עבור לתוכן

שאלה בנוגע לפיצול ההארד דרייב

Featured Replies

פורסם

היי.

רכשתי מחשב נייד סוף סוף (תודה אגב לעזרה).

רציתי לשאול בנוגע לפיצול ההארד דיסק...

במחשב יש 320 ג'יגה שמפוצלים לשני כוננים (150 ו-145).

רציתי לעשות פיצול שונה של 10 20 והשארית (הראשון גיבוי לתוכנות של המחשב, השני לווינדוז והשלישי לכל השאר).

מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי איך עושים את זה..?

על הדרך אם אני כבר פה...

כל שניה קופצות לי הודעות האם לאשר התקנה זה ושימוש זה, גם כששיניתי את השמות של הכוננים הוא רשם שצריך אישור של ה-administrator והקפיץ הודעה אישרתי ועשה. יש דרך לבטל את הבקשה לאישור כל חצי שניה??? אני חדש עם ויסטה.... רחמים....

ו....תודה מראש! :hi:

פורסם

לגבי הפיצול - עזוב, אל תתעסק עם זה. לדעתי הפיצול הנוכחי יותר מתאים. הראשון למע' הפעלה ותוכנות, השלישי לאכסון מסמכים, מולטימדיה וגיבויים.

לגבי הבלאגן של Vista - עליך לכבות את ה-User Account Control. קרא כאן:

http://www.petri.co.il/disable_uac_in_windows_vista.htm

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

אם אפשר לשאול, למה לא כדאי לעשות את הפיצול? אגב, אחי חישוב מחודש הגעתי למסקנה שצריך פיצול שונה של 5 לגיבוי 30 לויסטה וכל השאר (260) לזבל שלי. למה לא כדאי?

פורסם

כי ויסטה + תוכנות תתפוס הרבה יותר מ-30G.

ומה בדיוק תצליח לגבות ב-5GB? אם כמות הדברים שחשובים לך כ"כ קטנה שאתה מקצה להם חלק כה קטן בהארד דיסק, עדיף פשוט לצרוב אותם על DVD או לקנות כונן פלאש.

פורסם
  • מחבר

כי ויסטה + תוכנות תתפוס הרבה יותר מ-30G.

ומה בדיוק תצליח לגבות ב-5GB? אם כמות הדברים שחשובים לך כ"כ קטנה שאתה מקצה להם חלק כה קטן בהארד דיסק, עדיף פשוט לצרוב אותם על DVD או לקנות כונן פלאש.

כרגע הויסטה עם פחות או יותר כל התוכנות שאני צריך תופס 30. יודע מה? סבבה נשים 50.

הגיבוי, זה תוכנות של הנייד. יש 4 ומשהו אמרתי אני ישים 5. זה לא שאני הולך להוסיף לשם דברים....

פורסם

טוב, את דעתי אמרתי לך, לדעתי אתה סתם עושה דברים מיותרים.

באופן עקרוני, הקצאת מקום על גבול הנחוץ הוא הרגל לא טוב, כי אם פתאום תגלה שחשוב לך להוסיף משהו גדול, יחסר לך המקום.

בכל מקרה, אם אתה מתעקש, ב-Vista יש כלי מובנה שעושה זאת:

http://articles.techrepublic.com.com/5100-10878_11-6170510.html

פורסם

אני יחד עם דעתו של QttP לא כדאי לך לעשות מחיצה כזו קטנה למערכת ההפעלה אל תשכח יש לך עוד עדכונים בדרך ודברים נוספים מה כן גם כל תוכנה שאתה מתקין ושהיא מיועדת להיות ב Program Files בעצם מתקינה איתה ביחד עוד כמה קבצי מערכת ככה שאם תעשה משהוא לווינדווב ותפרמט את המחיצה שלו הדברים גם ככה לא יעבדו לך אז עזוב אותך מרעיונות כאלה תן למערכת ההפעלה "מרחב מחייה"..!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים