch, משתמש באלגוריתם יעיל יותר ובודק את היעד של אותה כתובות המבקשת לתקשר עם תחנה אחרת ברשת.

לאחר התיחקור הוא יודע להעביר את החבילה המבוקשת לפורט הספציפי הנמצא באותו מכשיר. אפשר לאמר שהוא מחזיק מעין טבלה עם כל כתובות ה- Mac וה- Ip בתוכו וכל בקשה לטיפול (שליחה קבלה או איחזור מידע) מטופלת בעזרת הטבלה המבוקשת.

בד"כ ה- Switch פועל ברמה של שכבה שנייה של מודל ה-OSI.

נתב הלא הוא Router , מקשר בין רשתות Lan מרוחקות. גם הוא מחזיק טבלאות המתארות את הרשת המרוחקת לעומת הרשת הפנימית המקומית. כל בקשת שידור מקומית לא תועבר הלאה , לזה אחראי הנתב. בקשה הגובלת בדרישה לתקשר עם מחשב מרוחק מועברת ע"י הנתב לרשת המרוחקת להמשך הניתוב.הנתב אכן מכיר כתובות IP , ויודע לאילו מהיציאות שלו (פנימי או Wan ) להעביר אותו.

בד"כ הנתב עובד בשכבה 3 של מודל ה- OSI.

עריכה : (תיקון)

מתג Switch , אינו מכיר את הכתובות ה- IP . הוא מכיר רק את חבילות המידע של האטרנט Ethernet Packet, ולכן כל חבילה כזו מכילה בתוכה את המידע של IP, אבל המתג Swtich יודע לפענח את הכותרת של החבילה ולהעביר אותה לNode המתאים.

כתובת ה-IP נמצאת בשכבה למעלה, ולא בשכבה 2 .

המתג בעצם "ממתג מנות פנימי". הכתובת של ה- Mac נשמר ביזכרון חוצץ (Buffer) והוא (המתג) משווה בטבלאות היכן הוא נמצא (כתובת היעד) ואז מעביר את היציאה המתאימה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים