עבור לתוכן

שאלה: הפסקת שידור ראוטר אלחוטי כשאין צורך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולכם.

תהיתי אם ניתן להגדיר ראוטר אלחוטי להפסיק לשדר כשאין לו צורך לתקשר עם אף מחשב - לדוגמא, כאשר כל המחשבים בבית אינם זקוקים כרגע לחיבור לאינטרנט או כבויים.

כך, הראוטר פשוט "מאזין" לתקשורת ומשדר רק במידת הצורך.

אני פשוט הולך לרכוש ראוטר אלחוטי בקרוב שהולך לשבת בקרבתי (גם למיטה וגם לכסא העבודה מול המחשב, אין לי דרך להמנע מזה), ובעקבות כל הסיפור עם הקרינה לאחרונה, אני מנסה לחשוב על פתרונות יצירתיים. :)

תודה.

פורסם

לא נראה לי שקיים מצב כזה, וגם אם קיים זה מיותר לגמרי.

הקרינה שהראוטר פולט היא הרבה יותק קטנה מזאת של פלאפון סטנדרטי. לא צריך להבהל כל פעם ששומעים את המילה קרינה, כל רכיב חשמלי שקיים פולט קרינה ברמה כזאת או אחרת.

אם אתה בכל זאת רוצה לסנן את הקרינה בזמן שאתה ישן, פשוט תכבה אותו בלילה וזהו.

פורסם

אני יודע שאפשר להפעיל ולכבות את המודול האלחוטי ידנית דרך ממשק ההגדרות של הראוטר, אבל עוד לא שמעתי על "הפעלה לפי דרישה" שלו, אם קיים דבר כזה, גם הראוטר וגם כ.הרשת צריכים לתמוך בזה.

פורסם
  • מחבר

תודה.

למישהו יש מושג מה העוצה שראוטר אלחוטי ממוצע משדר, לעומת טלפון סלולרי?

יחידות במיליוואט יכולות לעזור.

פורסם

במרבית הראוטרים אפשר לכוון את עוצמת השידור

כברירת מחדל הם מגיעים על 100% אבל אפשר להקטין.

פורסם

אני יודע שאפשר להפעיל ולכבות את המודול האלחוטי ידנית דרך ממשק ההגדרות של הראוטר, אבל עוד לא שמעתי על "הפעלה לפי דרישה" שלו, אם קיים דבר כזה, גם הראוטר וגם כ.הרשת צריכים לתמוך בזה.

למה הכרטיס רשת צריך לתמוך בזה? הראוטר לא משדר, רק קולט, וברגע שהכרטיס רשת מנסה לקבל מידע, הראוטר מתחיל לשדר.

זה אמור לעבוד ככה, לא? :\ יש איזה מידע שצריך לעבור נון-סטופ בין הכרטיס רשת לראוטר?

פורסם

כמובן, גל הנושא האלחוטי כל הזמן משודר, על גל הנושא הזה עובר המידע.

ונגיד שקיים כזה דבר, על כל רכיבי הרשת המדוברת להבין את הפונקציות הבסיסיות של STANBY CARRIER WAVE, ולשדר במידת הצורך את פקודת ה-AWAKE.

שוב, אני לא יודע אם קיים כזה דבר (או שאם דבר כזה בכלל יכול להתקיים במסגרת הפרוטוקולים האלחוטיים הקיימים), רק שיערתי לגבי הצד האופרטיבי של דבר כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים