עבור לתוכן

האם צריך קירור ייעודי לכרטיס GX2 ללא OC?

Featured Replies

פורסם

אני מרכיב מחשב חדש, עם מעבד Q9450, כרטיס גרפי PNY 9800 GX2, וספק PC Power & Cooling של 610 או 750W. אני לא עושה OC.

אני מבין שהספק עובד ביעילות גבוהה (מוציא פחות חום), שהמעבדים האלו מוציאים פחות חום, ושהכרטיס בא עם קירור עליו.

האם אני צריך קירור נוסף (בנוסף למאוררים של המארז, שזה אני אברר בפורום מארזים)? גוף קירור על על המעבד? משהו על כרטיס התצוגה?

פורסם

רצוי שיהיה לך קירור על המעבד !

אין לדעת על איזה מעבד תיפול...

פורסם

זה שהספק יעיל יותר לא אומר שהוא פחות חם..אלה מעיד על זה שהוא "מבזבז" פחות אנרגיה ליצור ההספק הנדרש..

מה שבסופו של דבר גורם להיווצרות/פליטת החום.. :smile1:

אם התקצבי מאפשר אתהיכול לרכוש כיום ב150+- שקלים..את הפרייזר של AC..שיספק קירור מכובד בתקציב נמוך יחסית...

כמו כן תבדוק כמה/איזה מאווררים מגיעים עם המארז שתבחר...

ותקח בחשבון שעל מנת לקרר את הכרטיס מסך שלך עם הקירור סטוק...תאלץ לעלות את הRPM שלו..מה שיגרום לרעש בלתי נסבל..

פורסם
  • מחבר

זה שהספק יעיל יותר לא אומר שהוא פחות חם..אלה מעיד על זה שהוא "מבזבז" פחות אנרגיה ליצור ההספק הנדרש..

מה שבסופו של דבר גורם להיווצרות/פליטת החום.. :smile1:

אם התקצבי מאפשר אתהיכול לרכוש כיום ב150+- שקלים..את הפרייזר של AC..שיספק קירור מכובד בתקציב נמוך יחסית...

כמו כן תבדוק כמה/איזה מאווררים מגיעים עם המארז שתבחר...

ותקח בחשבון שעל מנת לקרר את הכרטיס מסך שלך עם הקירור סטוק...תאלץ לעלות את הRPM שלו..מה שיגרום לרעש בלתי נסבל..

תודה על התשובות.

לא הבנתי את הקטע עם הכרטיס מסך. עד כמה שאני מבין הוא מגיע עם גוף קירור מתכתי עליו. מה זה קירור סטוק, ומה זה RPM (סיבובים? מאוורר? של מה?). רעש בלתי נסבל לא נשמע טוב :-)

פורסם

לא הבנתי את הקטע עם הכרטיס מסך. עד כמה שאני מבין הוא מגיע עם גוף קירור מתכתי עליו.

יש ברשותי כרטיס מסך דומה - הוא רותח !!! - 75 מעלות - קירור סטוק

מה זה קירור סטוק, ומה זה RPM (סיבובים? מאוורר? של מה?). רעש בלתי נסבל לא נשמע טוב :-)

קירור סטוק - הקירור המקורי שמגיע עם הכרטיס מסך - הגוף המתכתי המקורי - מה שאתה רואה בתמונה הרשמית באתר

RPM - ROTATION PER MINUTE - סיבובים לדקה של המאוורר של ה- GX2 (יש רק מאוורר יחיד עליו - 6 ס"מ

רעש בלתי נסבל - הכוונה שבמהירות גבוהה אתה תשמע בבירור את הכרטיס מסך - אני מעלה את מהירות ה- RPM רק ב- OC קטנטן - מעבר לכך אין צורך - משמע אין רעש. במידה ותשחק הרבה זמן ב FARCRY הוא יתאמץ ויתחמם ויעלה את מהירות ה- RPM - פה השאלה מה הווליום שאתה משחק בו - אצלי השכנים שומעים כשאני משחק - ותאמין לי שטנק יעבור ליד אני לא אשמע - יענו אין בעיית רעש...

ד"א כרטיס מסך מעולה !!! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני מה זה מרגיש סתום ???

אז מה שאתם אומרים שכדאי לשים קירור מיועד לכרטיס, בנוסף על זה של המעבד, כדי שהמאוורר של הכרטיס לא יעשה לי חור בראש? אם כן, איזה קירור כדאי לשים לו, ואיך?

פורסם

לא הבנת אותי - אין צורך !!!

המחירים גם יקרים - זה בזבוז - אתה לא מתכנן OC - המאוורר ישאר שקט...

מה התקציב שלך +- ?

איזה מאווררים אתה מכיר ? אתה יכול לכוון אותי לאתרים ?

פורסם
  • מחבר

מה התקציב שלך +- ?

כמה שצריך בגבולות הסביר. שוב, אני לא מתכנן OC, אבל אני "תקוע" עם הכרטיס - אם צריך לשים קירור אז צריך לשים קירור.

פורסם
  • מחבר

עשיתי בדיקה על הכרטיס של PNY. כאן למשל

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814133217

אומרים שהוא "Crazy Hot" (בלי שום OC). מגיע ל-80 מעלות, ושצריך להשקיע בקירור.

הבחור שפירסם את חוות הדעת יש לו מארז Thermaltake Armor Plus ומלא קירורים: למעבד, לדיסקים, מאווררי כניסה, מאוורי יציאה, Aero פה ו-Aero שם. ועם עוצמת אוויר של 400CFM, מה שהוא הצליח לעשות זה להוריד 10 מעלות.

כנראה שאני אצטרך להשקיע במארז ובקירור יותר ממה שהתכוונתי :-(

אשמח לעזרה!

פורסם

הכרטיס כבר אצלך?

אתה לא יכול להחליף לכרטיס אחר?

פורסם
  • מחבר

הכרטיס כבר אצלי.

אני לא יכול (וגם לא רוצה) להחליף אותו לכרטיס אחר. אני רק רוצה שיעבוד טוב, ושלא יזיע :-)

חפרתי קצת, וראיתי המלצה מדליקה לשים שני HR-03 על הכרטיס

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=193512

24684034kf0.jpg

פורסם

הרעיון מצויין - אפילו הייתי משנה את הקירור מתכת - קצת חותך - ומשאיר גם את המאוור המקורי - שיקרר בין הכרטיסים...

המחיר של הקירור הוא 250 בערך - תכפיל ב- 2 זה 500 - תשים לפחות 2 מאווררים בנוסף - חברה טובה - כל אחד לפחות 50 שקל- אז יוצא לך 600 שקל מינימום לקירור הכרטיס ?

לדעתי עדיף למכור ולקנות SLI של 9800GTX+

פורסם

תשאר עם הקירור המקורי, הכרטיס מסך הזה אמור לפעול בטמפרטורה גבוהה ואם אתה לא עושה OC אין שום סיבה לבזבז עוד כסף על קירור.

פורסם

תשאר עם הקירור המקורי, הכרטיס מסך הזה אמור לפעול בטמפרטורה גבוהה ואם אתה לא עושה OC אין שום סיבה לבזבז עוד כסף על קירור.

מחזק :xyxthumbs:

מה שאמרתי - לא הבנתי למה הוא לא הקשיב לי - יש לי כזה כרטיס :s07:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים