עבור לתוכן

יש טעם בשדרוג המחשב? | מקס 900 שקל

Featured Replies

פורסם

שלום.

חשבתי לשדרג את המחשב שלי, אך אני לא יודע אם יש טעם בכך, לכן אשמח אם תעזרו לי:

המפרט היום הוא:

Abit Kv8 pro

Amd Athlon 64 2ghz (ליבה אחת)

512mb*2 ddr-sdram 3200

nvidia fx5500

HEC 300W

השימושים ההכרחיים שלי במחשב הם צפיה בתכני HD (בעיקר 720P, אבל שיריץ חלק)

ושימוש בפוטושופ,פלאש, ואפליקציות התכנות של Visual Studio

חשבתי לקנות בחו"ל זיכרון וכרטיס מסך, אבל אני לא יודע אם ההשקעה שווה, ואם כן, אילו חלקים לקנות?

כרטיס מסך אני חושב שמצאתי, כי כבר שאלתי בפורום כבר, וכנראה אני אקח את ה2600HD, רציתי את ה1950 אבל הוא נגמר בחנות שממנה אני קונה

לגבי זיכרון, הסתכלתי בeverest וראיתי שהזכרונות שלי הם "PC3200", אין לי מושג מזה אומר, אך ראיתי שככה מוצאים זכרונות בNewegg (איפה שאני קונה), לכן גם הוספתי את זה למפרט.

הלוח אם שלי תומך בעד 2GB, לכן חשבתי לקנות 2 סטיקים של 1GB, אך אני לא יודע איזה סוג לקחת, ואולי בעצם אפשר לקחת משהו אחר חוץ מהPC3200 שהוא יעיל יותר.

פה אני צריך את עזרתכם, אשמח אם תעזרו לי בשדרוג המחשב, שכולל בינתיים זיכרון מומלץ (אולי גם מעבד? אני לא יודע אם יש כפולי ליבה ל745).

ראיתי שהמחירים של הזכרונות שם הם בערך 60$, אני אשמח למשהו בתקציב הזה, אח"כ נתקדם לכרטיס מסך...

זה האתר ממנו אני מעונין לרכוש

תודה רבה, ושבוע טוב ;)

וכמעט שכחתי, שאלת המאה: האם בכלל שווה לשדרג את המחשב? או לשים אותו כבר בצד ולקנות מחשב חדש?

משום שאת הכסף יש לי, אך יש לי גם הוצאות אחרות.

פורסם

עדכן תקציב גג לשדרוג בכותרת אחרת הדיון ינעל!

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

בתלות בו ניתן להחליט האם יש טעם לשדרג או לא.

איזה ספק יש לך?

מה אופן השימוש בתוכנות? לפרנסה? באיזו תדירות?

פורסם
  • מחבר

אני עוד לא יודע כמה צריך להשקיע בשביל שידרוג, לכן כתבתי שהתקציב לא מוגר.

בינתיים שמתי תקרה, משום שאני קונה בחו"ל זה נראה לי מחיר רציונלי.

לגבי המחשב.

הספק שלי הוא HEC 300W

זה למחשב בחדר, לא פרנסה, אבל אלו התוכנות שאני משתמש בהן בד"כ במסגרת לימודים או עבודה מהצד, גם אם לא, אלו התוכנות שאני רוצה שיריץ כמה שיותר טוב, בתוכנות כבדות יותר אני לא משתמש.

לגבי התדירות, המחשב הזה עובד 24/7

לגבי OC, אף פעם לא עשיתי, ויש לי קירור AC (לא זוכר את השם) על המעבד, 90MM, ועוד שני 120MM של AC במארז, ועדיין חם שם (45+-), לכן אני לא יודע אם זה רעיון טוב.

לגבי משחקים, אני אשמח לשחק, אבל הרזולוציה שלי היא 1600*1200 ואני לא יודע אם יש משחק שיעלה ברוזלוציה הזאת (אני אישית רוצה לשחק בCSS וHALO 2, אבל זה כבר לא ממש רלוונטי)

פורסם

Open Box: GIGABYTE GA-MA69VM-S2 AM2 AMD 690V Micro ATX AMD Motherboard

Item #: N82E16813128043R

$41.00

Foxconn 9600GT-512F GeForce 9600 GT 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Supported

Item #: N82E16814186039

$10.00 Mail-in Rebate

$99.99

Crucial 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 DDR2 667 (PC2 5300) Dual Channel Kit Model CT2KIT12864AA667

Item #: N82E16820146526

$30.99

AMD Athlon 64 X2 5400+ Brisbane 2.8GHz Socket AM2 65W Dual-Core black edition Model ADO5400DSWOF

Item #: N82E16819103289

$87.00

Subtotal: $258.98

מ-NEWEGG, סה"כ 900 ש"ח.

* מעבד חזק מאוד ומשתלם עם יכולות OC מכובדות (מכפלה פתוחה).

* לוח אם עדכני ומשתלם מאוד.

* כרטיס מסך מעולה וסופר משתלם - יאפשר לך גיימינג מכובד על הגדרות MID ב-1280X1024 בלי בעיה.

* כרגע 2G זיכרון מצויין. תוכל להרחיב בהמשך או כבר עכשיו על חשבון כרטיס מסך/ מעבד.

פורסם

<נמחק עקב תוכן לא חוקי!>

בפעם הבאה זו תהיה אזהרה/הרחקה!

פורסם
  • מחבר

רגע אז בעצם הרכבת לי מפרט חדש?

איך אני אביא את כל זה מחו"ל... אני אצטרך לשלם עוד מס

חשבתי סתם לשדרג את הזיכרון, משום שאם אני אקנה מחשב חדש, זה כבר יהיה מחשב חזק שיחזיק לי לעוד 4-5 שנים.

בקיצור אני לא יודע מה לעשות.

הספק שלי גם יחזיק את כל זה?

ואיך אפשר להשוות את המפרט שעשית לזה

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1242

תודה

עריכה: מצטער על הספין בנושא, פשוט אני בדילמה ענקית ואולי תוכל לפתור לי אותה.

הבעיה היא שאני רוצה מחשב חדש, המחשב כיום לא זז מהר, הוא עושה לי לפעמים בעיות בניגון HD, ובא לי לשחק קצת משחקים על המסך החדש.

יש לי כ4K שקלים, ואני בדילמה הבאה:

1. לקנות מחשב וזהו

2. לקנות הרבה דברים אחרים שאני צריך

אני אודה לך מאוד אם תעזור לי להחליט, אם אני לוקח את המפרט שהבאת לי, ואני אוסיף לו איזה ספק בארץ, או ישמש את הצרכים שלי לשנים הבאות, או שהוא לפחות בר שדרוג? כלומר אולי בשנה הבאה אני אשדרג לו את המעבד או משהו כזה.

ואם המחשב הזה הוא בזבוז כסף, שווה לקנות כיום מחשב? הבנתי שבעוד כמה חודשים יוצאת סדרת מעבדים חדשה, ויש לי סבלנות...

אני יודע שהשאלות הן די כלליות וקשה לענות עליהן, אבל תחסוך לי הרבה עצבים בלהחליט מה לעשות.

תודה :)

פורסם
  • מחבר

האשכול ירד כבר לדף השני, ואני עדיין בהתלבטות, אשמח לעזרה ;)

פורסם

האמת שכבר 4 פעמים ניגשתי לענות לך ואני לא יודע בדיוק איך...

* השדרוג שהצעתי לך ישמש אותך נאמנה לזמן רב כל עוד אתה לא גיימר כבד על רזולוציות/הגדרות גבוהות.

ניתן לרדת מעט במעבד ל-2X5000 כדי ללכת על 9800GT-512M אם המוקד הוא גיימינג כרגע.

אם אתה רוצה יכולת שדרוג עתידית טובה של המפרט הייתי משקיע עוד כ-30$ ולוקח לוח מבוסס 780G של ASUS למשל.

מצד שני יש מקרים בהם עדיף לבסס מפרט על פלטפורמת אינטל כיום (שימושים הנדסיים למשל) ואז למרות ששדרוג ל-AMD עדיף בהרבה

כיום אולי כבסיס לשדרוג הוא פחות אידאלי . לא נראה כרגע שזה המקרה עם זאת...

* אין מחשב חדש (בכל תקציב) שיחזיק לגיימר כנ"ל יותר משנה-שנתיים:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=334563.msg2889972#msg2889972

* בתקציב של 4-5K אפשר לבנות מחשב אדיר ואיכותי כיום לכל שימוש - כדאי לחשוב על זה רק אם אתה גיימר רציני כי

לשאר השימושים שציינת אין ממש צורך.

פורסם
  • מחבר

תראה, יש לי כמה התלבטויות לגבי המפרט:

* האם הוא יריץ לי HALO2, CSS בצורה החלקה ביותר על רזולוציה גבוהה? אם כן, זה מספיק לי.

* האם הוא יריץ לי את כל התוכנות בצורה הטובה ביותר לעוד הרבה זמן? אתה אומר שכן, אז זה מצוין

ופה השאלה הגדולה ביותר:

* מה היית עושה?

* קונה מחשב חדש בארץ ב3K וסוגר ענין

* משדרג את המחשב הקיים ב2GB זיכרון ומעבד, ומשאיר את הכסף למחשב טוב יותר , לאחר יציאת הפלטפורמה החדשה של המעבדים,והDDR3

* קונה את המפרט הזה שהבאת לי

ל2 השאלות הראשונות הבנתי שהתשובה חיובית, לכן גם המפרט שהבאת לי הוא אופציה טובה.

עכשיו, אני חושב על להביא את הלוח אם מחו"ל, זה קצת בעיה, ועוד לשלם על זה מס.

ובוא אני אנסה לחסוך לך את כל הבאלגן: :)

מה שאני רוצה זה לשלם כמה שפחות כדי לקבל מחשב שיענה על כמה שיותר מהרצונות שלי לכמה שיותר זמן

אז מה שאני יכול לעשות זה:

1. לשדרג את הקיים

2. לקנות מערכת חלקית חדשה ממוצעת

או אם זה לא אפשרי, אז לקנות מחשב רגיל ולסגור ענין

פורסם

1. את הקיים לא ניתן לשדרג כי אין מעבדים כפולי ליבה לסוקט הנ"ל, לא ניתן יהיה לשחק עם הכרטיס הקיים וזכרונות DDR יקרים, נדירים ולא משתלמים.

2. המערכת החלקית שהצעתי לך תספק מעל ומעבר לשימושים שלך כפי שהבנתי:

* סרטי HD

* גיימינג במשחקי FPS שאינם בחזית הטכנולוגיה כיום... מה זה "רזולוציה גבוהה"?

למעשה הכרטיסים שהצעתי לך יריצו גם משחקים עדכניים בהרבה על רזולוציה של מסך 19' כמו COD4 למשל.

* שימושים ביתיים - מוזיקה/גלישה/IM/הורדות.

3. אם הבנתי נכון ב-(2), אין לך צורך בקניית מחשב חדש במחיר כפול או משולש. חבל על הכסף.

הסיבה היחידה היא לגיימינג ברזולוציות של 1680X1050 ומעלה במשחקים כבדים עדכניים שאז כבר מומלץ לעלות בסכום השדרוג.

הנה מפרט מומלץ לדעתי לשדרוג לפי השימושים שציינת - במחירי הארץ:

מעבד:

AMD ATHLON 64 5000+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.6GHz 1MB CACHE - ADO5000DOBOX- BOX ¤349

לוח אם:

ASUS M3A78-EM ¤433

חשוב אם רוצים יכולת שדרוג מלאה למעבדי פנום בעתיד. אחרת לוח מבוסס 690V ב-260 ש"ח מספק בהחלט.

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 Geforce 9800GT 512MB GDDR3 SONIC OC - RETAIL ¤656

* ראה הערה למטה בעניין - זה כרטיס חזק מאוד וסופר משתלם אך יתכן והוא אוברקיל פה.

זיכרון:

TRANSCEND 2048MB (1024MBX2) DDR2 800MHz ¤192

מחיר סופי: ¤1630

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* עשה את השיקולים שלך מה להביא מחו"ל ומה לקנות בארץ.

* אם אתה משחק על מסך 19' ומטה אפשר בהחלט לקחת 9600GT-512M שיהיה זול בהרבה.

בשביל CCS ו-HALO2 על מסך 19' גם 8800GS/96090GSP 384M יהיו מעל ומעבר.

פורסם
  • מחבר

אני משחק ב20" על 1600*1200

לא עדיף לרדת בכרטיס מסך בשביל הזיכרון? יותר חשוב לי ביצועים ממשחקים, בכל מקרה אשמח אם תביא לי דגם מתאים למערכת של 4GB זיכרון.

אני לא חושב שכדאי להביא את המוצרים האלו מחו"ל בגלל ענין האחריות, אבל אולי אני אקח משם זכרונות, זה קטן, וזה עולה גרושים.

ומה לגבי הספק? הוא יחזיק את כל זה? הוא רק 300W

תודה ;)

אה ולגבי המשחקים.

אני משחק בעיקר משחקי אונליין, אז זה CSS וHALO2, אפשר גם COD4 או BF2, אבל אני חושב שזה כבד מדי לא?

פורסם

בלבלת אותי לגמרי:

1. מה זה "ביצועים" בניגוד ל"משחקים"? לא מבין... ביצועים במה בדיוק? לא רואה איפה 4G יעזרו לך שלא בגיימינג.

2. כדי לשחק על 1600X1200 במשחקים עדכניים מאוד לא מומלץ לרדת בכרטיס המסך - מינימום שבמינימום 9600GT-512M וגם זה לא לכל משחק.

3. לקחת 4G לא ממש קריטי אם גיימינג הוא לא החשוב ביותר, ודאי לא עם 9600GT. מקסימום תוסיף בהמשך.

ספק HEC-300W-ART יחזיק את המערכת בלי בעיה אבל גם בלי הרבה מרחב נשימה...

פורסם
  • מחבר

ביצועים אלו התוכנות שהזכרתי בהתחלה

הן לא צריכות יותר זיכרון מאשר משחקים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים