עבור לתוכן

אני חווה בעיות יציבות קשות, יכול ליהיות שהמתחים שלי לא בסדר?

Featured Replies

פורסם

היי

המערכת שלי ממש לא יציבה לאחרונה, וגם לפני זה היציבות לא הייתה בשמיים

לאחרונה חשבתי שאולי המתחים של רכיב אחד או יותר לא נכונים, ורציתי להתיעץ איתכם.

אני אצרף תמונות של החלק של המתחים ב-BIOS וכן של תכנת הניתור מתוך ה-WINDOWS.

אני אפרט פה את הבעיות שקיימות:

הבעיה העיקרית היא שכאשר חום ערכת השבבים עולה מעבר ל50-51 מעלות המחשב נתקע.

וזה מצב שמאוד קל להגיע אליו, מספיק שאני מכבה את המזגן ותוך כמה דקות המחשב תקוע.

דבר שאולי קשורי הוא שפחות או יותר מאז שיש לי 3 דיסקים SATA וביצעתי עדכון BIOS (שאגב פתר בעיה אחרת שממש הציקה) תכנת הניתור טוענת שמתח ה-NB נמוך מדי (אני אצרף תמונה) למרות שהבעיית חום היתה קיימת גם מקודם רק בצורה פחות חמורה. (לפי DFI, העדכון בעצם שדרג גרסה של ה-RAID BIOS ובאמת הבעיה שנפתרה היתה קשורה למערכת הדיסק)

וכן, יש לי RAID במערכת, אבל זכור לי שהיו בעיות יציבות כאלה גם כאשר היה לי דיסק IDE בודד במערכת (+צורב IDE כמובן)

דבר אחר שקשור הוא שאם המחשב נתקע בצורה הזו, הרבה פעמים קרה לי שכאשר מבצעים הפעלה מחדש מסך הULI RAID BIOS

(שמופיע אחרי מסך ה-POST הרגיל ) נתקע בזיהוי הדיסקים או לא מזהה חלק מהדיסקים

2 בעיות נוספות שאולי קשורות זה שאחרי COLD BOOT המחשב תמיד יתקע לאחר מס' שניות ויהיה צורך בהפעלה מחדש, וכן הרבה פעמים לאחר כיבוי המערכת היא נדלקת ספונטנית כמה שניות עד דקות אחרי.

עוד דבר, לא בטוח שזה קשור או אפילו שזו בעיה, אבל הזכרונות שלי די חמים אם אני נוגע בהם, אפילו לאחר שהמחשב פועל מס' דקות בלבד. MEMTEST לא מזהה בעיות, מה שכן, נראה לי מוזר שב - BIOS מתח הזכרונות מכוון ל-2.67 אבל נמדד 2.8 או יותר.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מישהו?

אגב זה נורמלי שבBIOS מתח מסוים (זכרונות) מוגדר בצורה מסוימת והקריאה של אותו מתח נותנת ערך שונה לגמרי (גדול בהרבה)?

(אפשר לראות את זה בתמונה שצירפתי)

P.S

המפרט שלי במערכת די מעודכן, רק שכרגע הWD 200GB IDE בחוץ ובמקומו יש SEAGATE 500GB SATA

פורסם

יש סיכוי שיש לך בעיות טמפ'..

נסה להשים מאוורר על הציפסט ולראות אם וכאשר הוא מוריד את הטמפ'..אין קריסות.. כמו כן תבדוק יציבות ואת הזיכרונות..

תראה מה קורה..

פורסם
  • מחבר

לשים שם מאוורר מעל זה די בעייתי, הצ'יפסט יושב בדיוק מתחת לכרטיס מסך (זה כרטיס שתופס 2 סלוטים) ואין שם מקום

יש על הצ'יפסט קירור שאני ביקשתי להחליף, המליצו עליו בפורומים של DFI בזמנו, זה גוף קירור קטן מנחושת עם מאוורר שבמקור נועד לכרטיסי מסך.

אני אמצא את הדגם המדויק אם זה נחוץ, בכל אופן הוא אמור ליהיות יותר טוב ממה שבא עם הלוח

ככל שאני זוכר, אם חום הצ'יפסט לא עולה על 51 מעלות המערכת בדרך כלל יציבה.

יש טעם לבדוק עם SuperPI ודומותיה?

וזכרונות לבדוק עם MEMTEST (יש לי built in ב-BIOS)

למשך כמה זמן?

פורסם

SUPER PI יהיה אופציה זריזה..עדיף לבדוק עם OCCT או PRIME95..

וכן את הזיכרונות תבדוק עם MEMTEST...כמה זמן ? כמה שאפשר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים