עבור לתוכן

התחממות מוזרה במחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

לפני כחודש בערך קניתי מחשב חדש :

Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX - מעבד

Xtreme Thermalright Ultra 120 Xtreme - קירור מעבד

Asus Rampage Formula - לוח אם

Scythe 120mm S-Flex (SONY) 1200RPM 49CFM / 20.1dBA - מאוור

Corsair 650TX 52A @ 12V - ספק כוח

Western Digital 500Gb 16MB AAKS X 2 - דיסקים קשיחים

Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail X 2 - כרטיסי מסך בCF

Antec Twelve Hundred (1200) Gaming NO PS - מארז

Asus DVD-RW 2014L1T X20 LightScribe Sata Black Retail - צורב

A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 -זכרונות

Creative X-Fi FATAL1TY Platinum Champion Edition - כרטיס קול

מחנות שלא אזכיר את שמה רק אציין שהשירות היה מצוין ותוך כמה ימים המחשב היה אצלי

המהירות הבסיסית של המעבד היא 2.6 אבל לפי OC שבקשתי מהחנות המחשב הגיע לבערך 3.2-3.4

לאחר יום של שימוש במחשב(משחק מאסיבי בCRYSIS :D) חוויתי תקלה מוזרה , המחשב נבכה באופן פתאומי ללא כל אזהרה , הדלקתי אותו והמשכתי ושוב זה קרה , במשך הימים הבאים התופעה המשיכה לקרות , בכל זמן מאמץ(לרוב משחקים) המחשב פשט נכבה , קרס.

התקשרתי לחנות ואחרי כמה דיבורים והסברים הם המליצו לי והדריכו אותי כיצד לבטל את הOC שהם ביצעו בתקווה שזה יפתור את הבעיה(המחשב הראה טמפ' גבוהות מאוד לכן חשדנו שהבעיה מקורה בחימום יתר)

לאחר ביטול הOC הפסקתי לחוות את התקלה וכעת אני משתמש במחשב בהגדרותיו המקוריות בהצלחה מרובה.

לאחר כמה קריאות באינטרנט ( מי שרוצה מוזמן לחפש) הבנתי שלמעבד שלי (9450) יש בעיות ידועות של התחממות יתר וכמו כן החיישנים שלו לא מדווחים נכון על טמפ' , לאחר בדיקות מאמץ ובדיקות טמפ' (בתוכנות שאנשי התמיכה של החנות הבטיחו לי שיודעות לטפל בבעית זיוף הטמפ' ומציגות טמפ' נכונה) הגיע המצב שכרגע בשעת מנוחה ללא OC המפרט שפרטתי למעלה(יש לשים לב שיש במחשב שני כרטיסי מסך לא אחד) עומדות על כמעט 50 בכל המעבדים , ובשעת מאמץ עולות אף ל60. במארז קיימים שישה מאווורים + קירור די רציני למעבד , בנוסף יש לי פה מאוורר בחדר שמכוון על המחשב ובדקתי אפילו אחרי שהחדר היה במזגן תקופה מסויימת , הטמפ' מסרבות לרדת. חבר אחר שלי שהזמין מאותה חנות את אותו מפרט( חוץ מזה שהוא משתמש בכרטיס קול המובנה ולקח רק כרטיס מסך אחד מאותו סוג) קיבל הודעה שאת המעבד שיש לי(שאותו הוא הזמין גם) יצא מייצור ולכן הוא יקבל את המעבד 9550(שלפי הבנתי אין בו בעיות טמפ') , אותו חבר מקבל ללא מאוורר נוסף בחדר או מזגן קריאות טמפ' של 30 בזמן מנוחה ו40 במאמץ.

הבדל של כרטיס מסך אחד וכרטיס קול ועוד החבר רץ על OC של 3.6 במקום 2.8.

התקשרתי לחנות לברר מה פשר הטמפ' הגבוהות שלי והם הסבירו שזה תלוי בהרבה גורמים ושיש מעבדים שיוצאים ככה ושכנראה זה יצא אצלי.

לי זה נראה מאוד מוזר כאשר אני יצרתי תנאים אידיאליים של טמפ' והורדתי את הOC ואני מקבל טמפ' של 60 בעוד חבר שלי עם OC גבוה וללא קירור נוסף מקבל 40 בזמן מאמץ.

מה אתם ממליצים לעשות ? להחליף מעבד? עוד קירור? משהו דפוק?

אשמח לעזרה

פורסם

יש לי בערך אותו מפרט הטמפרטורות: 56 מעלות במאמץ ואני חושב שזה סביר למעבד הזה - הבדיקה במאמץ

עם OCCT - בתוכנה REAL TEMP הטמפרטורות הם 46 מעלות - אני עם הקרור סטוק , עם קרור יותר רציני אפשר בקלות

להוריד לפחות עוד 5 עד 10 מעלות .

אל תשכח שעכשין קיץ ;) בחורף הטמפרטורות ירדו ב - 10 מעלות לפחות.

פורסם

לדעתי הטמפרטורות לא היו תקינות מלכתחילה.

אתה צריך לבדוק כמה דברים אבל קודם כל אני אצטרך תמונות של המערכת שלך ובעיקר תמונת תקריב של גוף הקירור בנקודת המגע במעבד.

וגם סקרין שוט של CORE TEMP כשהמעבד שלך במאמץ וכשהוא במנוחה.

לאחר שאני אראה את הנתונים אוכל לייעץ לך מה לעשות.

יום טוב

פורסם

א. באיזו תוכנה אתה בודק טמפ'? 50 במנוחה ו-60 במאמץ = הדלתא מצוינת + טמפרטורת מנוחה של 50 מעלות = לא סביר (אולי המאמץ שלך לא בדיוק מאמץ..)

ב. אם המעבד עבר בדיקות מאמץ ז"א שה-OC יציב והמחשב לא נכבה בגללו, וההימור שלי יהיה שזה בגלל הכרטיס מסך. תוריד את הגרסה האחרונה של אוורסט ותבדוק טמפרטורות תוך כדי Crysis למשל, עם דגש על טמפרטורת ה-GPU VRM, ותדווח מה קורה :xyxthumbs:

פורסם

א. מה הטמפ' בזמן מנוחה ובזמן מאמץ מלא של OCCT לפי RealTemp?

ב. יכול להיות שההתקנה לקויה.

אם ההתקנה בוצעה בצורה נכונה והטמפ' עדיין גבוהות, אז כמו שהחנות אמרה - נפלת על מעבד חם.

פורסם

לא כל חתיכות הסיליקון שוות. יש כאלה שיוצאות עם VID נמוך מאוד ויש כאלה שיוצאות עם VID גבוה, יש כאלה שמאפשרות OC גבוהה מאוד ללא קשר לVID ולטמפרטורה ויש כאלה שלא מאפשרות OC כלל!

ולקינוח, יש מעבדים שחמים יחסית גם בIDLE ואין ממש מה לעשות בנדון כל עוד זה עומד בתקן של אינטל.

סתם כדוגמא, לחבר שלי יש Q6600 שחם מהQ6600 שהיה לי ב15 מעלות בערך אבל הוא הגיע איתו לOC גבוה יותר על לוח נחות יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים