עבור לתוכן

Big Typhoon - שאלת תאימות לרכיבים

Featured Replies

פורסם

היי.

אני מתכוון לקנות את הרכיבים הבאים:

מעבד

לוח אם א' או לוח אם ב'

זכרונות

למעבד וללוח מן הסתם זה מתאים, אבל רציתי לשאול האם לא תהיה לי בעייה למקם את הזכרונות (ה-Heat Pipes של שני הרכיבים לא ייפגשו?) ואם אני ארצה לקנות עוד זוג זכרונות כזה, האם אוכל להשתמש בסלוטים השניים שפנויים (קראתי באיזשהו פורום מחו"ל שלמישהו היו בעיות עם הדבר והיה ניתן להשתמש רק ב-Dual Channel ה"רחוק")?

שאלה אחרונה: אני יכול להרכיב אותו איך שבא לי? ז"א להרכיב אותו בצורה אחת ולהחליט אחרי דקה לההרכיב אותו 90 מעלות לצד אחר (רבע סיבוב)? זה תופס? תלוי בלוח?

תודה!

פורסם

היי.

אני מתכוון לקנות את הרכיבים הבאים:

מעבד

לוח אם א' או לוח אם ב'

זכרונות

למעבד וללוח מן הסתם זה מתאים, אבל רציתי לשאול האם לא תהיה לי בעייה למקם את הזכרונות (ה-Heat Pipes של שני הרכיבים לא ייפגשו?) לא אמורה להיות בעיה ואם אני ארצה לקנות עוד זוג זכרונות כזה, האם אוכל להשתמש בסלוטים השניים שפנויים (קראתי באיזשהו פורום מחו"ל שלמישהו היו בעיות עם הדבר והיה ניתן להשתמש רק ב-Dual Channel ה"רחוק")? עד כמה שידוע לי תוכל להוסיף

שאלה אחרונה: אני יכול להרכיב אותו איך שבא לי? ז"א להרכיב אותו בצורה אחת ולהחליט אחרי דקה לההרכיב אותו 90 מעלות לצד אחר (רבע סיבוב)? כן, אפשר לסובב אותו כמה שתרצה, כיוון שהחיבור מרובע, והמאוורר מכוון מטה כך שזה לא משנה זה תופס? לא הבנתי תלוי בלוח? לא (ז"א אלא אם הוא בכלל לא בסוקט הנכון, אבל הוא כן..)

תודה!

התשובות באדום

פורסם
  • מחבר

התשובות באדום

תודה.

ממש עזרת לי!

בלי להעליב, אני אוודא את זה מול המוכר בעת הרכישה, אבל חסכת לי עכשיו חיפושי מאוורר. ננעלתי סופית על הקירור הנ"ל.

שוב תודה!

פורסם

אין בעיה.

כל שאלה, תפנה תמיד יש פה אנשים שמוכנים לעזור ולתרום לך :)

פורסם
  • מחבר

רגע.

אמרת שאפשר לסובב אותו כי הוא מרובע, אז זה תופס לכל קירורי האויר שמתאימים לסוקט הזה, נכון?

בהתחלה רציתי Sunbeam Tunic Tower 120 אבל ירדתי מזה כי ראיתי בתמונות שמרכיבים אותו כשהוא מעיף אויר לכיוון הספק. לפי מה שאתה אומר, אני אוכל לסובב אותו כך שיעיף את האויר לכיוון המאוורר האחורי.

זה נכון לגבי הטוניק?

פורסם

הדרך היחידה בה תוכל לסובב את הקירור- היא על הבסיס שלו.

תחשוב על ספל שאתה מניח על השולחן ומסובב אותו במקום- כך שהוא עדיין עומד. מבחינת יעילות- זה לא משנה כלום.

הביג טייפון (יש לי) והטוניק (יש לחבר) שניהם זורקים אוויר אך ורק לכיוון הדלת של המארז.

בעצם, אני לא מצליח לחשוב על קירור כלשהו שזורק אוויר כלפי הספק.

פורסם

הדרך היחידה בה תוכל לסובב את הקירור- היא על הבסיס שלו.

תחשוב על ספל שאתה מניח על השולחן ומסובב אותו במקום- כך שהוא עדיין עומד. מבחינת יעילות- זה לא משנה כלום.

הביג טייפון (יש לי) והטוניק (יש לחבר) שניהם זורקים אוויר אך ורק לכיוון הדלת של המארז.

בעצם, אני לא מצליח לחשוב על קירור כלשהו שזורק אוויר כלפי הספק.

בנוגע לBT אני מבין, הרי המאוורר מעיף אוויר לכיוון המעבד או מהמעבד החוצה..

אבל אתה קצת מתבלבל לגבי הטיוניק. ויש גם המון קירורים כאלו ובפרט קירורים כמו TR U120E שניתן להרכיב עליהם מאווררים באותה צורה. המאוורר שלהם לא נועד להגיע לנקודות שקרובות יותר למעבד, אלא להעיף אויר חם שנפלט מהצינורות עיבוד ובכלל מכל ההיטסינק. הנה תמונה לדוגמא.

04_tower_fans.jpg

פורסם

אתה צודק- אכן התבלבלתי.

פורסם
  • מחבר

בנוגע לBT אני מבין, הרי המאוורר מעיף אוויר לכיוון המעבד או מהמעבד החוצה..

אבל אתה קצת מתבלבל לגבי הטיוניק. ויש גם המון קירורים כאלו ובפרט קירורים כמו TR U120E שניתן להרכיב עליהם מאווררים באותה צורה. המאוורר שלהם לא נועד להגיע לנקודות שקרובות יותר למעבד, אלא להעיף אויר חם שנפלט מהצינורות עיבוד ובכלל מכל ההיטסינק. הנה תמונה לדוגמא.

OMG...

אני לא יודע למה ואיך, אבל רק עכשיו ירד לי האסימון...

תמיד ראיתי תמונות של הטוניק וחשבתי שהוא מאוורר לכיוון הספק, ופתאום עצרתי לשניה לחשוב, ואני לא מצאתי שום סיבה לחשוב ככה... נראה לי סתם הייתי בהשפעת סמים או משהו... :silly:

בכל מקרה, הנה תמונה של המאווררים במארז שלי, ואת הרכיבים (במפרט הזכרונות) אתם מכירים מההודעה הראשונה.

mechoar.JPG

איזה מהקירורים יהיה יותר יעיל לזכרונות? הטייפון שמעיף עליהם אוויר (גם מאוורר מעליהם מעיף אוויר) או הטוניק שמעיף את האויר החם מהכיוון שלהם ישר לאגזוז של המארז?

נראה לי הטוניק יעבוד יותר טוב.

מה אתם אומרים?

תודה.

פורסם

אתה קונה קירור למעבד- תחשוב על המעבד. כמובן שאתה צריך לחשוב על תאימות למארז וכדו', אבל בעיקר תחשוב על המעבד.

הזכרונות לא צריכים להדאיג אותך, אם כן אתה יכול לקנות ממש בזול מפזרי חום- היטסינקים קטנים שמתלבשים עליהם, זה הכל.

ואני חושב שאתה יכול לשפר את הסירקולציה במארז אם המאוורר שלמעלה יוציא אוויר.

ועדיף שיהיה מאוורר נוסף מקדימה שמכניס אויר אם יש אופציה כזו.

פורסם
  • מחבר

אתה קונה קירור למעבד- תחשוב על המעבד. כמובן שאתה צריך לחשוב על תאימות למארז וכדו', אבל בעיקר תחשוב על המעבד.

הזכרונות לא צריכים להדאיג אותך, אם כן אתה יכול לקנות ממש בזול מפזרי חום- היטסינקים קטנים שמתלבשים עליהם, זה הכל.

ואני חושב שאתה יכול לשפר את הסירקולציה במארז אם המאוורר שלמעלה יוציא אוויר.

ועדיף שיהיה מאוורר נוסף מקדימה שמכניס אויר אם יש אופציה כזו.

אין לי אופציה למאוורר נוסף מקדימה...

בכל מקרה, אם תשים לב, בהודעה הראשונה שמתי קישור לזכרונות, שמגיעים בילט אין עם היטפייפס.

השאלה שלי איזה מהקירורים למעבד שהזכרנו ייתרמו יותר לזרימת אוויר יעילה במארז ובאיזור של הקירורים.

חוץ מזה, לגבי המאוורר העליון, אם אני אהפוך אותו אז יהיו 4 יציאות אוויר ורק שתי כניסות (יציאות: ספק, כרטיס מסך שמעיף החוצה, מאוורר אחורי ומאוורר עליון).

זה לא צריך להיות שווה או אפילו הפוך ב"יחס הכוחות"?

פורסם

לגבי הזיכרון- אתה צריך לדאוג לסירקולציה טובה במארז ואז לא יהיו לך שום בעיות עם הזכרונות.

יצרניות של זכרונות מביאות אותם עם קירור וגם בלי קירור- תלוי בדרישה של הסטיק שהם מוכרים. תאמין לי הם לא מייצרים זיכרון שלא יכול לעמוד במערכות שלא מקוררות טוב או מארזים מסורבלים שאין להם אפילו מאוורר אחד. בקיצור, אתה לא צריך לדאוג לגבי זה.

ובנוגע למאווררים- אני מניח שהתמונה בלבלה אותי ולא הבנתי איפה כל מאוורר. לא חשוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים