עבור לתוכן

שאלה בקשר לראווטר בממ"ד

Featured Replies

פורסם

אם יש לי בבית שתי חדרים ממש צמודים ויש בשתיהם מחשבים נייחים. ואני רוצה להשים ראווטר אל-חוטי בחדר שהוא לא ממד.

יהיו בעיות באינטרנט בממ"ד?

והאם הראווטר הזה יעשה את העבודה?

Linksys WRT54GL

אם לא, אז כדאי לקנות ראווטר חוטי ולעשות חור בקיר של הממד?

תודה!

פורסם

אצלי היה אפשר לגלוש בנייד מהגינה כשהראוטר בממ"ד, כשהדלת של הממ"ד פתוחה, לא ניסיתי כשהיא סגורה, אין לי מושג עד כמה זה משפיע.

הראוטר Cisco 857W, אבל אני מאמין שעם כל ראוטר זה יעבוד.

בכל מקרה, לראוטר יש גם אופציה ליהיות חוטי, תנסה, ואם זה לא יעבוד, או לא יעבוד מספיק טוב, תעביר כבל..

פורסם

גם אצלי יש ממ"ד וחדר סמוך ועשיתי אינטרנט אלחוטי.

יש שתי אפשרויות: אחת יקרה והיא לקנות ראוטר וכרטיס בתקן N שזה יחדור בטוח את הממ"ד ללא בעיה.

ויש אפשרות אחרת שזה מה שעשיתי ראוטר וכ.רשת טובים ולא יקרים כ"כ,

שמתי את האנטנה של כ.רשת אלחוטי על אדן החלון (כמובן בפנים ולא בחוץ) ויש קליטה של 100%.

דרך אגב אצלי בבית שהאנטנה הייתה בתוך הממ"ד גם כשהחלון והדלת היו פתוחים עד הסוף לא קלט כלום.

פורסם

דרך אגב אצלי בבית שהאנטנה הייתה בתוך הממ"ד גם כשהחלון והדלת היו פתוחים עד הסוף לא קלט כלום.

אז כנראה שאני עומד למות מקרינת יתר מהראוטר... :-X

פורסם

יש לי חבר שייש לו ראוטר בתוך הממ"ד והוא קולט טוב בחדר שלו שבכלל לא סמוך לממ"ד

פורסם
  • מחבר

אממ תודה.

אז אם אני לדוגמא קונה את הראווטר שהזכרתי למעלה, ומנסה פשוט להשתמש בו באופן אל חוטי אבל בלי הצלחה כל כך, אני יכול פשוט לקנות כבל ואז לא יהיו בעיות?

ותגידו, כשיש כבל עדיין צריך כרטיס רשת?

פורסם

כן, יש לו גם חיבורים לכבל.

בקשר לכרטיס רשת, בעקרון כרטיס רשת זה מה שאתה מחבר אליו את הכבל במחשב, אז אתה צריך כרטיס רשת.

אבל המילה "כרטיס רשת" עושה רושם שצריך עוד כרטיס, אבל היום 99% מלוחות האם מגיעים עם כרטיס רשת מובנה,

אז אתה לא צריך לקנות כרטיס אחר/חדש, ומה שיש לך על הלוח מספיק.

פורסם
  • מחבר

במחשב אחד אני בטוח שיש לי כרטיס רשת.

במחשב השני [למרות שהוא ממש חדש] אני לא בטוח אם יש לי..

איך אני בודק?

הלוח אם הוא:

IP35-E OFF LIMITS של ABIT.

וד"א כמה עולה כבל ומאיפה אני יכול לקנות?

פורסם

יש לך כרטיס רשת על הלוח, אין לך מה לדאוג.

פורסם
  • מחבר

אני צריך לדעת את זה בוודאות אבל.. איך אתה בטוח כל כך? מצטער שאני לא סומך עלייך או משהו, פשוט כשאני אקנה את הראווטר אז אני אקנה את הכרטיס רשת כבר באותו זמן.. אז אני צריך להיות בטוח שיש כבר כרטיס רשת על הלוח אם כדי שאני לא אצתרך לקנות ראווטר וכרטיס רשת בנפרד..

אז איך אתה בטוח שיש? כי נגיד במחשב השני שיש לי כבר כרטיס רשת אז כשאני נכנס ל: הגדרות > חיבורי רשת אז יש שם Local area connection 2 וזה הכרטיס רשת אבל במחשב פה אין..

פורסם

לגיטימי שאתה לא סומך, אל תסמוך על אף אחד :)

פשוט תסתכל מאחורה במחשב שלך, ואתה אמור לראות כניסה של כבל רשת.

(דומה לכניסה של טלפון, קצת יותר גדול)

ואם יש לך את הקופסא, או הספר של הלוח, אז אמור ליהיות מצויין בו, חפש פרטים על LAN.

זה נראה ככה:

Rj45_Jack_With_Magnetic_Module_Connector.jpg

פורסם
  • מחבר

יאפ תודה אני רואה..

יש הבדל בין הכרטיס רשת שמחובר לספק כוח לבין כרטיס רשת אחר? או שהכרטיס הזה מספיק?

והכבל של הראווטר החוטי, מתחבר לפתח הזה?

פורסם

כרטיס רשת שמחובר לספק כח? אתה מתכוון כרטיס רשת חיצוני למארז, או כרטיס רשת שיושב ככרטיס הרחבה ללוח אם?

בכל מקרה, אין ממש הבדל, מה שיש לך על הלוח זה די והותר..

וכן, הכבל החוטי מהראוטר מתחבר לחיבור הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים