עבור לתוכן

בעיית SYSTEM על דיסק חדש - XP Pro SP3

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני להחליף דיסק קיים בדיסק גדול יותר. כדי לעשות זאת הוספתי דיסק חדש למחשב והתקנתח Windows XP professional SP3 מתוך הדיסק הקיים וכן מספר רב של עדכונים ותוכנות. הדיסק החדש מזוהה במערכת ככונן :E ואני יכול לבחור בעליית המחשב מאיזה דיסק אני רוצה לעשות BOOT ושניהם עובדים. עכשיו מתחילה הבעייה: ניתקתי את הדיסק הישן על מנת להשאר רק עם החדש ואני מקבל בעלייה הודעת DISK BOOT FAILURE. כמובן שהדיסק מזוהה ב-BIOS ואני יכול גם לגשת אליו באמצעות Recovery console (רק שעכשיו הוא מזוהה כ: C:/WINDOWS ולא כונן E). מה מקור הבעייה? לא רציתי להריץ FIXBOOT או FIXMBR מבלי להבין מה הבעייה מכיוון שאני מחפש פתרון בו ישמרו כל ההתקנות והעדכונים למערכת ההפעלה שביצעתי.

רעיונות?

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע ובגלל זה שאלתי. האם להריץ FIXBOOT או FIXMBR או שניהם ובאיזה סדר? אני זוכר שאחת מהם נותנת הודעה שהיא עלולה למחוק מידע קיים - האם נכון?[br]פורסם בתאריך: 23.08.2008 בשעה 13:23:40

ניסיתי לבצע bootcfg /rebuild, fixboot, fixmbr בסדר הזה ללא הצלחה (עדיין הודעת DISK BOOT FAILURE). רעיונות?
פורסם

חבל"ז

אות מחיצה עכשיו C בגלל שהוצאת קונן, והשני עכשיו ראשון.

תחזיר קונן ישן למחשב או תתקין XP עוד פעם כשדיסק ישן בחוץ.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להמנע מהתקנה מחדש - לקח לי שעות להתקין את כל הדרייברים ועדכונים שאני צריך... מה בדיוק "מפריע" לתהליך ה-BOOT? קשה לי להאמין שצריך להתקין מחדש ואי אפשר לסדר את זה אבל אין לי מושג איפה.

פורסם

קשה לך להאמין אבל זה המצב. מחיצה ראשון על דיסק ראשון תמיד יהיה C

ומערכת שאתה התקין על E לא עובד בחיים על C .

תשאיר דיסק ישן מחובר גם כן ואז הוא להיות C וחדש חזר להיות E .

פורסם

אני לא מבין איך זה יכול לקחת כמה שעות אם התקנה מלאה של XP לוקחת בסביבות החצי שעה עם חומרה נורמלית ודרייברים עוד מקסימום 5-8דקות אפילו עם הפעלה מחדש למחשב.

תתקין מחדש את המערכת כאשר הכונן הנחוץ מחובר ותסגור עניין.

פורסם

יש אפשרות לעשות קובץ תמונה (כמו GHOST ) ואז להתקין ממנו. 8)

פורסם

לא זוהר.

אין אפשרות עם GHOST או עם כל תוכנית אחרת !!!

פורסם

ממה שהבנתי הכונן החדש חובר כדיסק נוסף, ואז הותקן עליו וינדוס.

הBOOT נשמר על הכונן הישן שהיה PRIMARY במחשב.

ואחרי שההרדיסק הישן הוצא מהמחשב החדש לא עולה כי אין עליו BOOT.

אני מאמין שיש דרך לפתור את זה.

אולי איזה תוכנה שעושה גיבוי ושיחזור של הBOOT תעבוד.

לחבר את הדיסק הישן, לגבות BOOT, להוציא את הישן, לשחזר BOOT.

פורסם

לכל אלה שלא מאמינים:

אתם לחפש ברגיסטרי שלכם את C:\WINDOWS ולראות ולספור כמה פעמים זה יש שם!

אצל זה ששואל זה E:\WINDOWS בכל רגיסטרי שלו.

אז איך אתם רוצים "לתקן" התקנה שלו ? עם קובץ חדש של בוט ?

פורסם

לכל אלה שלא מאמינים:

אתם לחפש ברגיסטרי שלכם את C:\WINDOWS ולראות ולספור כמה פעמים זה יש שם!

אצל זה ששואל זה E:\WINDOWS בכל רגיסטרי שלו.

אז איך אתם רוצים "לתקן" התקנה שלו ? עם קובץ חדש של בוט ?

לא חייב.

אם אתה מתקין וינדוס על HD נוסף אז מבחינתו הוא עולה כ C, והרגיסטרי כולו C, למרות שהדיסק הוא שני בזיהוי חומרה או מופיע כE מתוך מערכת הפעלה ישנה.

סביר להניח שזה רק סמנטיקה של כוננים ברמת החומרה.

בכל מקרה להתקין וינדוס לוקח חצי שעה.

כבר נראה לי יותר מהר להתקין מחדש מאשר לתקן אותו.

פורסם

:s07:

כן כי UNC path זה סמנטיקה... ::) מבחינת הליבה לא אכפת מה שם הכונן בכלל הם רואים אותו בתור disk X part Y offset Z, אבל כל דבר שמעבר דיי מבוסס על UNC ויודע להשתמש רק בmount point של NTFS, וזה כולל בערך כל יישום של מערכת ההפעלה שתלוי בLanManRedirector בשביל גישה לכונן שזה אומר כולם.

וד"א הboot loader של Win6 ומעלה עובד על UNC...

פורסם

תראה אני לא מבין גדול בזה, אבל אצלי יש שני מערכות הפעלה מותקנות.

אחד על כונן C ושני על כונן D.

אם אני בוחר במערכת הפעלה שנמצאת על D.

אז הBOOT שעולה מ C מחליף בין האותיות ו D עולה כC.

ומזה אפשר להבין שמערכת הפעלה שיושבת על כוננים אחרים, כשהיא עושה BOOT מבחינתה היא בכונן C וכל התוכניות המותקנות עליה חושבות שהם בC.

ולצורך העניין הם באמת על C הלוגי, למרות שהכונן הזה הוא D פיזי.

מכיוון שIVAN ציין שהמערכת שמותקנת אצל פותח הדיון היא על E ולכן הרגיסטרי מכוון לE, הרגשתי צורך לתקן אותו בעניין זה.

אולי לא היה מובן למה התכוונתי בדיוק, ואולי בכל זאת אני טועה ויש כאן משהו שאני פיספסתי.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם, התקנתי כבר מהתחלה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים