עבור לתוכן

רשת ביתית נופלת כאשר מחבר מחשב שלישי

Featured Replies

פורסם

לקוח של הוט + בזק בינלאומי

ראוטר - TP LINK WR541G

הרשת הביתית שלי בנויה משלושה מחשבים (שלושתם עם XP) ועבדה תקין במשך יותר משנה.

בשבוע האחרון היו לי כל הזמן ניתוקים מהאינטרנט לפרקי זמן משתנים (הבעיה לא בתשתית או בספק, כי כשחיברתי את המודם ישירות לאחד המחשבים, האינטרנט עבד כראוי)

היום האינטרנט נפל למספר שעות. המחשבים עדיין ראו אחד את השני ברשת ותיקשרו באופן תקין, אך הגלישה באינטרנט נפלה.

אחרי משחקים רבים ראיתי שכאשר מחוברים לראוטר שני מחשבים, הגלישה באינטרנט תקינה, אך כאשר אני מחבר את המחשב השלישי, אני לא יכול לגלוש באינטרנט (אך עדיין המחשבים מתקשרים אחד עם השני)

זו בעיה חדשה, עד היום שלושתם עבדו בסדר גמור.

יש רעיונות?

פורסם

איך הוא מחובר לנתב: כבל, אלחוטי?

אם הוא מחובר עם כבל ניסית להחליף אותו או לחליף את הפורט שבו הוא מחובר לנתב?

אתה מסוגל להכנס לממשק של הנתב במצב הזה? אם כן, הוא מראה חיבור לאינטרנט? אם כן, תנסה להכנס לאתר בעזרת הIP, לדוגמא 192.118.82.140 לוואלה.

האינטרנט עובד אוטומטית ברגע שאתה מנתק את המחשב הבעיתי?

הנתב מחלק את כתובות הIP או שלכל מחשב מוגדר ידנית? אם מוגדר ידנית, תבדוק התנגשות של הגדרות.

ביצעת סריקת וירוסים או רוגלות על המחשב?

פורסם

אתה יכול לחפור לעומק העניין עם packet sniffer כמו wireshark ולנסות להבין אם כרטיס הרשת "מזהם" את התקשורת באיזושהי צורה.

פורסם
  • מחבר

אני אחדד את הבעיה -

בחיבור של כל שני מחשבים, יש גלישה נקייה באינטרנט. כאשר אני מצרף את השלישי (וזה לא מחשב ספציפי, אלא זה שלא היה מחובר עד כה), הגלישה באינטרנט נופלת.

1. שני מחשבים מחוברים חוטית, ואחד אלחוטית, אך גם כאשר אותו חיברתי חוטית, אותה התקלה.

2. הכבלים הראים לי תקינים, כי שוב, אם אנתק מחשב אחד מהראוטר, השניים השניים יעבדו כמו שצריך, וניתן לבחור איזה שניים שאני רוצה.

3. יכול להכנס לממשק של הראוטר במצב זה, הוא מראה חיבור לאינטרנט. יכול גם להעתיק קבצים ממחשב אחד לשני במצב זה, הם מתקשרים ביניהם בסדר, רק האינטרנט נופל. ניסיתי להכנס לכתובת ה - ip שרשמת, אך לא מצליח להתחבר.

4.האינטרנט עובד אוטומטית כאשר אני מנתק מחשב כלשהו מהשלושה, ונותר עם איזה שניים שאני רוצה.

5. לכל מחשב מוגדר static ip שאני הקצתי לו - ה - IP של הראוטר הוא 192.168.1.1 ושל שאר שלושת המחשבים אותו הדבר, רק הסיומת היא 136, 137 ו -138

6. מבוצעת סריקה פעם בשבוע באופן מסודר.

האם צריך להריץ את ה - wireshark על כל שלושת המחשבים?

פורסם

תנסה להעביר אותם לקבלה אוטומטית.

אם זה עוזר, תבדוק אם בנתב, תחת הגדרות הDHCP, יש לך אפשרות לנעול את הIP לכתובת MAC של המחשבים.

אם אין עוד איזה מכשיר רשת בדרך, המסקנה היא שכנראה הבעיה מהנתב. אני הייתי מנסה לאפס אותו ולהגדיר מחדש.

פורסם

במקרה הזה wireshark לא יעזור כי הבעיה יותר ויותר מתמקדת בנתב שלך.

פורסם
  • מחבר

העברתי למצב אוטומטי את שלושת המחשבים. כל אחד קיבל IP אקראי מהנתב, אך עדיין, בחיבור של יותר משניים אין אינטרנט.

כמו שאמרתי, הבעיה באה והלכה כל השבוע, היום זה היה חריף יותר כי אין לי כבר אינטרנט כמה שעות ( למרות שבצהרים כן היה מצב ששלושתם מחוברים והיתה גלישה תקינה למשך כשעה). בגלל שהבעיה חריפה יותר היום, יכולתי למצוא את החוקיות שתיארתי - כלומר חיבור של יותר משני מחשבים מפיל את האינטרנט.

יותר מוקדם היום, אחרי שהבעיה התחילה, עידכנתי את ה - firmware של הראוטר שלי לעדכני ביותר, וזה הכריח אותי גם להגדיר אותו מחדש כי כל ההגדרות התאפסו.

מלבד הרכיבים שתיארתי, אין עוד רכיבי רשת כלשהם.

אני צריך לפתוח שרשור חדש של "תמליצו לי על ראוטר חדש" , או שלא בטוח שהבעיה היא ראוטר תקול?

פורסם

לפני שאתה רץ לקנות משהו, תבדוק שהנתב לא חם מידי (תן לו להתקרר מחוץ לחשמל כמה דקות)

ותנסה גם לאפס את ההגדרות שלו, אולי משהוא השתבש שם. (כמובן לזכור את הפרטי התחברות לאינטרנט שלו)

פורסם
  • מחבר

האמת היא שהוא תמיד חמים.

בכל מקרה, ניתקתי אותו למשך כשעה, ועכשיו אני מחובר עם 3 מחשבים ויש לי גישה לאינטרנט.

מקווה שישאר ככה, ושהבעייה היא באמת רק התחממות, אני אעביר אותו למקום מאוורר יותר.

תודה לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים