עבור לתוכן

איזה פנרין מרובע מגיע ל-4GHz בקלות על אוויר ואיזה לוח אם נחוץ?

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ס.. ;) צריך קצת עזרה.

עד כה לא התעסקתי עם הפנרין עדיין, אני יודע שהמכפלות של המרובעי ליבות נמוכה יחסית, בהנחה שאני רוצה להגיע למרובע ליבות יציב ב-4Ghz על קירור אוויר איכותי, מה צריך לקנות?

מה הבאס שלוח אם סטנדרטי כמו ה-P35-DS3 מגיע אליו עם מעבדים אלו? הוא מסוגל ל-445mhz או שיש צורך בלוח יוקרתי?

האם חובה Q9650 במכפלה 9? יש אותו בכלל בארץ במחיר נורמלי או שהביאו לכאן רק את ה-QX? פשוט לא ראיתי בזאפ.

או שאפשר להסתפק גם ב-Q9550 במחיר יותר עממי עם מכפלת x8.5 ואולי באס גבוה אף יותר (של 475mhz)?

פורסם

תתקל בלא מעט קשיים בלי X48\X38,

עם ה-Q9550, וזכרון 1066mhz (איכותי ככל האפשר)

הדבר אפשרי.

עריכה: לא מסובך גם על P5Q-E P45

קישור: http://www.ocforums.com/showthread.php?t=570577

פורסם

אני עובד עם OC יציב של 4.2G עם E8500 + X38 + 1066MCL5 על אויר (TUNIQ) אבל זה לא מעט גם בזכות המכפלה הגבוהה של המעבד (9.5).

עם מכפלה של 8.5 תזדקק לבאס של 470M וזכרונות על 940. זה אפשרי עם לוח P43 טוב (ASUS למשל) וזכרונות 800M איכותיים אבל יהיה לדעתי גבולי מאוד והרבה עניין של מזל.

עם מכפלה של 9 זו קונפיגורציה סבירה יותר ל-P43 + 800M CL5 כי לבאס של 445M עם זכרונות ב~900M קל יותר להגיע.

עכשיו השאלה במה להשקיע:

* זכרונות 1066M + לוח X38 שיבטיחו לך בסבירות גבוהה בהרבה יציבות בפרמטרים הנ"ל, ללא העלאת מתחים בלוח ובלי OC לזיכרונות כלל.

* להישאר עם P43 וזכרונות 800M אבל עם מכפלה גבוהה יותר.

* להשקיע בשלושתם :P כמובן.

1. למה OC כזה?

2. למה מרובע ליבות?

פורסם

יש הבדל מהותי בין הP35 לבין הP45 מבחינת OC.

הלוחות היתקדמו מאז מבחינה חשמלית, וגם אפשרויות ביוס וקלות/יציבות הOC השתפרה.

אם אין בעית תקציב רצינית, לא הייתי ממליץ לאף אחד שרוצה OC לקחת לוח ישן עם P35.

מעבד יש גם את הQ6700 כמובן.

אומנם הוא לא פנרין אבל הוא יותר זול מQ9550 ורוב הסיכויים שתגיע איתו ל4 עם קירור טוב.

הבעיה שלא פשוט להשיג אותו... :-\

פורסם

חולק על דעתך. אין הבדל משמעותי אם בכלל בין הלוחות.

פורסם

חולק על דעתך. אין הבדל משמעותי אם בכלל בין הלוחות.

אם אתה משווה לוחות זולים של חברות בינוניות אז אולי זה פחות מורגש.

טכנולוגית הלוחות מתקדמת עם הזמן וחברות טובות כמו ASUS מטמיעות את השיפורים האלה מדור לדור.

אם תיקח לוח טוב של ASUS מבוסס P45 תראה הבדלים בOC מול לוחות ישנים ולא רק בגלל הצ'יפסט.

פורסם
  • מחבר

1. למה OC כזה?

2. למה מרובע ליבות?

זוהי מערכת למשרד רינדור, כרגע הם על Q6600@3.2 (למעשה 6 מערכות כאלו כמדומני) והם רוצים יותר.

אני לא מעוניין ב-OC לזכרונות, אלא אם כן יש זכרונות 800 מ"ה לא יקרים שיכולים לעמוד בבאס הזה של 950 מ"ה ב-100%.

עדיף ללכת על בטוח עם זכרונות 1066 רגילים (אין צורך הרי באיכותיים במיוחד). העניין ש-8GB של זכרון 1066 יהיה דיי יקר, 1150-1350 ש"ח.

מה עם Q9650? יש בארץ? לפי החישובים שלי הוא צריך לעלות באזור ה-2500 ש"ח לפי המחיר בארה"ב. למרות שהוא בטח לא שווה אלפיה על פני ה-Q9550 עם לוח איכותי.

איזה דגם לוח, שיש לו אחוזי הצלחה גבוהים עם סדרת מעבדים זו ותדרים שכאלו, הכי משתלם במקרה זה?

אני לא מחפש צלצולים ופיטצ'רים מיותרים. כן חשוב לי קירור טוב לצ'יפסט שלא יהיה רותח וידרוש טיפול נוסף.

פורסם

בעיקרון המרובעי ליבה בשביל להגיע לבאס נורמאלי איכשהוא צריכים X48/X38 וP45, אני לא יודע לגבי P43 ועוד לא שמענו על לוחות P43 טובים באוברקלוק, קח את זה בחשבון.

פורסם
  • מחבר

יתכן והתמיכה של P45 ב-16GB זיכרון תהווה יתרון אם הם יחשבו על שידרוג עתידי ואם נלך על סטיקים של 4GB זיכרון כעת.

בהנחה שלצ'יפסט הזה אכן אין בעיה להתמודד עם באס 470mhz ומעבד שכזה - קישורים יתקבלו בברכה ;)

לוחות אופצינאלים, על מה כדי להתמקד:

Asus P5Q-E P45 - 760nis

DFI LanParty DK X38-T2RB - 800nis

Gigabyte GA-EP45-DS4 - 850nis

Gigabyte EX38-DS4 - 850nis

Asus P5Q Delux P45 - 860nis

DFI LanParty DK X48-T2RS - 900nis

Asus P5E X38 - 910nis

מה דעתכם, על מה להתמקד? המלצות אחרות?

אם הזולים יותר מסוגלים לעשות את העבודה - מה טוב.

חשוב יציבות והתאמה של קירור אוויר בומבסטי למעבד (אני מניח שה-TR או Tuniq).

פורסם

אם אתה משווה לוחות זולים של חברות בינוניות אז אולי זה פחות מורגש.

טכנולוגית הלוחות מתקדמת עם הזמן וחברות טובות כמו ASUS מטמיעות את השיפורים האלה מדור לדור.

אם תיקח לוח טוב של ASUS מבוסס P45 תראה הבדלים בOC מול לוחות ישנים ולא רק בגלל הצ'יפסט.

יש לך מקור אמין לזה?

תן לינק בבקשה.

פורסם

אין לו לינק...כי זה לא נכון.

באוברקלוק אין שיפור משמעותית בן P35 ל-P45.

פורסם

קח בחשבון שתצטרך הרבה מזל כדי להגיע עם Q6700 ל4.0GHz, אצלי הוא נחנק כבר ב3.6 :pissed:

ולא בעיה כל כך להשיג אותו בארץ, זמין במלאי בTMS.

פורסם

תיקח זכרון 1000MHZ יש עכשיו ממש זולים ב450 שקל ל4ג'יגה

ולוח אם כל P45 יעשה את העבודה, לחבר שלי יש P35 עם E8400 והוא הגיע בקלות ל4.0

אז Q9450 או Q9550 אמורים להגיע לזה גם

פורסם
  • מחבר

מי שהציע סדרת Q6XX - לא ציינתי בכלל שאני חושב או מתכוון לקנות אותם, אני יודע שהמקסימום שלהם הוא באזור 3.6 וכבר מ-3.4 העניינים חמימים איתם ולא פשוטים.

מי שמציין כפולי ליבה של 45nm שמגיעים לתוצאות מטורפות עם לוחות P45/35 - זה גם לא עקרוני, כי מעבדים מרובעי ליבה מוציאים הרבה יותר מיץ מהלוח ולא מגיעים בהכרח לאותם באסים.

אם כי לא ראיתי הוכחה שלוח מבוסס P35 אינו מספיק, היתרון של 16GB זיכרון ושל צ'יפסט קריר עם P45 בהחלט שווה לדעתי.

ההפרש במחיר בין לוח P35 סביר לעומת P45 מוצלח הוא באזור ה-300 ש"ח ושווה את זה, לדעתי.

בינתיים הנטיה שלי היא לכיוון ה-Asus P5Q-E או Deluxe, לפי מה שאני מבין ההבדל המרכזי הוא בבקרת המתח 16 Phase לעומת 8 Phase וההיטפייפ מתחבר גם לגשר הדרומי - מישהו חושב שזה שווה עוד 100 ש"ח?

http://www.asus.com/products_compare_show.aspx?array_model=2257,2267&l1=3

שוקו - אתה מתכוון ל-G.Skill F2-8000CL5D-4GBPQ? זה קיט, אם שמים 8GB במחשב זה אומר שאי אפשר לשדרג בעתיד.

והוא גם זמין במגוון מצומצם של חנויות צפוניות.. :-\ דווקא זיכרון זה משהו שאני רוצה שיהיה ניתן לקפוץ להחליף בקלות במקרה של חוסר התאמה.

פורסם

למה לא לוח מבוסס P43?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים