עבור לתוכן

מילת אזהרה על עידכון BIOS של P5Q-E

Featured Replies

פורסם

אחרי כמה ימים של מלחמת חורמה במחשב החדש שלי, חשבתי לשתף אתכם בחוויה שלי.

שבוע שעבר הגיע המחשב החדש שלי (אין לי כח להקליד את המפרט וזה לא עקרוני, מקסימום אח"כ).

פתחתי אותו בזריזות לעבור על כל החלקים מתוך כוונה לוודא שלא "שכחו" משהו ולהפתעתי גיליתי שהזיכרון שהותקן לי הוא לא זה שהזמנתי.

בדיקה זריזה העלתה שהוא זהה למדי למה שהזמתי במקור רק שהוא עם צלעות קירור ובעצם יקר יותר (הוא פשוט היה זמין במלאי אני משער), אז בחרתי להחליק לחנות את זה.

בכל מקרה, היות וידעתי שלוח האם המדובר קצת אנין טעם בכל מה שנוגע לזיכרונות, אחרי שהתקנתי Vista Business 64, מיהרתי לעדכן את ה-bios לגרסה האחרונה (1201) שאמורה לטפל בבעיות התאימות לכל מיני זיכרונות.

סבבה.

או שלא?

לאט לאט התחילו לצוץ כל מיני בעיות. העידכונים של ויסטה נכשלו, קבצי התקנה טענו שהם פגומים (למרות שידעתי שהם לא) ושלל נפלאות שבמרכזם קבצים פגומים ושגיאות CRC.

עכשיו היות ואני לא נבהל מהר והזכרונות כבר עוררו את חשדי, החלטתי להריץ בדיקות על הזיכרון והמעבד.

24 שעות אח"כ, אחרי בדיקות מקיפות לא מצאתי כלום. הזיכרון תקין, המעבד תקין והכל אמור לעבוד אבל הוא לא.

אז כמו כל אדם אחר במקומי, האשמתי את הויסטה.

פירמוט והתקנה של XP לא ממש שינו את המצב, אבל נתנו לי כלי בדיקה מטופש אבל אפקטיבי. קובץ ההתקנה של Nero פותח את עצמו קודם לספריה זמנית לפני ההתקנה. כשהרצתי אותו, כל פעם הוא כתב לי באיזשהו שלב שהקובץ פגום, אבל הקטע הוא שכל פעם זה היה במקום אחר (בשלב אחר בהתקדמות).

קיצר, הבנתי שמשהו פה יותר בעייתי מאשר הויסטה, והימרתי על ההארדיסקים. אבל כמו שאתם יכולים לנחש גם שם לא מצאתי שוםדבר לא תקין.

ואז נזכרתי בעידכון bios ההוא.

למזלי, אפשר לעשות downgrade ל-bios והחזרתי את הגרסה המקורית שאיתה הגיעה הלוח אם (0803) וראו זה פלא - הצלחתי להתקין את nero בלי בעיה.

קיצר, מאז אפשר "פתאום" להתקין הכל בלי שום בעיה. המחשב טס בלי שום שגיאות או הפתעות.

אתמול בלילה סיימתי להתקין מחדש את הויסטה וכל העידכונים (כולל SP1). לא נתקלתי בשום בעיה באף שלב.

מסקנה - אם זה לא מקולקל, באמת אל תנסו לתקן את זה.

(ואולי אפילו תחשבו פעמיים לפני שאתם קונים את הלוח הזה. הוא אחלה, אבל לא בטוח שהוא שווה את הכאב ראש.)

מסקנה 2 -

P5Q-E+0803 = :)

P5Q-E+1201 = >:(

פורסם

רוב הסיכויים שלא התקנת ביוס מתאים , כנראה שמת ביוס של גירסא מאוד תואמת, שעובד בצורה קרובה אבל לא מאה אחוז התאמה

פורסם
  • מחבר

דווקא לא. זה בהחלט ה-bios של הלוח הזה, ומתברר שאני לא לבד עם הבעיות (חפש P5Q-E עם 1201 ו-BSOD ותראה לבד).

השמועה אומרת שיש עידכון חדש בתנור (1306), אבל אני לא מתכוון לנסות הפעם.

פורסם

כשמדובר בביוסים אני אומר אם זה עובד אל תיגע...

ואם בכל זאת רוצים לשדרג אז להסתכל קודם במידע על ההעידכון, לראות אם יש שם משהו שבאמת שווה לשדרג בשבילו..

נגיד ללוח שלי יצאה גירסא שמשפרת יכולות OC, אז שידרגתי...

יש כבר גירסאות חדשות יותר אבל אין לי סיבה לשדרג אליהן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים