עבור לתוכן

הסתרת/סידור החיווט - למנוסים

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אם יש למישהו עצות לגבי סידור/הסתרת הכבלים של מערכות רמקולים אני אשמח לשמוע. סידור - אולי יש "מוצרים" ייעודיים לזה, כל מיני ווים בעזרתם אפשר להצמיד את החוטים לקיר, תעלות פלסטיק או כל דבר כזה או אחר שאיני מכיר. הסתרה - צביעה של החוטים (אין לי מושג אם אפשרי, אני סתם זורק), תעלות/שרוולים שבתוכם מעבירים חוטים, וכו'. כל שיטה וכל דבר שניתן לקנות או להכין בקלות (אין לי מעבדה/מחסן) שאתם חושבים שיעזור לי, אני אשמח לשמוע לגביו.

כעקרון אני תולה את האחוריים של ה- Z5500 שלי על הקיר עם החורים הייעודיים שקיימים בהם, ואני לא רוצה שיהיו לי פה חוטים על הריצפה או כאלה שתלויים ברישול על הקיר ומכערים את החדר, ואין לי כל כך רעיונות.

פורסם

ברור אחי יש תעלות לחוטים

לך להום סנטר, אייס תשאל איפה יש להם (ויש להם) וזהו. יש כאלו ממש דקות שאתה אפילו לא צריך לקדוח בקיר זה עם דבק דו צדדי

אני לפני שעברתי לחדר ישבתי יום שלם רק לחבר תעלות בכל החדר.

פורסם

אני אישית לא חובב גדול של התעלות המרובעות האילו. אומנם אפשר גם לצבוע אותן בצבע הקיר, אבל אני פשוט לא אוהב את זה.

אצלי יש מקום אחד בבית בו יש תעלות שכאלה. הראשון הוא מתחת לפלסמה בסלון (משהו כמו 50ס"מ סך הכל, ובצבע הקיר, התעלה הקטנה ביותר שמצאתי), ולצערי נראה שבקרוב אני אצטרך לשים אחת נוספת בחדר בכדי להעביר כבלים בתקרה בשביל המקרן).

בשאר המקומות מצאתי פתרונות טובים יותר. מאחורי העמודים של המערכת (יש לי מעמד משיש וזכוכית למערכת שכולו פתוח) את כל הכבלים ליפפתי מצוין כך שלא יהיו שאריות, ואת כל הליפופים שמתי על הרצפה מאחורי המגברים כך שלא ניתן לראות את זה. את הכבלים אשר יורדים מהקומה השנייה של המעמד העברתי בצד כך שיראו ואתם כמה שפחות. זה עושה את העבודה מצוין, ובקושי שמים לב לכבלים האילו.

לפיתרון האחרון ולדעתי הנוח ביותר, למקרים בהם אין מנוס מלהעביר כבלים במקום שנראה לעיין. לדוגמא, אצלי בחדר בפינה של הקיר אני חייב להעביר המון כבלים (חשמל, רמקולים אחוריים, ממיר של YES, וכבל COAX מהמחשב). הפיתרון היה לקנות צינור שחור וגמיש. לכעורה זה נשמע מכוער, מעשית, זה אחלה דבר ואני לא שם לב לזה כמעט. זה עדיף ממשהו כמו 10 כבלים שיתרוצצו על הרצפה).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

קולרמאסטר - למה הכוונה בדבק דו צדדי? צריך צד אחד שיידבק לקיר וזהו, לא? תודה על הרעיון בכל אופן, אני אבדוק את זה.

אנטולי - לפי מה שאתה מתאר, מצאת פתרונות של הסתרה וליפוף בהתאם לריהוט ולסידור שקיים אצלך, לא מדובר במשהו אוניברסלי שאני יכול ללמוד ממנו יותר מדי. ספציפית לגבי הליפופים ששמת על הריצפה - זה נשמע הגיוני מבחינת הסתרה, אבל לא נוח לטווח הארוך מבחינת ניקיון. חשוב לי שלא יצטבר אבק (זה קורה גם ככה) וליכלוך, כי מעבר לזה שאני יושב פה אני גם ישן פה. אני כרגע עם פתרונות הסתרה של ליפוף וזריקה על הריצפה מאחורי ריהוט דומים לשלך, רק שזה דורש "עבודה" כל פעם שצריך לנקות, והרעיון הוא פתרון קבע שירים את החוטים מהריצפה תוך כדי שהם מוסתרים בצורה יחסית אסתטית. גם לא הבנתי אם יש לך אחוריים בחדר, כי זו הבעיה האמיתית מבחינתי. אצלי הם יהיו תלויים על הקיר בגובה מסויים ואין ריהוט שיכסה את החוטים עד לגובה הזה, ובנוסף, כפי שכבר ציינתי אני לא אוהב את הרעיון שהם על הריצפה כל הדרך על לסאב, אפילו שזה יחסית מוסתר. תודה על האינפוט :)

פורסם

קולרמאסטר - למה הכוונה בדבק דו צדדי? צריך צד אחד שיידבק לקיר וזהו, לא? תודה על הרעיון בכל אופן, אני אבדוק את זה.

צד אחד לקיר, וצד אחד לתעלה עצמה.. ;)

אני דווקא כן חושב שהתעלות האלה הם דבר טוב. גם אצלי כל הכבלים הם בתוך תעלות כאלה. זה מאוד נוח, ולא רואים את זה בכלל.

זה גם מאוד מודולרי מבחינת האורך, אתה יכול לחבר כמה ביחד, לחתוך אותם, לעשות מה שאתה רוצה כמעט.

פתרון מצויין לכבלים שעוברים גבוה על הקיר (צמוד לתקרה).

פורסם

ג'יי, תהייה בטוח שזה פיתרון מצוין עם הצינורות פלסטיק. שום לכלוך לא מצטבר (כי זה כולה צינור פלסטיק, אז מקסימום מעבירים עליו ניגוב), וזה הרבה יותר אסתטי מאשר כבלים חשופים. אני אצלם ואעלה תמונות עוד מעט.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

לתעלה עצמה? כלומר דבק מבפנים שיחזיק את החוט? או שאתם סתם מבלבלים אותי ומה שאני קורה לו דבק לצד אחד (תעלה שנדבקת לקיר) אתם קוראים לו דו צדדי? :)

זה באמת נשמע ממש טוב מבחינת מודולריות, והסתרה; שניתן לצבוע את זה בצבע הקיר. נמכרות גם פינות או שצריך לחתוך ולהדביק לבד מהתעלות הישרות?

אנטולי - צינורות פלסטיק נשמע טוב. דיברתי על זה - "ואת כל הליפופים שמתי על הרצפה מאחורי המגברים כך שלא ניתן לראות את זה." הבנתי שאלו פשוט חוטים מגולגלים שנמצאים על הריצפה ולזה התכוונתי כשדיברתי על מטרד הניקיון. זה גם הפתרון שלי כרגע, אני בשאיפה לפתרון קבע טוב יותר. אשמח לראות תמונות..

פורסם

שאריות חוטים תמיד יהיו, וזה טוב. אני בכוונה משאיר שארית של חוט בכדי לאפשר חופש תנועה. אם פתאום בא לי להזיז את הרמקול קצת או את המגבר לצד שני החופש הזה מאפשר לי את זה.

בכל אופן, הנה תמונה של רוב המערכת:

img0120up4.th.jpg

(אל תשים לב לקרשים על הרצפה, אני צריך להביא חתיכה אחת גדולה מספיק ואז זה יהיה מסודר יותר)

כמו שאתה רואה, לא רואים כמעט שום חוטים, וזה כך מכל זוית אלא אם מרימים את הראש ועומדים מעל המערכת. כל החוטים קשורים בצמות ועוברים מאחורי הציוד.

בתמונה הזו אתה רואה את הקיר שבו עוברים כל החוטים:

img0121od2.th.jpg

כמו שאתה רואה, חוט הטלפון, החשמל, והמידע לממיר של יס עוברים בתעלה אחת אל מאחורי המיטה. שם הם מתפצלים וכל אחד הולך לכיוונו. התעלה העבה יותר על הרצפה מכילה בפנים לא פחות מאשר 7 כבלים עבים. אחד לחשמל, 2 לרמקולים, ו-4 למידע דיגיטלי (מסוככים עם 3 שכבות בכדי לוודא שלא יהיה הפרעות מקווי המתח שלידם).

בתמונה האחרונה את רואה את הכבלים לאחוריים:

img0122gf1.th.jpg

כמו שאתה רואה, את אלה החלטתי להשאיר כמו שהם. במקור שני הקירות היו כתומים, ואז הכבל השתלב טוב מאוד (בידוד שקוף, מוליך נחושת). במצב הנוכחי זה בולטט מעט יותר בגלל הקיר הירוק, אך זה עדיין ממש לא מפריע, ובקושי שמים לב לזה לדעתי (אני לפחות).

Anatoli.

פורסם

אנחנו סתם מבלבלים אותך ומה שאתה קורה לו דבק צלד אחד (תעלה שנדבקת לקיר) אנחנו קוראים לו דו צדדי. :)

הכבל פשוט "יושב" בתוך התעלה, לא דבוק לכלום.

בקשר לפינות, אין פינות מיוחדות, אתה פשוט שם 2 תעלות אחת צמודה לשניה (בצורה אנכית) וחותך באחת מהם כניסה לכבל.

ככה:

_ ____

| ____

| |

(רק בלי הרווח בין התעלות..)

את כל החיתוכים כמובן הכי נוח לעשות עם סכין יפני..

עריכה:

אנטולי, זה נחמד, אבל את התעלות רואים הרבה פחות, בכלל, כל החוטים שרצים על הקיר ולא על הרצפה, בשבילהם שמים תעלות.

אצלך הכל חשוף.

פורסם
  • מחבר

אנטולי - אכן נראה מסודר. תודה על התמונות..

בנוגע לאחוריים - זה בדיוק מה ששאלתי, איך טכנית הצמדת שם את החוט בצורה כ"כ מסודרת ויפה? יש שם סוג של פלסטיקים אם אני רואה נכון.

(ובדרך אגב - כששוטפים ריצפה עם סמרטוט ומגב, הצינור על הריצפה לא מפריע?)

נ.ב. - לגבי שאריות החוטים, כמובן שאני מסכים איתך. זהו הלך המחשבה שלי מלכתחילה, ההבדל היחידי הוא שאני לא רוצה שזה יהיה על הריצפה.

RLM - ככה חשבתי, תודה :)

פורסם

זה פשוט חתיכות פלסטיק עם מסמרים. זה נמכר בכל חנות כמו ACE.

הפלסטיק לא מפריע כששוטפים רצפה. אין בעיה לשטוף גם אותו על הדרך.

Anatoli.

פורסם

ככה נראת התעלה:

90338160cg2.jpg

זה ממשיך ככה עד המגבר. (יש גם תעלה מימין לרמול הימני, פשוט לא רואים אותה בתמונה כי האיכות נמוכה, והיא בצל)

אני אישית חושב שזה הרבה יותר אסטטי מהצינור הזה, והפלסטיקים האלו.

זה גם לא דורש מסמרים ודפיקות וחורים בקיר. זה פשוט דבוק לקיר.

פורסם
  • מחבר

נראה מעולה! לא רואים מילימטר של חוט. מה ש"מדאיג" בנוגע לדבק, זו העמידות שלו. כמה זמן כבר התעלות האלה מחזיקות אצלך בצורה הזו?

פורסם

הרבה זמן.. זה מחזיק, יש את זה בכל מיני מקומות בבית שלי כמה שנים.

לא היו עושים את זה אם זה לא היה מספיק.

בכל מקרה, אם אתה מגיע איכשהו למצב שאתה חושש שהתעלה לא תחזיק,

אתה תמיד יכול לתקוע בה איזה מסמר לחיזוק, למרות שאני אף פעם לא נתקלתי.

יש דבק לאורך כל המסילה, ככה שהמשקל מתחלק לכל האורך, וזה לא מתנתק.

פורסם
  • מחבר

אם אין עוד חסרונות שלא חשבתי עליהם, נראה שזה הפתרון הכי טוב מבחינתי. תודה לכולם, במיוחד על התמונות :)

נ.ב.

אנטולי - הקיר הכתום הוא הקיר שפונה לכיוון הטלוויזיה ונמצא מאחורייך? (בהקשר לזוויות תלייה..)

וסתם מתוך סקרנות, מה זה ה- logitech thingy הזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים