עבור לתוכן

חוות דעת על מערכת מחשב לגרפיקה ,ללא OC וללא אביזרים וללא מסך עד 3K

Featured Replies

פורסם

אני מדבר על גרפיקה דו-מימדית בתוכנות כמו PHOTOSHOP ILLUSTRATOR INDESIGN FREEHAND FLASH .כמו כן אני מצפה שיעמוד במשחקים חדשים.(לא משהו ספציפי שחשבתי עליו)

הציעו לי את המפרט הבא: (אני מעוניין לדעת מה כדאי להוסיף או לשנות כדי לקבל את הביצועים הטובים ביותר במחיר קטן {3K גג})

מעבד אינטל Core 2 Duo E8400

דיסק קשיח SATA II 7200 RPM 16MB 320GB WD

זיכרון 2048MBX2 (4GB) DDR II 800MHz kingston

כרטיס מסך Gigabyte דגם GeForce 9600GT 512MB DDR3 256BIT

(המארז וספק הכח נתונים לבחירה מאוד מגוונת)

מעוניין לקבל הצעות נוספות בהקדם.

האם אוכל לעבוד כמו שצריך על מחשב עם המפרט הנ"ל?

מה כדאי לי להוסיף\להחליף במפרט הנ"ל?

יום טוב ושבוע טוב לכל הקהילה.

פורסם

חשוב שקט? עד כמה?

שימושים/העדפות נוספות?

אין כל צורך בכרטיס המסך שנתנו לך.

לוח דל ומיושן.

תבדוק באתר הבית של כל תוכנה האם היא יודעת לנצל ריבוי ליבות וחזור עם תשובה (PHOTOSHOP CS3 למשל לא יודעת).

האם השימוש הוא לפרנסה או תחביב?

פורסם

תודה על המידע אך הסקירה מלפני שנה וחצי (!) שזה נצח בעולם המחשבים ולא כוללת את ה-E8400/E8500 שעובדים בתדר גבוה יותר ותומכים ב-SSE4 בנוסף. כפי שאפשר לראות בהסבר בלינק השני רק חלק מהפיצ'רים של CS3 עברו אופטימיזציה וגם אז השיפור הצפוי ביחס ל-E8500 במחיר זהה צפוי להיות לא גדול במיוחד. זה תלוי בשימוש הספציפי.

מבלי לבדוק אני מנחש שאם יש תועלת ברורה בריבוי ליבות, מעבדי הפנום יתנו תמורה טובה יותר למחיר בתקציב הנ"ל, במיוחד כשמשקללים את מחיר לוח האם וכרטיס המסך למפרטי אינטל.... נחכה לתשובות.

פורסם

אציין ש-PHOTOSHOP CS3, לפחות לפי המבדק הבא, כן מנצלת ריבוי ליבות:

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2963&p=7

הסבר לניגוד בין מבדק זה ל-CPU CHARTS של TOM'S:

http://www.adobeforums.com/webx/.3bc4a853

לצערי פוטושופ לא יודעת בכלל לנצל ריבוי ליבות מהיסוד.

אדובי פיתחה פלאג-אין שנותן לתוכנה יכולת ניצול ליבות פרמטיבית או אפילו תקראו לזה "קומבינה תיכנותית", ואז רק חלק מהפעולות תומכות, לא יותר מיזה.

בקיצור, פוטושופ כרגע היא לא פרמטר לשיקול אם לקנות כפול ליבה או קוואד, בתוכנות תלת-מימד זה כבר סיפור אחר שם מעבד קוואד זה חובה.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אוקי קראתי את כל התגובות. ואני אנסה לענות לפי סדר השאלות.

א. אני מעונין במחשב שקט אבל לא שקל מוחלט.

ב. השימוש למחשב הוא לצורכי עבודות גרפיקה שונות, גם לצורכי פרנסה מגרפיקה.(לא פרוייקטים גדולים מאוד)

ג. אלו כרטיסי מסך אז אתם ממליצים? ואיזה לוח אם? (במסגרת המחיר)

ד. לפי מה שאני רואה יש מחלוקת בנושא הניצול של התוכנות בריבוי ליבות, אך מצאתי שלפחות הפוטושופ תומך בכך.

אז מה כן אתם ממליצים לי לרכוש? (חשוב לי להגיע עם מפרט מלא עוד השבוע ).

עוד דבר. מאיזו חברה אתם ממליצים לי לרכוש את המחשב? היכן אקבל אחריות ושירות טוב יותר? (כמובן שהחברה תהיה במסגרת התקציב)

תודה על התגובות עד כה.

פורסם

אוקי קראתי את כל התגובות. ואני אנסה לענות לפי סדר השאלות.

א. אני מעונין במחשב שקט אבל לא שקל מוחלט.

ב. השימוש למחשב הוא לצורכי עבודות גרפיקה שונות, גם לצורכי פרנסה מגרפיקה.(לא פרוייקטים גדולים מאוד)

ג. אלו כרטיסי מסך אז אתם ממליצים? ואיזה לוח אם? (במסגרת המחיר)

ד. לפי מה שאני רואה יש מחלוקת בנושא הניצול של התוכנות בריבוי ליבות, אך מצאתי שלפחות הפוטושופ תומך בכך.

אז מה כן אתם ממליצים לי לרכוש? (חשוב לי להגיע עם מפרט מלא עוד השבוע ).

עוד דבר. מאיזו חברה אתם ממליצים לי לרכוש את המחשב? היכן אקבל אחריות ושירות טוב יותר? (כמובן שהחברה תהיה במסגרת התקציב)

תודה על התגובות עד כה.

אני מכיר כמה חברות טובות, איפה אתה גר אני אנסה להתאים לך.

פורסם

אנסה לעזור לך מזוית של איש מקצוע בתחום.

לחבילת CS3 חשוב מאוד משאבי זיכרון, מעבד כפול ליבה חזק מסדרת E8XXX יעשה את העבודה טוב יותר ממרובע ליבות, כבר כתבתי שהניצול של אדובי לא מוחלט.

שתי דיסקים פנימיים לא מיחצות! אלה דיסקים פיזית, ממליץ לך על סיגייט 500GB הבפר של 32 מגה רק עושה טוב לפוטושופ.

תקנה לוח אם שתומך ב-4-8GB זיכרון ראם ואל תתפשר על 2GB בלבד.

אגב, פוטושופ CS4 שעומדת לצאת תתמוך ב-64 ביט, אז כבר כדאי לך מראש ללכת על 4GB ראם.

כרטיס מסך לא משחק תפקיד רציני פה, אז עם אתה לא גיימר או אנימטור בתלת-מימד, אתה יכול לקנות כרטיס (300-500 ש"ח)פשוט של NV או ATI לשיקולך.

ותתקין כבר ויסטה 64 ביט מהסיבות הנ"ל.

עוד טיפים לחבילת אדובי CS3:

מסך LCD עם פנל IPS או PVA מומלץ 20-22" לקבלת מסמך A3 מלא 1/1.

עכבר איכותי עם חיישן טוב, שתומך עד 1000DPI רזולוציה לפחות.

פורסם

^

טיפים טובים :xyxthumbs: - אך למה כרטיס מסך נפרד ל2D? מה התועלת בהשוואה ל-HD3200 המובנה ב-780G למשל (או ל-G45 למשל)?

מפרט ראשוני בלבד, עם חריגה קלה, בהנחה שארבע ליבות לא מנוצלות היטב (עוד לא חזרת עם תשובות):

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤857

לוח אם:

GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤443

כרטיס מסך:

POWER COLOR PCI-EX 2.0 RADEON HD3450 256MB DDR2 - RETAIL ¤180

דיסק קשיח:

HITACHI 320GB 16MB SATA2 7200 RPM ¤237

דיסק קשיח 2:

SEAGATE SV35 320GB 16MB 7200 RPM PATA - ST3320620AV ¤333

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤121

זיכרון:

GEIL BLACK DRAGON 4096MB DDR2 800 (2048X2) CL 5-5-5-15 : GB24GB6400C5DC ¤415

מארז:

ANTEC NSK4480 + 380W HE PSU ¤434

קרור למארז:

GLACIALTECH 90mm CASE FAN - SILENT BLADE ENTRY BEARING 19dBA - BLACK - GT9225EBDL-1 ¤28

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤3123

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* אפשר לסגור את החריגה אם תיקח HEC 6A19 + 300W-ART אבל תקבל מארז שקט הרבה פחות וספק משמעותית פחות טוב ופחות שקט.

קרא גם פה: http://tinyurl.com/2f87k7

פורסם
  • מחבר

אני גר באשדוד . ואני לא ממש מכיר חנויות באזור.

אוקי אני קראתי את הטיפים השונים. ואני מבין שכדאי לי ללכת על מעבד INTEL E8400 (אני מעדיף לא להשקיע יותר מדי).

וזיכרון ראם גדול כמו 4 גיגה ולא להתפשר על פחות.(איזו חברה עדיפה ? במסגרת התקציב כמובן?)

אבל אני בהחלט לא רואה צורך ממשי בנפח מאוד גדול של הדיסק קשיח (וגם לא ב2 כוננים), אני אסתפק גם ב320 גיגה.

ואילו כרטיסי מסך מומלצים בתווך הזה (300-600) של המחירים? (המחשב ישמש אולי לפעמים גם למשחקי גרפיקה, אני לא גיימר אבל רוצה לעיתים לשחק).אני לא כ"כ בטוח שהכרטיס המסך המובנה יספיק.

תודה על המפרט.

עכבר. זה משהו שבאמת שכחתי ממנו, תמיד יש לי בעיה עם עכברים ואני מחפש אחד ממש טוב, יכולים להמליץ על חברה מסויימת?

עכשיו אני בדרתי בפורום וראיתי שמסכים עם פאנלים PVA IPS הם יקרים במקצת ואני חושש שהם חורגים מהתקציב הכולל 4K()

פורסם

אני גר באשדוד . ואני לא ממש מכיר חנויות באזור.

IQPC יושבים בכניסה לאשדוד - מומלצים בחום מניסיוני האישי לכל הפחות

אוקי אני קראתי את הטיפים השונים. ואני מבין שכדאי לי ללכת על מעבד INTEL E8400 (אני מעדיף לא להשקיע יותר מדי).

וזיכרון ראם גדול כמו 4 גיגה ולא להתפשר על פחות.(איזו חברה עדיפה ? במסגרת התקציב כמובן?)

אבל אני בהחלט לא רואה צורך ממשי בנפח מאוד גדול של הדיסק קשיח (וגם לא ב2 כוננים), אני אסתפק גם ב320 גיגה.

זה ככל הנראה יפגע בביצועי הגרפיקה במידת מה - לא יודע עד כמה בפועל. לא התחום שלי.

ואילו כרטיסי מסך מומלצים בתווך הזה (300-600) של המחירים? (המחשב ישמש אולי לפעמים גם למשחקי גרפיקה, אני לא גיימר אבל רוצה לעיתים לשחק).אני לא כ"כ בטוח שהכרטיס המסך המובנה יספיק.

הכרטיס המובנה בהחלט לא לגיימינג - בסביבות 350 ש"ח יש את ה-9500GT512M, באמצע ה-9600GSO384M.9600GT512M ובקצה העליון יש 9800GT512M SONIC OC מעולה של PALIT ב-670 ש"ח שהוא כבר ממש כרטיס לגיימרים מעל הממוצע.

תודה על המפרט.

עכבר. זה משהו שבאמת שכחתי ממנו, תמיד יש לי בעיה עם עכברים ואני מחפש אחד ממש טוב, יכולים להמליץ על חברה מסויימת?

לוגיטק ללא צל של ספק, אבל הם לא היחידים. לך לחנות ותתנסה עד שתמצא אחד נוח.

עכשיו אני בדרתי בפורום וראיתי שמסכים עם פאנלים PVA IPS הם יקרים במקצת ואני חושש שהם חורגים מהתקציב הכולל 4K()

נכון, אבל הם היחידים שמומלצים לתחום שלך מלבד CRT כמובן שעולה משמעותית בכל פרמטר אפשרי עלל כל LCD מבוסס TN בשוק כיום ובכלל.

אני מציע בחום שתעדכן את התקציב (כולל מסך) ואת הדרישות בפוסט הראשון ובכותרת כי אי אפשר להתאים לך מפרט בצורה כזו.

פורסם
  • מחבר

אוקי.

אבל אני בשלב זה לא מעוניין במסך אלא רק במפרט של מחשב עד 3K.

ובאלו מן הרכיבים אפשר קצת יותר להתפשר?(כדי אולי לרדת מן המחיר).

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤857

לוח אם:

GIGABYTE GA-P35-S3G ¤403

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 Geforce 9600GSO 384MB DDR3 SONIC OC - RETAIL ¤508

דיסק קשיח:

HITACHI 320GB 16MB SATA2 7200 RPM ¤237

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤121

זיכרון:

KINGSTON 4096MB (2048MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤451

מארז:

ANTEC NSK4480 + 380W HE PSU ¤434

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤3086

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

מה דעתכם?

האם באמת כדאי לקנות 4 גיגה ראם? זה לא הרבה? אני עבדתי עם 2 מצויין.

שאלה: האם יש לוחות אם יותר זולים וטובים ללא כרטיס מסך מובנה אם אני כבר קונה אחד כזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים