עבור לתוכן

יש לי לוח Asus P5Q Deluxe, רוצה לעשות OC | פרטים בפנים

Featured Replies

פורסם

אז ככה, שלום לכולם! אני חדש כאן... :)

חבר שלי, ^PainKiller^, המליץ לי בחום על האתר הזה, אמר שיש כאן אנשים מקצועיים שיודעים על מה הם מדברים.

ובכן, אני צריך עזרה לגבי OC, כי חבר שלי לא מכיר את ה-BIOS של הלוח של Asus, כמוני.

ה-BIOS בלוח הנוכחי שלי שונה לגמרי מהלוח הקודם שלי (Gigabyte GA-P35-DS3L) ויש יותר אפשרויות ל-OC.

אני יודע ידע בסיסי ל-OC, אבל איך לעזעזל אני יכול לעשות OC עם הלוח שלי!?!? :s07::lol:

בבקשה, תפרטו (כל בעלי הלוח הנ"ל או בכלל) מה להעלות, לאיזה סעיף מתח תדר וכדומה...

בתודה, איציק. :xyxthumbs:

פורסם

כן, לצערי אין לי ניסיון בכלל עם לוחות של Asus וה-BIOS שלהם... :-\

אבל קראתי בפורום Guru3d.com שאם לשים את הנתונים הבאים בטאב של ה-OC, הוא אמור לעבוד:

AI Tuning: Manual

FSB Freq: 400

NB Strap: 400

DRAM Freq: 1066MHz

Memory Timing: 5-5-5-15

Memory O.C Charger: Enabled

CPU Voltage: 1.47500V

DRAM VOltage: 2.26V

NB VOltage 1.46V

בטאב הבא באפשרויות המעבד לעשות את הכל על Disabled חוץ מ-Disable Execute Bit.

וכל השאר שישאר על Auto.

אבל אני לא רוצה שהוא ינסה את זה, לא רוצה שיקרה משהו ללוח שלו.

לכן, גם אני מבקש בשבילו שתעזרו לו, כי גם אני רוצה לדעת, אני חושב לקנות לוח אם כזה... :)

פורסם

קודם כל כוון LOADLINE CALIBRATION = ENABLED.

PCIE FREQUENCY ל 100.

ועכשיו לOC עצמו:

בשביל 3.2Ghz

FSB ל 400

FSB STRAP ל400

מכפלת מעבד תוריד ל8

DRAM FREQUENCY ל800 (1:1)

כל מה שנשאר עכשיו זה למצוא את הVOLTAGE המתאים למעבד.

כל השאר תשאיר על AUTO, זה לוח טוב הוא כבר יסתדר. ;D

אם תגיד לי את הVID של המעבד אז יהיה לי יותר מושג לגבי צריכת חשמל (אפשר לבדוק עם REALTEMP ו CORETEMP).

ואם היה לך קירור חזק יותר אז היה אפשר לנסות 3.6Ghz.

אותם כיוונים רק מכפלת מעבד על 9 ויותר מתח למעבד כמובן.

פורסם

עכשיו אני נמצא אצל חבר שלי, ואני עדיין לא עשיתי לו מה שכתבת לעשות, אבל ביררתי כמה אצלו ה-VID, הוא 1.1625V, די נמוך לא?

פורסם

עכשיו אני נמצא אצל חבר שלי, ואני עדיין לא עשיתי לו מה שכתבת לעשות, אבל ביררתי כמה אצלו ה-VID, הוא 1.1625V, די נמוך לא?

זה מדהים מדי כדי להיות אמיתי אבל אני לא שולל את האפשרות.

יכול להיות שהVID שהוא מציג מושפע מהאופציה שמנמיכה את המכפלה של המעבד במצב מנוחה.

נסה להפעיל במאמץ ולבדוק שוב.

ואם זה לא משנה אז לבטל בביוס את ה C1E.

בשלב יותר מאוחר אפשר להפעיל אותו שוב כי אם זה לא פוגע ביציבות (סביר להניח שלא) אז זה חוסך חשמל ומוריד טמפרטורה במנוחה. (שווה) :xyxthumbs:

פורסם

ה-VID השתנה ל-1.3125V בדיקת עומס עם OCCT על Infinite ב-Mix.

אני מניח שהוא ככה, בגלל שהוא כל הזמן על מכפלת 6, בגלל ה-C1E או EIST.

פורסם

אם אני צריך לנחש VOLTAGE למעבד ל3.2 אז בין 1.4 ל 1.45 נראה לי בערך האיזור המתאים.

תתחיל ב1.4.

אם זה עובד יציב אז אפשר לנסות פחות בשביל להוריד טמפרטורה.

אם זה נכשל בבדיקת מאמץ או עושה REBOOT אז אפשר לנסות טיפה יותר ושוב בדיקת מאמץ וחוזר חלילה עד שיעבוד טוב.

תבדוק טמפרטורות עם CORETEMP במאמץ מלא עד 80 זה בסדר בשביל המעבד הזה, למרות שזה לא אידיאלי.

פורסם

OK, סבבה, רק תגיד לי איפה נמצא Loadline Calibration ו-האם לכבות דברים כגון C1E ושאר האפשרויות חוץ מ-Execute Bit?...

פורסם

OK, סבבה, רק תגיד לי איפה נמצא Loadline Calibration ו-האם לכבות דברים כגון C1E ושאר האפשרויות חוץ מ-Execute Bit?...

בשלב זה תשאיר את ה C1E כמו שהוא ואל תשנה שום דבר אחר באותו חלון.

אצלי הכל על DEFAULT בחלון ההוא ועובד יופי.

בהתחלה ביטלתי שם כל מיני ואחרי זה למדתי שזה לא משפיע לי על היציבות בכלל, ורק מביא תועלת.

LLC נמצא בחלון ה AI TWEAKER למטה.

פורסם

טוב, אני מנסה עכשיו.

פורסם

עדכון: המעבד הגיע ל-3.2GHz, אבל כל הזמן קפץ בין מכפלה 6 ל-8 בגלל C1E. לא כיביתי לו.

שמתי את המעבד על 1.4000V, יציבות לא היה זמן לבדוק, הייתי חייב לנסוע הבייתה כבר...

יש הצעות איך להמשיך הלאה עם ה-OC שלו?

פורסם

אם הוינדוס עלה זה כבר סימן טוב.

זהו בעצם, רק להתאים מתח כדי שיהיה יציב.

ולשים לב שהטמפרטורות סבירות.

פורסם

אז בעצם עכשיו רק לעבוד עם משולש ה-OC? (הכוונה ל-FSB Freq בהתאם ל-CPU Voltage בהתאם ל-CPU Temp?)

פורסם

אז בעצם עכשיו רק לעבוד עם משולש ה-OC? (הכוונה ל-FSB Freq בהתאם ל-CPU Voltage בהתאם ל-CPU Temp?)

כעיקרון כן, אבל אם אתה מתחיל להעלות FSB הזיכרון גם יעשה OC ואו שתצטרך להעלות לו גם VOLTAGE או שאולי הלוח לא יעשה POST.

אפילו אם תעשה UNDERCLOCK קטן יכול להיות שהזיכרון לא יאפשר POST משום מה, אולי תזמונים ידניים יסדרו את זה.

הרבה יותר פשוט ויציב לעבוד במכפלות שוות ללא OC לזיכרון.

ואיך שזה מוגדר עכשיו הוא על SYNC MODE לזיכרון שזה נהדר ליציבות.

אני מציע קודם כל למצוא את הVOLTAGE הכי נמוך שיעבוד לגמרי יציב עם ה3.2 ואז לשמור אותו ב PROFILES בביוס כדי שתמיד יהיה לך לאן לחזור.

ואחר כך אם הטמפרטורות עדיין מאפשרות אז אולי תנסה להעלות מכפלת מעבד ל 9 וVOLTAGE למעבד בשביל 3.6.

אבל עם הVID שלו והקירור הזה אני לא מאמין שאפשר הרבה יותר מ3.2, זה די גבולי.

פורסם

אז זהו, שה-3.2 לא יציב...

היום חבר שלי התקשר אליי ואמר לי שבבוקר הוא התעורר לגלות והמחשב לא עולה, אפילו ה-POST.

אמרתי לו לנקות את ה-CMOS ע"י ג'ימפור ג'אמפרים 2 ו-3.

אצטרך לנסות שוב ברגע שאני אהיה אצלו שוב... :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים