עבור לתוכן

עזרה | מחפש מסך 20'-22' גם טלויזיה וגם מחשב.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מחפש לקנות בעצם טלויזיה לחדר שלי וחשבתי כבר למה לא לחבר את המחשב גם.. [כי יש לי מסך מעפן].

שיהיה 20'-22'.

אני מחפש מסך שאני יוכל גם לחבר את המחשב [DVI\VGA] וגם את הממיר של הוט. יש כזאת חיה?

לגבי תקציב, אפשר לומר גג 2000... עדיף פחות.

תודה רבה לעוזרים! :yelclap:

עריכה:

2 אפשרויות שמצאתי: מה דעתכם?

http://nanashops.co.il/sale.php?sale=3176829

https://shoptime.co.il/newshoptime/grItem.asp?Pid=349&Item_Id=27950

"הודות הפנל האיכותי (A+) אנו מתחייבים ל-0 פיקסלים שרופים ב-3 שנים."

מה הכוונה פאנל? ואומרים שמסכי 22" תמיד באים עם פאנל TN שהוא לא איכותי, זה כל כך משנה למשתמש ממוצע שרוצה לראות טלויזיה ולשחק קצת במחשב?

פורסם

שים לב שעבור אותו דגם של KDF יש זוויות צפייה 170/160 לפי אתרים אחרים כגון זה:

http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=6030

160 הוא הערך עבור הזווית האנכית ולכן מדובר על פאנל TN.

לפי האתרים של יצרני הפאנלים סמסונג ו-AUO לטלוויזיות מוצעים פאנלים איכותיים VA החל מגודל של 26".

לא מומלץ לרכוש טלוויזיות לשימושי מחשב וכבר היה פוסט שהתייחסתי לנושא זה. עיין בדפי הפורום או בצע חיפוש.

עדיף לך לקנות טלוויזית CRT 21" זולה בהום סנטר למשל. היא תיתן איכות תמונה גבוהה יותר מ-LCD TV עבור שידורי SD מממירים.

אם אתה מעוניין במסך מחשב איכותי לשימושי טקסט אינטנסיביים יש לך את ה-Dell 2007FP עם קומפוזיט/S-Video לממיר, אך אין בו מעבדי וידאו ובאופן כללי מסכי LCD מקצינים את הפאקים של התמונה. לכן עולה השאלה האם הוא מספק איכות תמונה גבוהה מספיק לעומת CRT 21". זו סוגייה שאני משאיר לבעלים של דגם זה שיענו לך. ב-2407WFP לא הייתי מרוצה בכלל מהעובדה שרואים אפקטים של דחיסה בתמונה מממיר דרך קומפוזיט גם במצב מיפוי 1:1 או Aspect ולא נראה לי שיש הבדל גדול לעומת ה-2007FP.

פורסם
  • מחבר

שים לב שעבור אותו דגם של KDF יש זוויות צפייה 170/160 לפי אתרים אחרים כגון זה:

http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=6030

160 הוא הערך עבור הזווית האנכית ולכן מדובר על פאנל TN.

לפי האתרים של יצרני הפאנלים סמסונג ו-AUO לטלוויזיות מוצעים פאנלים איכותיים VA החל מגודל של 26".

לא מומלץ לרכוש טלוויזיות לשימושי מחשב וכבר היה פוסט שהתייחסתי לנושא זה. עיין בדפי הפורום או בצע חיפוש.

עדיף לך לקנות טלוויזית CRT 21" זולה בהום סנטר למשל. היא תיתן איכות תמונה גבוהה יותר מ-LCD TV עבור שידורי SD מממירים.

אם אתה מעוניין במסך מחשב איכותי לשימושי טקסט אינטנסיביים יש לך את ה-Dell 2007FP עם קומפוזיט/S-Video לממיר, אך אין בו מעבדי וידאו ובאופן כללי מסכי LCD מקצינים את הפאקים של התמונה. לכן עולה השאלה האם הוא מספק איכות תמונה גבוהה מספיק לעומת CRT 21". זו סוגייה שאני משאיר לבעלים של דגם זה שיענו לך. ב-2407WFP לא הייתי מרוצה בכלל מהעובדה שרואים אפקטים של דחיסה בתמונה מממיר דרך קומפוזיט גם במצב מיפוי 1:1 או Aspect ולא נראה לי שיש הבדל גדול לעומת ה-2007FP.

אז בעצם עדיף לי איזה CRT 21 אינצ' על LCD?

דברתי עם אבא שלי על לקנות טלויזיה, ישר באתי אליו עם הCRT מהסופרים ב500-700 שקל.. אז הוא הציע שאם כבר אני קונה טלויזיה שנקנה איזה LCD דק ב1500-2000 שקל. אז אתה אומר שהCRT יהיה יותר איכותי? ונאמר אני רוצה להשתמש בתכני הHD של הוט או להוריד סרט באיכות HD פה הLCD כמובן לוקח היות ואי אפשר לראות HD על CRT.

בעקרון אני יכול להשתמש בLCD כטלויזיה בלבד סתם אבא שלי חייב שיכול להיות טוב דבר כזה שישמש גם כמסך מחשב, אבל כנראה שההגיון פה פועל חח שהמכשיר יעשה דבר אחד כמו שצריך מאשר שני דברים ברמה בינונית.

אגב, אין טלויזיות LCD בגדלי 20-21 אינצ' עם פאנל VA?

נאמר אני מוכן להתפשר על הגודל של הטלויזיה בשביל פאנל יותר איכותי, ולהשתמש במכשיר כטלויזיה בלבד [גם בשביל תכני HD] אז כדאי איזה LCD?

מצטער אם הנושא קצת לא קשור לפה [היות וזה פורום מסכי מחשב ולא טלויזיות..] אבל אם תוכל לעזור לי אני אשמח.

שוב תודה על העזרה.

פורסם

לא, אין לפי מיטב ידיעתי פאנלי VA 20"/21" ל-LCD TV וכפי שאמרתי קודם לכן פאנלים איכותיים ל-LCD TV יש רק מגודל 26" ומעלה.

לממיר HD של הוט/יס זה כבר סיפור אחר ומומלץ לרכוש טלוויזית LCD HD Ready ולהיוועצות בדגם מסויים תפתח פוסט חדש בפורום אודיו וקולנוע ביתי.

אם אתה מעוניין במסך מחשב 22" איכותי עבור צפייה בקבצי HD עם פאנל VA לא תשיג בתקציב של 2000 שקלים אלא תצטרך להוסיף עוד אלפיה ל-Eizo S2231WE (ואין לו חיבור מתאים לממיר ולכן תצטרך גם TV BOX) ואולם אפשר לקנות במחיר כזה את ה-2408WFP שגם עבורו מומלץ TV BOX (לממיר שאינו HD) לשיפור איכות התמונה.

פורסם

שלום, אני מכיר מסך כזה.

קרוב משפחה שלי קנה לא מזמן מסך כזה.. ממליץ מאוד למרות שזה לא ממש מחברה גדולה. UTOPIA

זהו מסך מחשב 22" עם מלא חיבורים מאחור. בין היתר הוא מאפשר חיבור של ממיר YES או HOT.

יש לו אופציה לתמונה בתוך תמונה.. ממש מגניב ושימושי.

נתונים פיסיים

גודל מסך:

22 אינץ'

סוג מסך:

LCD WIDE

משקל:

4.5 ק"ג

גובה:

43.5 ס"מ

רוחב:

51.5 ס"מ

עומק:

7 ס"מ

צבע:

שחור

נתוני המסך

זמן תגובה:

2 ms

רזולוציה:

1680x1050

גודל נקודה:

0.282 מ"מ

בהירות:

350 cd/m²

קונטרסט 1:

5000

צבעים:

16.7 מיליון

הנה קישור למידע נוסף:

http://www.on-off.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=668

פורסם
  • מחבר

לא, אין לפי מיטב ידיעתי פאנלי VA 20"/21" ל-LCD TV וכפי שאמרתי קודם לכן פאנלים איכותיים ל-LCD TV יש רק מגודל 26" ומעלה.

לממיר HD של הוט/יס זה כבר סיפור אחר ומומלץ לרכוש טלוויזית LCD HD Ready ולהיוועצות בדגם מסויים תפתח פוסט חדש בפורום אודיו וקולנוע ביתי.

אם אתה מעוניין במסך מחשב 22" איכותי עבור צפייה בקבצי HD עם פאנל VA לא תשיג בתקציב של 2000 שקלים אלא תצטרך להוסיף עוד אלפיה ל-Eizo S2231WE (ואין לו חיבור מתאים לממיר ולכן תצטרך גם TV BOX) ואולם אפשר לקנות במחיר כזה את ה-2408WFP שגם עבורו מומלץ TV BOX (לממיר שאינו HD) לשיפור איכות התמונה.

אוקי הבנתי.

עכשיו נגיד המסך שANDREYAF הביא.

איך הוא יהיה בתור טלויזיה, ממיר רגיל של הוט [כי אני משער שההורים לא יוסיפו כף לממיר HD..], אולי לחבר את המחשב מדי פעם [לא משהו קבוע] וצפיה בתכני HD מהמחשב זה אפשרי?

עכשיו איכות התצוגה של פאנל TN היא עד כדי כך מחפירה שכדאי להמנע מטלויזיה כזאת? או שאפשר לחיות עם זה? אני לא כזה תפוס על איכות הכי הכי, אבל אני רוצה שיהיה איכותי יחסית.

פורסם

אם אין לך תקציב של 3000 שקל אין תשובה אחרת במקרה כזה: זה מה שיש - פאנלי 22" TN באיכות שלא זהה לפאנלי VA (בזוויות צפייה [במיוחד אנכיות], אחידות צבעים ויחס ניגודיות עדיף בפאנל VA). מה שאתה רואה בתצוגות של 22" זו האיכות תמונה המשותפת למגוון דגמי 22" תבחן לבד ותחליט. אם תשב נמוך יותר מהמסך הצבעים משחירים ואת זה תוכל לבחון בתצוגות. הדגם הנ"ל מספק את כל החיבורים הנדרשים אבל נראה שהארגונומיה ענייה. Chimei 222H עדיף עליו: יש לו HDMI, קומפוזיט ו-S-Video וגם בעל ארגונומיה עדיפה לשינוי גובה. ה-HDMI יכול לשמש לחיבור המחשב במקום DVI בעזרת מתאם HDMI ל-DVI (בצורת כבל או מחבר) ואתה תרוויח את הארגונומיה המשוכללת יותר.

דוגמא להשחרה של פאנלי TN אם לא יושבים בזווית צפייה ישירה תוכל לראות היטב באחד ממסכי 22" TN שנבחן ל-SvetHardware.cz . כל דגמי ה-22" TN שנבחנו שם נראים דומים פחות או יותר במגבלות זוויות הצפייה והצהבה של גוונים מהצד. אם אתה תשב בצורה כזו שלא תהיה מהצד או מתחת למסך הוא יספק לך תצוגה סבירה.

כדאי לך לחשוב על ה-Dell 2007FP הוא לא מאוד יקר (2100 ש"ח) ויחס התצוגה שלו 4:3 מתאים לממיר רגיל. עם פאנל S-PVA הוא יספק איכות תמונה מעולה.

פורסם
  • מחבר

אם אין לך תקציב של 3000 שקל אין תשובה אחרת במקרה כזה: זה מה שיש - פאנלי 22" TN באיכות שלא זהה לפאנלי VA (בזוויות צפייה [במיוחד אנכיות], אחידות צבעים ויחס ניגודיות עדיף בפאנל VA). מה שאתה רואה בתצוגות של 22" זו האיכות תמונה המשותפת למגוון דגמי 22" תבחן לבד ותחליט. אם תשב נמוך יותר מהמסך הצבעים משחירים ואת זה תוכל לבחון בתצוגות. הדגם הנ"ל מספק את כל החיבורים הנדרשים אבל נראה שהארגונומיה ענייה. Chimei 222H עדיף עליו: יש לו HDMI, קומפוזיט ו-S-Video וגם בעל ארגונומיה עדיפה לשינוי גובה. ה-HDMI יכול לשמש לחיבור המחשב במקום DVI בעזרת מתאם HDMI ל-DVI (בצורת כבל או מחבר) ואתה תרוויח את הארגונומיה המשוכללת יותר.

דוגמא להשחרה של פאנלי TN אם לא יושבים בזווית צפייה ישירה תוכל לראות היטב באחד ממסכי 22" TN שנבחן ל-SvetHardware.cz . כל דגמי ה-22" TN שנבחנו שם נראים דומים פחות או יותר במגבלות זוויות הצפייה והצהבה של גוונים מהצד. אם אתה תשב בצורה כזו שלא תהיה מהצד או מתחת למסך הוא יספק לך תצוגה סבירה.

כדאי לך לחשוב על ה-Dell 2007FP הוא לא מאוד יקר (2100 ש"ח) ויחס התצוגה שלו 4:3 מתאים לממיר רגיל. עם פאנל S-PVA הוא יספק איכות תמונה מעולה.

קודם כל תודה רבה על העזרה המהירה.

עכשיו את הטלויזיה אני מתכוון לתלות על הקיר [בין אם היא תהיה LCD או CRT] כמובן שמקרה של LCD אני יתלה אותה בדיוק מול המיטה שלי על הקיר ככה כשאני מרים את גב המיטה אני בול מול הטלויזיה.

אני יקפוץ לכמה חנויות ואראה בעיניי את איכויות מסכי ה22" בעלי פאנל הTN ונחליט לאחר מכן.

תודה על עזרה. :xyxthumbs:

פורסם

לי יצא לעבוד עם הצ'ימיי 22 כטלווזיה (חיבור להוט) ודי הופתעתי לטובה. הקטע הוא שאני פדנט לגבי איכות אז כמו שציינת - "אפשר לחיות עם זה" זו הגדרה שבהחלט אני יכול לתת לזה ואפילו יותר. לבן אדם פחות פדנט עם מיקום צפייה כמו שציינת אני חושב שזה אפילו יכול להיות לא רע כל עוד מדובר בתקציב זול (לא יודע כמה היא עולה היום אבל אני זוכר שהיא עלתה די זול).

כמו שהמליצו כאן - תנסה לחפש מקום שבו יש טלווזיה כזו בתצוגה מחוברת לממיר (אולי בפורום יוכלו לעזור לך), תנסה לחשוב על הזווית שבה אתה צופה בביתך ולבדוק איך זה נראה לך, מאוד מומלץ לנסות לחפש כזה מסך שתוכל לראות בעיניים כל עוד זה קרוב אלייך.

אני חושב שזה פיתרון טוב יותר בגלל האופצייה לצפייה בסרטים (מסך רחב) שיותר חשוב להינות מהם מאשר מערוצי הטלווזיה הרגילים והזוועתיים מראש (לגבי האיכות).

פורסם
  • מחבר

לי יצא לעבוד עם הצ'ימיי 22 כטלווזיה (חיבור להוט) ודי הופתעתי לטובה. הקטע הוא שאני פדנט לגבי איכות אז כמו שציינת - "אפשר לחיות עם זה" זו הגדרה שבהחלט אני יכול לתת לזה ואפילו יותר. לבן אדם פחות פדנט עם מיקום צפייה כמו שציינת אני חושב שזה אפילו יכול להיות לא רע כל עוד מדובר בתקציב זול (לא יודע כמה היא עולה היום אבל אני זוכר שהיא עלתה די זול).

כמו שהמליצו כאן - תנסה לחפש מקום שבו יש טלווזיה כזו בתצוגה מחוברת לממיר (אולי בפורום יוכלו לעזור לך), תנסה לחשוב על הזווית שבה אתה צופה בביתך ולבדוק איך זה נראה לך, מאוד מומלץ לנסות לחפש כזה מסך שתוכל לראות בעיניים כל עוד זה קרוב אלייך.

אני חושב שזה פיתרון טוב יותר בגלל האופצייה לצפייה בסרטים (מסך רחב) שיותר חשוב להינות מהם מאשר מערוצי הטלווזיה הרגילים והזוועתיים מראש (לגבי האיכות).

הייתי הולך לראות מסך כזה בתצוגה וכנראה קונה אותו לפי מה שאתה מספר פה. אבל הבעיה הקטנה שיש לי איתו זה שזה במקור מסך מחשב זאת אומרת>>>אין שלט וזה קצת מעצבן. מה שכן אבל האבזור שלו מבחינת יציאות וכניסות מרשים מאוד [קורא כרטיסים במסך??]

אגב. התנסית עם קורא הכרטיסים? אפשר לראות תמונות וסרטים?

עוד דבר. באיזה חיבור השתמשת כדי לחבר את המסך לממיר?

אולי נוותר על שלט לטלויזיה [כי ממילא יהיה שלט לממיר] בשביל המסך הזה. אני משער שהמסך הוא HD READY? עם HDCP אולי?

תודה.

עריכה:

בביקורת על המסך בYNET כתוב שמה משהו על זליגת אור שמפריעה לצפות בסרטים. מה הכוונה?

אגב יש לך מושג איפה אפשר להשיג את המסך הזה?

פורסם

הכוונה למה שהיה רשום שם היא שאו שתכפיל את התקציב או שתהנה מה שהוא מספק (בקיצור - אל תחשוב שתוכל לצאת עם יהלום במחיר של פלסטיק). מסכי LCD סובלים מזליגת אור, יש מיקרים שזה כמעט בלתי מורגש גם בתנאים קיצוניים, יש מקרים שזה מאוד מורגש עד כדי לא תקין. בממוצע בעיקר מבחינים בזה במצבים מסויימים ולרוב לא רואים את זה, גם יש אנשים שזה יפריע להם יותר ויש שפחות. אמנם זה לא חוק - אבל לרוב זה יהיה אופייני יותר למסכים זולים (כמו שאתה מחפש) ופחות אצל מסכים איכותיים ויקרים (אבל תמיד יש הפתעות).

אם אתה מתחיל לחשוב על איכות עדיף שתשכח מזה, תמיד תמצא בעיות איכות אם תשקיע פחות מ 10000 ש"ח. בטח שבטח אם אתה קונה משהו ב 1000-1500 ש"ח. אולי בתור מישהו שלא מכיר את הדברים אתה תתאכזב, אולי תהיה פיקי לגבי הפרעות הדחיסה בשידורים של יס או הוט, אולי תשתגע על זוויות הצפיה. לכן אני מציע שתנסה לראות בעיניים לפני איך טלווזיה נראית על מסך מחשב ובייחוד על מסכי TN 22 משתלמים כאלו (זה שזה יראה לא משהו נגיד על המסך הזה זה לא אומר שזה כן יראה טוב על מסך PVA איכותי ב 4000 ש"ח).

הכי טוב זה לקנות טלווזיה וזהו (נו אתה אתה עוד רוצה שלט לא? קצת הגזמת היתי אומר בלצפות על ידי קומבינה להשיג בדיוק את הדבר המקורי), אם משלמים חצי ומנצלים גם למסך מחשב - צריך להבין שמה שמקבלים זה בתמורה להרבה פחות כסף. לדעתי המסך הזה בין 1000 ל 1400 ש"ח מספק תמורה טובה מאוד למשהו שאמור להיות לא יותר משימושי ועם קצת הנאה, שוב אני מזכיר - הכל בשביל המחיר. מי שמתחיל להיות פיקי לגבי איכות אז דבר ראשון צריך לפחות להכפיל את התקציב ודבר שני - גם אז לא לצפות ליותר מדי.

-קורא כרטיסים - לא התנסיתי וכמובן שהוא לא קורא סרטים (הרי זה לא הוא שעושה את הסרטים במכשירים מסויימים אלא מעבד חומרתי לפיענוח סרטים), אבל למה יש לך מחשב ?

- חיבור - את המסך לא אני חיברתי, אני זוכר שאמרו לי שחיברו אותו בקומפוננט זה נכון אם יש בהוט קומפוננט, פשוט ביס אני יודע בוודאות שאין בממירים רגילים.

- לא יודע אם הוא HDCP אבל הרזולוציה שלו היא יותר מ HDR ופחות מ FHD, בכל זאת - הוא אמור להיות גם מסך מחשב (למעשה דבר ראשון הוא מסך מחשב).

איפה להשיג, לא יודע, חפש בזאפ.

ד"א - הביקורת שנאי חושב שקראת במקור היא לא של YNET אלא של DTOWN, מה שאומר פריקים של אודיו ווידאו. סביר להניח שהם ניסו להיות אוביקטיבים אבל אם הם הופתעו ממנו שם אז כנראה באמת הרבה אנשים יהיו מרוצים ממנו (ושוב אני אזכיר - ההפתעה היא בעיקר ממה שהמחיר מספק, איכות אמיתית עולה כסף והרבה).

פורסם

אפשר להשיג את המסך ישירות מהיבואן (בנדא מגנטיק) ב 1240 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

אוקי נראה לי אני ירד מרעיון המסך למחשב. תודה רבה על העזרה. אני יפנה שאלה מתאימה יותר על טלוויזיות LCD בפורום המתאים. תודה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים