עבור לתוכן

חישוב מהירות מעבד bios vs. cpuz

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

ברשותי מעבד amd2800 ולוח אם epox 8hda5j.

בדקתי דרך cpuz את מכפלת המעבד והתוצאה היתה x9 (תדר המעבד היה 1800MHZ). כאשר בדקתי את אותו הדבר דרך הביוס היה רשום שהמכפלה היא 10 (cpu clock ratio) ולא היתה אפשרות לשנות. כמו כן תדר המעבד נמצא על 200MHZ.

משהו פה לא מסתדר לי, הרי מהירות המעבד מחשבים לפי מכפלהFSBx. הFSB שלי הוא 200, אז איך זה מתחשב בפועל? :nixweiss:

מישהו מוכן לעשות לי סדר בראש? :s05:

תודה!

פורסם

אני מניח שיש לך את המעבד בסוקט 754, כלומר מעבד AMD ATHLON או NEWCASTLE או CLAW HAMMER.

בשניהם המכפלה היא 9 ותדר הבסיס בכל מעבדי AMD הוא 200, לכן אתה מקבל 200X9=1800MHZ

בביוס נראה לי שאתה רואה לא את המכפלה אלא את תדר ה-LDT כפול שתיים שהוא 10.

פורסם
  • מחבר

צדיק בסדום.. :)

תודה על התגובה.

כן המעבד הוא claw hammer

מה אני אמור לשנות בביוס כדי לבצע OC ? כל מה שראיתי במדריכים וההסברים שונה ממה שאני רואה אצלי..

עריכה

ד.א יש בכלל צורך לעדכן את הביוס?

עריכה 2

הבנתי חלק מהפערים.

בביוס הFSB שלי נקרא CPU CLOCK (עומד על 200), והמכפלה נקראת CPU CLOCK RATIO (עומד על 10, רק שכל השורה מסומנת באפור ואפשרות cpu ratio control ב-DISABLE).

אם השורה בדיסאייבל, זה אומר שה-10 הוא הדיפולט אבל לא מאופשר לכן הלוח אם בוחר מכפלה בעצמו? (9 לפי cpuz ואז הכל מסתדר).

פורסם

תלוי בביוס שיש לך בלוח והלוח.

יש לוחות/ביוס שזה CTRL+F1 ויש שזה מופיע כבר כאפשרות לא מוחבית בביוס.

תקרא את המאמר הזה, הוא הטוב ביותר שיש היום ( לדעתי) ל-OC:

http://icrontic.com/articles/overclocking_on_754939_platform

פורסם
  • מחבר

תודה על הלינק.

לא ברור לי משהו אחד במאמר ואני מצטט:

Most Socket 754 A64s, for example, operate at an HTT speed of 800MHz. A clock multiplier of 4x was used to obtain this. So 200x8 = 800MHz. You may be asking why AMD lists an HTT speed of 1600MHz in the specifications for these processors

מזה ה4 הזה? מאיפה הוא הגיע ואיך זה מתחשב? הבנתי שהFSB (או HTT) הוא 200, איך מכפלה של 4?

פורסם

מה לא ברור? אם יש לך מעבד כמו שכתוב אזי מכפלת ה-LT היא 4.

אם יש לך מעבד אטלון 64 אזי הם עם LT של 5 וזה בכולם.

אגב, בביצוע OC "משחקים" עם היחסים האלו ע"מ להגיע לתדר בסיס גדול כמה שיותר ואזי לתדר מעבד גבוהה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים