עבור לתוכן

מה אמת ומה שקר..?(האם OC זה בריא)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בקיצור אחרי שקראתי פה את כל התגובות.. לא הייתי אומר שכולם מסכימים.. אבל בהחלט יש הסכמה בדבר אחד..

שאם עושים OC קטן-בינוני-גדול(אם יש קירור טוב)... המעבד יכול לסחוב לפחות כ-90 אחוז ממה שהוא היה אמור לעשות..

מה שאומר שעד שהוא יתקלקל אם הוא יתקלקל הוא כבר גם ככה לא יהיה שווה גרוש...

ומי שעושה OC אקסטרים .. ומקפיץ את מהירות המעבד לזמן קבוע מעל ל-50 אחוז מערכו...כמו שיש פה טבלאות שיאים

בהחלט יכול לגרום לקיצור חיי המעבד והגבלתם לשנה גג.. אם יהיה לו מזל

כמו שאחד אמר פה.. "האם נסעתם פעם בהילוך 2 במהירות 100?"

וואלה... אני נסעתי ככה הרבה(בצבא) חחחחחחחח וזה היה כיף אדיר(אופל אסטרה).. נהנתי מכל רגע.. וזה לא שרף כלום

כי זה היה גג ל-5 דקות של פוזה וכיף.. שהצבא משלם על זה בטיפול הקרוב של הרכב :)

פורסם

חח עלק אם עושים אוברקלוק 50% המעבד ימות תוך פחות משנה

:kopfpatsch:

פורסם

כן, זה לא קורה.. מניסיון יש לי כאן AMD SEMPRON 2800+ שעובד על 2.6GHZ כבר קרוב ל3 שנים קבוע והוא ממשיך לעבוד ולהפציץ(אחים שלי טוחנים אותו בCSS כל היום וכל הלילה)

וAMD X2 4200 שאח שלי משתמש בו לישומים כלליים וגם לעיבוד ועריכת מוסיקה והוא עובד על 2.8GHZ גם.

וAMD Athlon XP 2500+ שעובד על מהירות של 3200+ כבר מעל 4 שנים וגם הוא - עובד בלי בעיה מיוחדת.

כמובן בכולם יש לוחות אם איכותיים זיכרונות איכותיים וקירורים איכותיים.

לפי הסדר :

Gigabyte K8NS + Intel X2 heatpipe Cooler

Thermaltake Venus 12 3blade + DFI Infinity nF4

Thermaltake Volcano 11 + SF2 + EPoX 8rda3i rev 2.1

ועל שלי כבר מופיע במפרט.

לכן, שמשתמשים ברכיבים הנכונים, במתח הנכון ובטמפרטורות סבירות.. גם אם מדובר בOC מאוד גבוהה(כמו בסמפרון..מ1.6 ל2.6) תוכל לשמור על אורך חיים אופטימאלי של הרכיב.

פורסם

כמו שאחד אמר פה.. "האם נסעתם פעם בהילוך 2 במהירות 100?"

אף אחד כאן לא אמר את זה, אתה הבאת את הדוגמא הזאת "מהטכנאי הבכיר" וכבר אמרתי שהדוגמא הזאת אפילו לא מזכירה OC בקיצור מטאפורה גרועה.

גם הסיכום שלך הוא לא משהו, איך הצלחת לסכם את מה שאמרנו במספרים של מתחת לחמישים אחוז OC ומעל לחמישים אחוז OC כי זה לא נכון בעליל.

תראה הדעות לגבי OC אכן חלוקות אך כל עוד מבינים מה עושים ודואגים לשמירת התנאים האופטימליים ביותר שמזכירים את תנאי העבודה בסטוק כלומר השקעה ברכיבים איכותיים מסביב וטמפרטורות מתאימות המעבד יחזיק מעמד הרבה זמן, במידה ולא דואגים לזה המעבד יגמור את חייו מהר!

לסיכום OC זה דבר מעולה למי שמבין מה הוא עושה ומוכן להשקיע בזה זמן וסבלנות והכי חשוב תשומת לב קבועה אבל, גם OC זה דבר גרוע ביותר למי שלא מבין ולא מוכן להשקיע בזה זמן וסבלנות ובעיקר תשומת לב.

ולכן אני למשל לא אוהב את כל ההצעות של חברות לבצע OC למחשבים שהן מוכרות כי יש הרבה ילדים/מבוגרים שמתלהבים מכל העניין, אך אין להם מושג איך לתחזק נכון מערכת במצב OC. ומכאן הדרך חזרה למעבדת החנות היא קצרה וזריקת כסף נוסף שלא היה אמור לצאת מלכתחילה על טיפולים מיותרים, בקיצור מציצת כסף נוסף מהלקוח!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים