עבור לתוכן

חושב לעבור למערכת קירור מים | צריך המלצות למפרט עד 1,000 - 1,200 ש"ח בפועל

Featured Replies

פורסם

היי,

אני רוצה להגיע ליכולות OC יותר גבוהות עם המעבד שלי ואני חושב שאני הגעתי לגבול עם ה-V1 שלי.

לכן חשבתי לעבור למערכת קירור עם מים.

עקב ההתעניינות האחרונה שלי ברכישת מערכת זו, אני לא כל כך מתמצא ביכולות ובמחירים של הרכיבים.

לכן אני מבקש ממכם, בעלי אותם מערכות קירור, לעזור לי לבחור חלקים.

אני מתכוון לרכוש בחו"ל את החלקים כי בפועל זה יוצא יותר זול.

איזה שילובים כדאיים לי? קירור רק למעבד? למעבד+לכ.מסך? מעבד+כ.מסך+ערכת שבבים? וכדומה...

תודה על העזרה מראש! :xyxthumbs:

עריכה: כמו כן, שכחתי לציין, על איזה חנויות אתם ממליצים לרכוש בחו"ל?

תודה.

פורסם

אני ממליץ על Sidewindercomputers.com או Petrastechshop.com. הם הזולים ביותר עם המשלוחים גם כן הזולים ביותר.

עכשיו בקשר לתקציב שלך, זה לחלקים נטו או שזה להכל, כולל משלוח ומע"מ?

בלוק למעבד - D-TEK FuZion V2 / Swiftech Apogee GTZ (הם באותה רמה, תבחר מה שאתה רוצה ^^) 65$-70$

משאבה - Swiftech MCP655 80$

רדיאטור - Swiftech MCR320-QP 50$

מיכל או T-line - (תחליט איזה מהם אתה רוצה) 18$-14$ Swiftech MCRES-Micro או DD Delrin Fillport+Tline.

צנרת - 7/16" של Masterkleer או Durelene, כ-10 רגל (קצת יותר מ-3 מטר) אמור להספיק ויעלה כ-4$.

מהדקים - מפלסטיק או מברזל (עדיף), 10 יספיקו, יעלה כ-4$ (או שתשתמש באזיקונים שיש בבית.. עם צנרת 7/16" לא צריך מהדקים רציניים כל כך)

פיטינגים - זה חובה רק אם חלק מסוים לא בא איתם, אחרת זה ממש לא חובה אבל יהיה פלוס. Bitspower G1/4" 1/2" Fittings, כמות - 2 לכל חלק שבו אתה רוצה להרכיב אותם (מחיר - 2.5$ לאחד).

עם משלוח ומע"מ נראה לי שמגיע לכ-1000 ש"ח (בארץ רק המשאבה+רדיאטור היו עולים 1100 :o).

נשאר לך כסף לבלוק לכרטיס מסך, אם אתה מעוניין תיקח MCW60 או MCW60-Rev2, בהתאם לכסף שאתה רוצה להוציא (האחרון אמור לעלות כ-15$ יותר)

אם היה לך מרובע ליבה וכרטיס מסך חזק הייתי אומר לך לקחת עוד רדיאטור, אבל עם המפרט שלך אין כרגע צורך.

אה ו.. אם אתה קונה מפטרה, כדאי לקנות מאווררי Yate Loon משם.. מאוד זולים ונחשבים בין הטובים בעולם (אם לא הכי טובים..)

אם אתה לא קונה שם, תקנה בארץ זלמן ZM-F3. (כל זאת בהנחה שאין לך כבר מאווררים משלך לרדיאטור)

בנוסף, אם אתה קונה גם בלוק לכרטיס מסך תקנה סט של גופי קירור לזיכרונות שלו, של Enzotech או Swiftech, אמור לעלות פחות מ-14$. או שתסתדר עם זה בארץ, או שתעשה מוד לקירור סטוק של הכרטיס מסך כך שיכנס בו הבלוק מים באמצע ואז הוא יקרר את הזכרונות :smile1:

P.S. - נראה לי שמישהו צריך כבר לפתוח חנות לקירור מים בארץ... זה נהיה הרבה יותר נפוץ :jump:

פורסם

למה צנרת 7/16" ?

וכבר היתה חנות לקירור מים בארץ שהציעה חלקים במחירים נמוכים בהרבה ממה שניתן לראות כיום והחלקים היו ברמה גבוהה

אך הביקוש לא עד כדי כך גבוה שזה יהיה משתלם למישהו.

והמפרט ש"סופת אש" הציע הוא מעולה.

פורסם

7/16" כי ההבדלים בזרימה בין זה לבין 1/2" הם מזעריים עד ללא קיימים, ועם זאת הרבה יותר נוח לעבוד עם ה-7/16, תופסים פחות מקום, וכמובן - מתלבשים בצורה הרבה יותר בטוחה על פיטינגים של 1/2", ככה שהסיכוי שיהיה דליפה מהאיזורים האלה מוקטן.

ואתה מתכוון ל-EMP? כי אם אני לא טועה היא פעלה בשנת 2004+-, ולפי דעתי מאז הביקוש לקירור מים גדל בהרבה וזה נהיה הרבה יותר נפוץ. תשים לב גם לאשכולות בפורום, כל כמה ימים מישהו אחר קונה מערכת מחו"ל..

פורסם
  • מחבר

עכשיו בקשר לתקציב שלך, זה לחלקים נטו או שזה להכל, כולל משלוח ומע"מ?

ת'אמת שלא יודע, מה עדיף? בכמה יהיה הבדל מחירים?

בלוק למעבד - D-TEK FuZion V2 / Swiftech Apogee GTZ (הם באותה רמה, תבחר מה שאתה רוצה ^^) 65$-70$

משאבה - Swiftech MCP655 80$

רדיאטור - Swiftech MCR320-QP 50$

מיכל או T-line - (תחליט איזה מהם אתה רוצה) 18$-14$ Swiftech MCRES-Micro או DD Delrin Fillport+Tline.

מה עדיף?

צנרת - 7/16" של Masterkleer או Durelene, כ-10 רגל (קצת יותר מ-3 מטר) אמור להספיק ויעלה כ-4$.

מהדקים - מפלסטיק או מברזל (עדיף), 10 יספיקו, יעלה כ-4$ (או שתשתמש באזיקונים שיש בבית.. עם צנרת 7/16" לא צריך מהדקים רציניים כל כך)

אתה יכול להראות לי איך נראים המהדקים הללו מברזל? תודה.

פיטינגים - זה חובה רק אם חלק מסוים לא בא איתם, אחרת זה ממש לא חובה אבל יהיה פלוס. Bitspower G1/4" 1/2" Fittings, כמות - 2 לכל חלק שבו אתה רוצה להרכיב אותם (מחיר - 2.5$ לאחד).

מה זה פיטינגים? :s05: אלו הדברים הכסופים האלו שאיתם אתה מהדק את הכניסה/יציאה לבלוק/מהבלוק?

עם משלוח ומע"מ נראה לי שמגיע לכ-1000 ש"ח (בארץ רק המשאבה+רדיאטור היו עולים 1100 :o).

נשאר לך כסף לבלוק לכרטיס מסך, אם אתה מעוניין תיקח MCW60 או MCW60-Rev2, בהתאם לכסף שאתה רוצה להוציא (האחרון אמור לעלות כ-15$ יותר)

אם היה לך מרובע ליבה וכרטיס מסך חזק הייתי אומר לך לקחת עוד רדיאטור, אבל עם המפרט שלך אין כרגע צורך.

אה ו.. אם אתה קונה מפטרה, כדאי לקנות מאווררי Yate Loon משם.. מאוד זולים ונחשבים בין הטובים בעולם (אם לא הכי טובים..)

אם אתה לא קונה שם, תקנה בארץ זלמן ZM-F3. (כל זאת בהנחה שאין לך כבר מאווררים משלך לרדיאטור)

בנוסף, אם אתה קונה גם בלוק לכרטיס מסך תקנה סט של גופי קירור לזיכרונות שלו, של Enzotech או Swiftech, אמור לעלות פחות מ-14$. או שתסתדר עם זה בארץ, או שתעשה מוד לקירור סטוק של הכרטיס מסך כך שיכנס בו הבלוק מים באמצע ואז הוא יקרר את הזכרונות :smile1:

P.S. - נראה לי שמישהו צריך כבר לפתוח חנות לקירור מים בארץ... זה נהיה הרבה יותר נפוץ :jump:

אגב, לא צריך בלוק לערכת השבבים?

פורסם

מה שאתה רוצה.. פילפורט נראה ככה: http://3dxtreme.net/other/ontap/New%20Loop%20II/V2000%20Redone/Complete/IMG_4736.JPG

הצינור בצד שמאל עם ה"פקק" השחור.. ואפשר להאריך אותו עד לגג המארז ולקדוח שם חור בקוטר אינץ' ולהכניס לשם את הפקק. מאוד נוח.

מיכל נראה ככה: http://img399.imageshack.us/img399/9953/dscf2176of7.jpg

בצד שמאל למטה.

מהדקים/חבקים - http://www.sidewindercomputers.com/hoseclamps.html (יש שם גם מברזל וגם מפלסטיק)

פיטינגים - מה שאתה מבריג לכניסות ברדיאטור, בלוקים וכו' ועליהם מלביש את הצינור.

http://www.sidewindercomputers.com/big1sishfifo.html

בלוק לערכת שבבים - אפשר, אבל זה מכניס עוד חום למערכת, ובד"כ מספיק לו הקירור סטוק עם סירקולציה טובה.

פורסם
  • מחבר

הפקק השחור למעלה שבצד שמאל?

אז מה הטעם בקניית מערכת מים אם אני עדיין צריך מאווררים לסירקולציה בכדי לקרר את ערכת השבבים?

כמה מעלות זה יוסיף למערכת אם אני אוסיף גם בלוק לגשר הצפוני?

פורסם

הפקק השחור למעלה שבצד שמאל?

אז מה הטעם בקניית מערכת מים אם אני עדיין צריך מאווררים לסירקולציה בכדי לקרר את ערכת השבבים?

כמה מעלות זה יוסיף למערכת אם אני אוסיף גם בלוק לגשר הצפוני?

אתה בכל מקרה צריך סירקולציה, בכל מצב - יש הארדיסקים, יש זכרונות, יש זכרונות ובקרי מתח של כרטיס המסך, יש בקרי מתח וקבלים של הלוח אם. אם תתחיל לשים בלוק קירור מים על כל אלה תצטרך 4 רדיאטורים ו-3 מאשבות :lol:

אי אפשר לנבא בכמה המים יתחממו כשתוסיף בלוק לגשר הצפוני, אני מניח שזה לא יותר מידיי משמעותי.. פשוט מיותר. אני לא מבין את הרתיעה שלך ממאווררים, מאוורר לא חייב להיות משהו רועש :P

פורסם
  • מחבר

אבק, אבק ושוב אבק... :'(

נשבר לי הז*ן מלנקות מארזים (גם כשיש מסננים)...

מאוורר 23CM שיש לי בצד, אין לו בכלל מסנן, יש בכלל מסננים בגודל הזה?

פורסם

אתה יכול להכין בעצמך או לאסוף כמה מסננים של מאווררים קטנים יותר

לי אישית האבק לא כזה מפריע, פעם בחודש לוקחים מייבש שיער ומברשת צביעה (למקומות הבעיתיים) 5 דקות ליד החלון הכל עף..

פורסם
  • מחבר

אחי, המארז שלי שוקל 16 קילו נקי מרכיבים, תוסיף את כל החומרה שיש לי בצד וזה ייצא לך יותר, אתה חושב שיש לי כוח להרים את המארז לאדן החלון כל פעם? :D

פורסם

אחי, המארז שלי שוקל 16 קילו נקי מרכיבים, תוסיף את כל החומרה שיש לי בצד וזה ייצא לך יותר, אתה חושב שיש לי כוח להרים את לאדן החלון כל פעם? :D

אם אתה גר באיזור ת"א אתה יכול לקפוץ לרידינג להלוות קצת :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

חח מה בדיוק להלוות לך? :)

פורסם

להלוות לך לא לי, כח, מתחנת הכח רידינג :smile1:

פורסם

מספיק עם הספאם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים