עבור לתוכן

האם PS3 שמחובר למסך 22 אינץ' ינוצל היטב?

Featured Replies

פורסם

להפך ככל שיש פחות פיקסלים אז הם גדולים יותר ואז המסך מוגבל בדרך שבה הוא יכול להציג את התמונה, ומזה גם נוצר פיקסול וגם התמונה תראה פחות טובה (upscale נמוך יותר).

ההשוואה שאתה עשית כרגע ממש (אבל ממש) לא טובה.

השווית בין מסך lcd לcrt שעובדים בצורה שונה לגמרי.

בcrt התמונה משודרת כחלק אחד ואז נוצר טשטוש על גבולות הפיקסלים.

למה ההשוואה לא טובה? כי היא סותרת את חוסר ההגיון שבהודעות שלך?

רזולוציה של 720P תוצג יותר טוב על גבי טלוויזיות HDREADY מאשר על מסכי מחשב עם רזולוציות גבוהות יותר. וזוהי עובדה, לא דעה.

פורסם

למה ההשוואה לא טובה? כי היא סותרת את חוסר ההגיון שבהודעות שלך?

רזולוציה של 720P תוצג יותר טוב על גבי טלוויזיות HDREADY מאשר על מסכי מחשב עם רזולוציות גבוהות יותר. וזוהי עובדה, לא דעה.

ללא ספק. :xyxthumbs:

פורסם

ההשוואה לא טובה, בגלל שאתה משווה שני מסכים שמציגים תמונה בצורה שונה לחלוטין.

פעם שנייה שאני אומר את זה.

העיקר אתה אומר שההודעות שלי לא הגיוניות.

אני לפחות מסביר את ההגיון מאחורי מה שאני אומר. אתה לא.

תן לי הסבר הגיוני למה מה שאתה אומר נכון, במקום לציין סתם דברים.

פורסם

אוקיי, אז בוא נלך לפי ההגיון שלך. אם ניקח קובץ וידאו ברזולוציה של 1280X720 ונציג אותו על גבי מסך ברזולוציה של 1366X768 ועל עוד מסך ברזולוציה של 1680X1050, אתה טוען שאני אקבל תמונה טובה יותר במסך השני?! האיכות של קובץ וידאו ברזולוציה נמוכה תהיה טובה יותר כלל שהרזולוציה במסך שבו אציג אותו תהיה גבוהה יותר?!

ואתה יכול לקחת את ההשוואה שעשיתי ולהחליף את טלוויזית הCRT במסך 32''. התוצאה תהיה אותה תוצאה.

פורסם

התמונה תהיה טובה יותר במקרה הזה כשהרזולוציה של המסך הראשון קרובה אבל לא אותו דבר כמו זו של התמונה.

בוא נתאר את זה בצורה הכי פשוטה שאפשר:

נגיד שיש לנו שורה של 3 פיקסלים - אדום כחול צהוב

עכשיו אתה צריך להציג את זה על שני "מסכים דימיוניים" שלאחד מהם יש 4 פיקסלים ולשני 5.

אם אתה תנסה להציג בעזרת 4 פיקסלים אתה תצטרך לחשב את כל הצבעים מחדש ואף אחד מהצבעים המקוריים לא ישמר.

במסך ה5 פיקסלים אתה תוכל לעשות ככה: אדום X כחול Y צהוב

כאשר X הוא צבע ביניים בין אדום לכחול וY הוא צבע ביניים בין כחול לצהוב.

אז ככה שמרנו על שלושת הפיקסלים המקוריים (מה שבמסך הראשון לא נעשה כלל, והיינו מקבלים תמונה זוועתית לחלוטין).

בחזרה לעולם האמיתי, יש לנו מסכים עם רזולוציה גבוהה וכמובן שחלק מספיק גדול מהפיקסלים נשמר אבל ככל שיש לנו יותר פיקסלים כדי להציג את התמונה ככה אנחנו יכולים לשמור על יותר נקודות מקוריות + ליצור צבעי ביניים טובים.

כל זה כמובן בתנאי שציינתי - שהמסך בעל הרזולוציה הנמוכה הוא לא בעל אותה רזולוציה של התמונה.

פורסם

הכל יפה ונחמד בתאוריה, אבל במבחן המציאות תמונה תמיד תראה יותר טוב כשהיא מוצגת על מסך שקרוב יותר לרזולוציה הטבעית שלה. התאוריה שלך תהיה נכונה רק כאשר יהיה מעורב מעבד תמונה מטורף בטלוויזיה בעלת מספר הפיקסלים הגדול יותר, בנוסף למעבד תמונה זוועתי בטלוויזיה השניה.

פורסם

יכול להיות שבמקרה של נגיד 1600x900 תראה יותר טוב מ1920x1080.

אבל במקרה של 1366x768 שהוא מאוד קרוב לרזולוציה המקורית, אתה תצטרך לדחוף פיקסלים בכל מיני מקומות כדי להרחיב את התמונה ואז נוצרים עיוותים, או לחילופין לחשב כל מיני צבעים מחדש. בכל מקרה אני לא חושב שתקבל תמונה חלקה במיוחד.

יכול להיות שפשוט מעבדי התמונה כיום באמת לא כל כך מתקדמים, ואז אתה צודק.

טוב, נראה לי שהדיון הגיע לסיומו.

פורסם

קניתי היום את המסך 22 וחיברתי וזה נראה מצוין גם בבלו ריי וגם DIVX. נקודה סוף פסוק!

פורסם

עם זאת, ראוי לציין שמשחקים שמרונדרים ב720P לא יראו רע על מסך 22'' ברמה שאי אפשר לשחק. התמונה תהיה טובה, אבל היא פשוט לא תהיה אופטימלית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים