עבור לתוכן

בקר סקאזי

Featured Replies

פורסם

שלום לכם!!!

יש לי דיסק קשיח סקאזי 3

האם יש אפשרות להתקין אותו עם בקר סקאזי 2?

(לא יפגע הבקר/הדיסק)?

תודה וחג שמח

פורסם

ראיתי שאף אחד לא ענה לך, אז החלטתי לענות בעצמי, למרות שאני לא בטוח ב-100% בתשובה שלי, אבל נראה לי (ב-99%) שזה כן יעבוד.

וזה בגלל של-SCSI-3 יש תאימות אחורה ל-SCSI-1 ול-SCSI-2. (הפעם האחרונה שהתעסקתי עם SCSI הייתה לפני יותר מכמה שנים, אז יכול להיות שזיכרוני מטעה אותי, גם עקב גילי המופלג).

פורסם

בקיצור- כן אבל זה יפגע בביצועים.

עכשיו באריכות (יתר) :

לגבי סקזי 3 השאלה היא האם מדובר ב ultra160 ultra 320 או SCSI-3 Ultra 80 (כאשר המספר כמובן מתיחס לקצב העברה תיאורתי מקסימלי של הערוץ בMB ) אם מדובר בסקזי 3 בסיסי אז מדובר ב ULTRA 80 אבל רוב הסיכויים הם שיש לך U160 כי זה יותר נפוץ (לי יש שניים) . ההבדל המהותי הוא בין SE - SINGLE ENDED לבין LVD - low voltage diferential . (קיים גם HVD אבל את זה בטח אין לך.)

SE מגיע עד 40MBps וLVD יכול להגיע ל320MBps בתנאי שיש לך בקר מתאים וכמובן PCI-X שיכול לתמוך בזה (או בקר בלוח שיש לו פס רחב) . ברגע שתחבר כונן LVD לבקר SE (אה, סקזי 1 ו2 הם SE בלבד) אתה חייב לג'מפר את הכונן נכון כדי שהוא יעבוד טוב עם הבקר (צריך להיות ג'מפר שאומר : SE ) .

חוץ מזה בקרי סקזי2 עובדים לרוב עם כבל 50PIN בעוד שכונן LVD עובד עם 68PIN אז תזדקק למתאם 50to68 באחד הצדדים.

במידה ויש לך בקר סקזי 2 שמגיע ל 40MB אם אני זוכר נכון זה נקרא fast wide אז הוא מספיק טוב לכונן אחד. אם יש לך משהו אחר (רק FAST או רק WIDE ) אז כדאי לך להשיג בקר נורמלי, כך בחשבון שברגע שאתה עובד בLVD 'טהור' אז אתה זקוק גם לכבל איכותי עם טרמינטור דבר שמתחיל ב200ש"ח ולא ממש נגמר (שלי שווה משהו כמו 400) לא ממש שווה רק לכונן אחד.

דרך אגב , לכל החברות הגדולות יש חוק בל יעבור בתחנות העבודה והשרתים שלהם - כונן של 10K או 15K חייב שיהיה לו קירור אקטיבי - מאוורר אישי ( בהנחה שהמידע שיש עליו חשוב לך ...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים