עבור לתוכן

מפעיל מחשב

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

למה לא הסתכלתי בזימון ביסודיות? ???

כתוב מקצוע מפעיל מערכות מחשב.

כלומר זה לא מפעיל מחשב אלא מפעיל מערכות שזה ממ"ק שזה שנה חתימה שזה יותר נחשב ומעניין לפי מה שקראתי פה.

האם גם מפעיל מערכות מחשב יכול להיתקע באיזה חור? או שאני כנראה אהיה בבסיסים גדולים?

ומווושה, האם יש אפשרות להתקבל לקורסים במחשבים במודיעין ללא רקע רציני ©בתכנות? (חוץ מ 5 יחידות בביה"ס .. פסקל)

פורסם

למה לא הסתכלתי בזימון ביסודתיות? ???

כתוב מקצוע מפעיל מערכות מחשב.

כלומר זה לא מפעיל מחשב אלא מפעיל מערכות שזה ממ"ק שזה שנה חתימה שזה יותר נחשב ומעניין לפי מה שקראתי פה.

האם גם מפעיל מערכות מחשב יכול להיתקע באיזה חור? או שאני כנראה אהיה בבסיסים גדולים?

ומווושה, האם יש אפשרות להתקבל לקורסים במחשבים במודיעין ללא רקע רציני ©בתכנות? (חוץ מ 5 יחידות בביה"ס .. פסקל)

התנאים של קורס 'מפעיל מערכות' הם מעולים (משקיעים בו יותר מב'מפעיל מחשב'), ורוב הסיכויים שתשרת בבסיס פתוח באחת היחידות הטכנולוגיות המובילות של הצבא (בכל החילות... ולא נזכיר מספרים, אני בטוח שכולם יודעים על איזה יחידות מדובר...). אם שיבצו אותך במקום מסריח לעשות עבודה של ממ"ק, אתה יכול להתלונן ובדרך כלל מסדרים את זה ומעבירים אותך (שמעתי על שני מקרים כאלה... שאר האנשים מרוצים מההצבות שלהם). אני מציע שתעשה חיפוש ל'מפעיל מערכות' או משהו כזה, לפני חודשיים- שלושה סיפרתי די בפירוט על מה קורה עם קורסים בבסמ"ח. אתה צריך לזכור דבר אחד חשוב: מתוך כל סוגי המחשבים והפלטפורמות שתלמד בקורס, אתה תתעסק בשירות רק עם אחד. לפעמים זה PC ויש אנשים שמתבאסים מזה. אני עושה את זה ומרוצה בטירוף, אבל אם אתה לא אוהב את המכונה שיש לך בבית, אל תלך לקורס הזה.

לגבי קורסים במודיעין - יש קורס 'מפעיל מחשב' של חיל מודיעין שהוא הרבה יותר שווה מבחינת תכנים ולמידה, אבל הרבה פחות שווה מבחינת תנאים בקורס (כיתות/מגורים וכו'). מעבר לזה אני לא יכול לפרט כאן...

פורסם

אל תדאג מרוויחים טוב

נכון?!

פורסם

אל תדאג מרוויחים טוב

נכון?!

מצויין... 350 שקל לחודש. כמעט כמו ב-sweatshops של נייק באפריקה.

פורסם
  • מחבר

חח =]

מוש, בשנה קבע דווקא כן מרווחים נורמלי נכון?

ולמה חלק גדול מהאנשים אתה אומר בסוף לא עושים את השנה הזו? כי הצבא מקצץ?

פורסם

חח =]

מוש, בשנה קבע דווקא כן מרווחים נורמלי נכון?

ולמה חלק גדול מהאנשים אתה אומר בסוף לא עושים את השנה הזו? כי הצבא מקצץ?

תלוי למה אתה קורא נורמאלי... אם אתה עושה השלמות וקורסים אתה יכול לסגור 4500 ש"ח בחודש... עדיין לא ביג דיל ולא מתקרב למה שהיית מרוויח בחוץ. בקבע מתחילים להרוויח טוב רק אחרי כמה שנים.

ויש בצבא מה שנקרא 'תקנים'. ליחידה מסוימת יש X תקנים לאנשי קבע. קורה לא מעט שיש הרבה יותר חיילי חובה שחתומים קבע מראש מאשר תקנים ליחידה, כך שכשכולם עומדים לפני שחרור/קבע, בוחרים את הטובים יותר או את אלה שרוצים להשאר ומשחררים את השאר. יש יחידות שבהן זה לא קורה בכלל ויש מקצועות שבהם זה לא קורה בכלל, אבל עם כל הקיצוצים של הצבא השנה (שרק עתידים לגדול בשנה הבאה), לכל היחידות יש פחות תקנים ומפטרים יותר ויותר אנשי קבע...

פורסם
  • מחבר

תלוי למה אתה קורא נורמאלי... אם אתה עושה השלמות וקורסים אתה יכול לסגור 4500 ש"ח בחודש... עדיין לא ביג דיל ולא מתקרב למה שהיית מרוויח בחוץ.

זה בהנחה שאתה מצליח למצוא עבודה בקלות בשוק של היום..

פורסם

זה כל הבעסה

אתה חותם קבע בלי להיות קצין בכלל.

ואם הקורס שלך הוא שלושה חודשים (תקרא במנילה + חוברת מצורפת) אז אתה מפעיל מערכות, שזה יותר טוב מ ממ"ק אבל עדיין לא הכי טוב.

ולחתום שנה קבע בתור חייל סדיר זה ממש לא שווה.

יש למשל את הממר"מ תכניתן שזה קד"ץ של חצי שנה משהו בן זונה ואז חותמים שנתיים וחצי קבע אבל אחרי זה אתה יוצא לאזרחות עם משהו ביד כולל קצונה.

פורסם

זה כל הבעסה

אתה חותם קבע בלי להיות קצין בכלל.

ואם הקורס שלך הוא שלושה חודשים (תקרא במנילה + חוברת מצורפת) אז אתה מפעיל מערכות, שזה יותר טוב מ ממ"ק אבל עדיין לא הכי טוב.

ולחתום שנה קבע בתור חייל סדיר זה ממש לא שווה.

יש למשל את הממר"מ תכניתן שזה קד"ץ של חצי שנה משהו בן זונה ואז חותמים שנתיים וחצי קבע אבל אחרי זה אתה יוצא לאזרחות עם משהו ביד כולל קצונה.

אני לא נוהג להגיב ככה בדרך כלל, אבל אני אחרוג ממנהגי:

שטויות!

למה אתה מצהיר הצהרות בלי לדעת על מה אתה מדבר?

אין קשר בין מפעיל מערכות לתוכניתן. אלה שני מקצועות שונים. תכניתן נחשב ליותר יוקרתי, אבל זה הכל שטויות ובפועל הם יכולים לעשות את אותה עבודה ויכול להשתחרר לך תכניתן מהצבא שבקושי יודע מה זה מחשב. אף אחד לא מבטיח לך קצונה לא כשאתה תכניתן ולא כשאתה מפעיל מערכות. קורס קצינים זה קורס נפרד שבמהלך השירות הצבאי, אם אתה רוצה אתה יכול לצאת אליו ולא משנה מה המקצוע שלך - העיקר שאתה מתאים (התאמה לקצונה נקבעת לפני הגיוס). זה כמובן תלוי בעוד פרמטרים, אבל אין שום קשר לקורס שאתה עושה (כמובן שיהיה לנהגים קצת יותר קשה לצאת לקצונה...). יש מסלולים יעודיים לקצונה שזה מסלול שבו אתה חותם קבע מראש ובהגדרת המסלול שלך בצבא אתה יוצא לקורס קצינים. קורס טיס, למשל, זה קורס שאתה מסיים כקצין.

כל קבע זה 'סדיר' (להבדיל מ'מילואים'). אני מניח שהתכוונת ל'לחתום קבע בתור נגד (=לא קצין). גם כאן אתה טועה, כיוון שבשנים הראשונות נגדים מקבלים מה שנקרא 'תמריץ נגדים' ומרוויחים יותר מקצינים באותו המקצוע.

עם כל הכבוד לתוכניתנים, חצי שנה קורס קדם צבאי ועוד שנתיים וחצי קבע זה לדעתי המון לחתום מראש, במיוחד בשביל מי שלא אוהב לתכנת (כמוני).

דבר אחרון - תעשו הפרדה בין ממר"מ לבסמ"ח. ממר"מ זו יחידת המחשוב שאחראית על החילות הירוקים (פרט למודיעין), ובסמ"ח זה הגוף שאחראי על הקורסים. פרט לעובדה שממר"מ יושבים באותו בסיס שבו מתקיימים הקורסים של בסמ"ח ושלפעמים מגיעים מרצים מממר"מ כדי ללמד בקורסים של בסמ"ח - אין קשר ביניהם.

פורסם
  • מחבר

אתה מפעיל מערכות?

פורסם

אתה מפעיל מערכות?

כן. מחזור ח' כבוד :)

פורסם
  • מחבר

אני אהיה צעיר ::)

פורסם

I was a mama"k.. it was pretty fun actually.. It's totally useless and u deal with pretty stupid shit, but it ain't hard and u just pass on time.. though i don't think i could have done it during whole my service (I did it for 10 months).

The most fun was actually the one month course.. most of the class are girls that are clueless in computers, and u learn from the basics.

Most of the guys were drop outs from other units, or mitnadvim that got a low profile for some reason.

I had a friend that was a programer, he sucked at his job and 'zarak ziin' like hell, and they didnt sign him for 2 years keva cause there was no tkanim!

He of course did do the half year kadatz though..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים