עבור לתוכן

מפעיל מחשב

Featured Replies

פורסם

הייתי בבחינות לממר"ם, רציתי להתקבל להיות תוכניתן אבל התקבלתי להיות מפעיל מחשב.

מישהו יכול לספר לי קצת על התפקיד מניסיון אישי או מהיכרות עם מישהו ששירת משרת בתפקיד הזה?

תודה :)

פורסם

אין לי מושג מזה עושה אבל זה נשמע לי כמו אחד שלוחץ על כפתורים....

אתה יכול לספר לי על המחלקות בממר"מ כי אני גם רוצה ללכת, אז מה יש שם?

פורסם
  • מחבר

אני לא מכיר כל כך טוב אבל אני מאוד מבקש לא להשתלט לי על הנושא, ביקשתי פרטים על תפקיד מפעיל מחשב, תודה :jump:

פורסם

איזה מפעיל מחשב???

יש בצה"ל כמה תפקידים של מפעיל מחשב (מפעיל מחשב קטן למשל - מקצוע 1802)

אם תגיד איזה סוג אולי יהיה לי יותר קל לעזור (אם אתה יודע את מספר המקצוע זה יהיה הכי טוב)

פורסם

אני הבנתי שמפעיל מחשב או לפחות מה שאחד שאני מכיר היה זה הוא היה בעצם תמיכה תכנית של הצבא הוא כל היום עזר לאנשים לפתור בעיות של מחשבים...

נראה לי שההגדרה של מפעיל מחשב היא מאוד כללית... תלוי איפה ומה...

פורסם

אני אישית לא יודע פרטים לגבי זה אבל אני זוכר שהיו תראדים בעבר בדיוק עם המידע שאתה צריך.

תעשה חיפוש בכללי ואני בטוח שתמצא! :D

פורסם

אם החתימו אותך על שנה קבע, אז אתה מיועד למפעיל מחשב גדול - לפי מה שהבנתי לא רע בכלל, אני לא יכול לפרט פה יותר... (בפרטי)

אם לא, כנראה אתה מפעיל מחשב קטן, מעין Administrator יחידה כזה, שוב לא לפרט פה.

פורסם

יש מרכזים גדולים של שרתי מחשוב (מטעמי בטחון שדה אני ממעט), ושם כל הזמן צריך לתחזק את המערכת ברמת ניהול האפליקציה בלבד.

לא מדובר בניהול מערכת ההפעלה (יש מגוון רחב של מערכות הפעלה לדוגמא VAX,Unix,OS/2 ועוד...).כיוון שזה מקום מרכזי, אזי רבים ממרכזי התמיכה בבסיסים שונים אמורים לקבל תמיכה עיקרית מהתמיכה של האפליקציות שזה בד"כ מה שעושים מפעילי מחשב.

פורסם

בדיוק כמו שאמרתי רק בפירוט רב יותר....

אודי אם תוכל בבקשה לשלוח לי בפרטי יותר פירוט... כי אני עוד מעט צריך לדעת למה לכוון את עצמי ואני רוצה לדעת....

כי אני לא יכול ללכת לקרבי אז אני רוצה תפקיד של ג'ובניק נחמד..

פורסם

TaZok, לא טענת בת'רד של אבו-מאזן שאתה אחרי צבא?

וטענת נגדי למשל שאני ילד, כל עוד מסתבר שאתה יותר צעיר ממני, במיוחד במונחי צבא.

ובקשר לתפקיד שלך:

אם אני לא טועה זה הקורס שבו אתה צריך לחתום שנה קבע, זה נקרא מפעיל מערכות מחשב.

http://www.aka.idf.il/giyus/html/1_7_1_23.htm

פורסם

לא לא טענתי... זה אתה הסקת... ואני לא הכחשתי...

והדיון ההוא מת... אני גם ככה על הכוונת פה...

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם :)

פורסם

תשמע אני מקווה בשבילך שהכוונה באמת למה שהם אומרים אבל...

מניסיוני האישי בצבא כשאומרים מפעיל מחשב מתכוונים ל ממ"ק (מפעיל מחשב קטן) שזה סתם ללכת ליוזרים ולפתור בעיות כמו (נשבע לכם ידידה שלי הייתה ממ"קית אצלי בבסיס וזה ציטוט של שיחה שהיא קיבלה):

שלום המדפסת לא מדפיסה

היא מחוברת למחשב?

אני לא יודעת

היא דלוקה?

אני לא יודעת

את יכולה לבדוק אם היא דלוקה?

אני לא יודעת איך

בקיצור היא הייתה צריכה ללכת ברגל מקצה אחד של הבסיס עד לשני בשביל ללחוץ על POWER ודרך אגב זה בסיס של חיל אוויר כל מי שהיה בצבא יודע איזה גודל זה (רמז, זה לא קטן)

פורסם
  • מחבר

ממק גם צריך לחתום שנה?

פורסם

מפעיל מחשב זה קורס בסיסי של חודש, שבו אתה לומד אדמיניסטרציה של NT4 (יכול להיות ששדרגו את זה סופסוף ל-2000), היכרות בסיסית ושטחית מאוד עם מערכות הפעלה אחרות (unix\vms), ופתרון תקלות בסיסי. להבדיל מ'מפעיל מערכות מחשב' שזה קורס בסיסי של כמעט שלושה חודשים, במסגרתו אתה לומד גם שימוש ב-unix\vms\mvs, תכנות בסיסי למיינפריים ועוד... במפעיל מערכות מחשב אתה חותם שנה מראש - אבל חצי מהאנשים שחותמים שנה לא באמת עושים אותה.

הבאסה במפעיל מחשב הוא שיכולים לשבץ אותך בכל מיני חורים ששם תהיה אחראי לתפקודם של 5 מחשבים בבסיס מזון וכל תפקידך יהיה 'מפעיל סוליטייר'. כמובן שאתה יכול גם לקבל תפקידים מעולים ביחידות עילית... זה תלוי בך אבל בעיקר בצרכי הצבא.

אם יש לך עוד זמן עד הגיוס, אני מאוד ממליץ שתתקשר לבקו"ם ותבקש מיונים לקורסים למחשבים במודיעין. אני לא יכול לפרט יותר, אבל אם אתה טוב במחשבים (ויש לך זיקה לתכנות וכו') אתה יכול להתקבל לקורסים ממש מעולים במודיעין, ואם לא, אתה יכול להיות מפעיל מחשב של מודיעים שזה קורס הרבה יותר שווה משל ממר"ם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים