עבור לתוכן

צריך הערכה בקשר ל NEHALEM+ לוח אם מתאים

Featured Replies

פורסם

אני יודע שעוד לא יצא, אבל יוצא מאוד בקרוב, ואני רוצה להזמין כשזה יוצא..

אני רוצה בעקרון NEHALEM שמעתי שיש לו גם 8 ליבות, אפשרי להזמין מערכת כזאת ביתית?

וכמו כן לוח אם מתאים, זה יתאים למארז A TOP BLACK GLADIATOR?

כמו כן אין לי בעיית ספק, יש לי ENERMAX 500W LIBERTY

זכרון 1024x2 DUAL CHANNEL OCZ 5-5-5-12 800mhz

וכ.מ nVIDIA Winfast 8800GTS 640MB PCIE 320bit

אם כבר, משהו יודע כמה אני יכול לקבל ב 3DMARK06 עם מעבד נהלם 8 ליבות ועם שאר המפרט שנתתי שכבר קיים אצלי כרגע?

עם intel core 2 1.96ghz E6300 אני מקבל 7500

אז 8 ליבות NEHALEM אמור להיות מטורף, לא?

• תגובות 33
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה תיצטרך להחליף מעבד לוח אם וזיכרון ביגלל ה DDR3 ואלי גם ספק כי אולי יהיהו חיבורים חדשים בלוח אם...

והנהלם הוא לא 8 ליבות הוא 4 ה THREADS זה 8 ליבות זה כמו הדמייה...כארילו יש לך 4 ליבות אמיתיות והדמייה של 8...(המעבד אמור ליהות מהיר יותר ביגלל זה)...

הנהלם יצא עד סוף השנה אבל יצאו רק גירסאות ה EXTREME...מה שאומר שהם יעלו כמו מחשב חדש של ה C2D...הגירסאות האחרון יצאו במשך שנה הבאה...

אעי אפשר לדעת כמה הנהלם יקבל ב3DMARK06...

אגב זה כבר לא NEHALEM אלה זה CORE I7

פורסם

קודם כל אומרים (לך תסמוך על איזה כתב עם תחושת בטן) שבאוקטובר כבר כנראה יהיה "נהלם".

דבר שני, יש כתבה ב-anandtech שהוא אומר שדווקא הגיימר לא יראה מזה יותר פריימים, השיפור יהיה בשרתים או כל יישום שמשתמש בTHREADS.

כיום הצוואר בקבוק במשחקים הוא לא המעבד, הוא כרטיס המסך.

יש הערכות למחירים, אנשים מאמינים שאינטל תוציא שלושה צ'יפים במהירויות שונות כאשר האיטי ביותר יעלה משהו כמו 300 דולר שזה אומר אצלנו מעל 1500.

לוחות האם, ימכרו כנראה ב1500 וצפונה, הלוחות אם שמבוססים על X58 כוללים יותר פיצ'רים והרבה פחות משתלמים לייצור.

פורסם

אל תחכה לנהלם אם קונים מחשב - קונים עכשיו, בנאדם שמחכה לעולם לא יקנה מחשב. השיפור בנהלם לעומת הביצועים לא מצדיק את תוספת המחיר, כמו כן מבוטלת אפשרות ה-OC נכון לבינתיים, ותצטרך לוח X58 בשביל OC, וגם זכרונות DDR3 - המחירים שלהם נכון להיום בשמיים. אני אומר שתקנה היום Intel Core 2

פורסם

יש לך כסף מיותר בכיס?

קודם כל מעבד חדש שיוצא המחיר שלו בשמיים, וגם הלוחות אם שם.

וחוץ מזה, מי אמר לך שהנהלם יהיה בכלל מוצלח? מישהו עשה לו איזה מבחן ביצועים?

אולי הוא יצא ואחרי שבוע יתברר שהוא נפל?

פורסם
  • מחבר

אל תחכה לנהלם אם קונים מחשב - קונים עכשיו, בנאדם שמחכה לעולם לא יקנה מחשב. השיפור בנהלם לעומת הביצועים לא מצדיק את תוספת המחיר, כמו כן מבוטלת אפשרות ה-OC נכון לבינתיים, ותצטרך לוח X58 בשביל OC, וגם זכרונות DDR3 - המחירים שלהם נכון להיום בשמיים. אני אומר שתקנה היום Intel Core 2

המחשב כבר בן שנתיים, אני לא מחכה לקניית מחשב חח

אני פשוט רוצה לשדרג

פורסם

בהקשר של גיימינג יהיה עדיף Core 2 אפילו אחרי יציאת Core I7 הפרש הביצועים הקטן לא מצדיק את תוספת המחיר

פורסם

אתה צריך לקנות מערכת חדשה ולא לשדרג.

ונהלם לקהל הממוצע זה רק בשנה הבאה

פורסם

בהקשר של גיימינג יהיה עדיף Core 2 אפילו אחרי יציאת Core I7 הפרש הביצועים הקטן לא מצדיק את תוספת המחיר

זה פחות או יותר המצב כרגע.

מבחני ביצועים שעשו לנהלם עד כה מראים בין 0 ל 15 אחוז תוספת ביצועים. המחיר למעבד יהיה הרבה יותר יקר והמחיר לזכרונות יהיה בערך פי 3 ממה שעולה DDR2 עכשיו.

לכן מחשב נהלם יהיה הרבה יותר יקר אבל תוספת הביצועים תהיה קטנה מאוד.

זאת אכזבה קשה לכל מי שציפה לתוספת של 50% ומעלה אחרי שהסירו את הFSB.

פורסם

1. אף אחד לא יודע בדיוק איך מערכת i7 תתפקד . אבל ברור שלא יהיה שיפור לאחור .

2. לגבי קניית מערכת שלמה : לקנות פלטפורמה ישנה עכשיו במקום לחכות 4 חדשים עד 2009 => נניח חצי שנה זה ממש ממש לא הגיוני . כי אם יש לך מערכת i7 תוכל לשדרג מבלי להשקיע במערכת ישנה ( לדוגמה AGP VS PCIE )

3. יצאו 3 מעבדים לפחות , ובוודאי שיהיה מעבד "תקציבי"

4. זה נכון שבתחילה המחיר יהיה הכי גבוה שאינטל תוכל לבקש בשביל "חדש" , ככה זה תמיד , אבל המחיר ירד מהר ויתאים עצמו לביצועים ( אחרת אנשים פשוט לא יקנו ויחכו ) . בנוסף קראתי שאסוס מדווחת שהפלטפורמה - הלוח שלה מאד יציב ובשל , כך שהעסק ירוץ מהר לדעתי .

5. במיחשוב הכל ענין של תיזמון. אבל ארכיטקטורה חדשה לגמרי לא באה כל שנה . אפילו בתקופת המעבר של מעבדי P4-C2D הייתה חפיפה . וכאן ממש לא.

לכן נראה לי , בכפוף לכסף שעומד לרשותך שכדאי ל"מתוח" את המערכת הנכחית , לא להשקיע בסוקט775-צ'יפסט P X, ובהחלט לתכנן על i7 עוד כחצי שנה .

זה מה שאני עשיתי עם ה P5B DELUXE שלי , והצלחתי מאד עם הלוח והמעבד. הלוח צפוי להחזיק לי עוד שנתיים (Q9650 בעתיד) .

פורסם

לפי התאריכים והצפי נהלם עוד חודש וקצת בשוק.

פורסם

רק לשוק ה-high end יש לציין...

פורסם

http://www.hexus.net/content/item.php?item=15015&page=1

Bottom line: Nehalem's very real performance numbers put incumbent Core 2 Extreme in the shade and pose AMD some really tough headaches.

תרגום : תוצאות הביצועים המוחשיים של נהלם , שמים את נושא הלפיד C2X בצל ומציבים ל AMD מספר כאבי ראש חזקים.

פורסם

WAV.png

התוצאות האלה?

נהלם נותן שיפור אבל הוא קטן. השיפור הוא ממשי רק ביישומים תומכי מרובי ליבה... אתה יודע, כאלה שאף אחד לא משתמש בהם.

בגלל זה לא חובה לחכות לנהלם.

פורסם

כפי איך שזה נראה, לא הייתי ממהר לקפוץ על הסדרה החדשה...

מה רע בליבות הQcore שמתלהטים כ"כ לשדרג?

ועוד לחשוב שרק אחוז קטן ביותר מהאפליקציות מנצלות את ריבוי הליבות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים