עבור לתוכן

מפרט HTPC ב3-3.5K~

Featured Replies

פורסם

עם כרטיס טלויזיה שיוכל להתחבר לממיר HD

שימושים עיקריים - הצגת תכני 1080p וצפיה בYES...

בעקרון יש בסיס:

C2D E7200

EP43-DS3L

2*1GB DDR2

RADEON HD3450

WD 160GB

WD 500GB

יש רעיונות?

פורסם

חשוב לך שקט? עד כמה? לטעמי זה נושא חשוב מאוד ב-HTPC שיושב בסלון כי אין משהו מבאס יותר ממחשב מטרטר ומכוער בסלון בתחום הזה.

איזה יציאה יש לממיר ה-HD שלך? מה הטעם לחבר אותו למחשב בכלל? למה לא ישירות למסך?

אם זה כדי להקליט תכני HD תזדקק גם לכרטיס לכידה HD שלדעתי סופר-יקר עדיין אם יש כאלה בכלל במצאי.

הבסיס שלך טוב למדי אם כי לטעמי AMD נותנים תמורה עדיפה בהרבה ל-HTPC כיום, שם יתרונה של אינטל בביצועים לא בא לידי ביטוי ממילא. לוחות האם של AMD מפוצ'רים יותר, חזקים בהרבה מבחינה גרפית (אין צורך בכרטיס נפרד) וכוללים כמעט כל כניסה/יציאה אפשרית במחיר מצחיק.

מטעמי רעש/חום/הספק הייתי הולך על HDD אחד גדול של 1T במקום שני HDD כי עם תכני HD הם יסתמו לך במהירות הבזק - מניסיון. יש דגמים כאלה שקטים קרירים וחסכוניים במיוחד ולכן מתאימים מאוד ל-HTPC שקט שלא דורש 14 מאווררים רועשים כדי לשמור על טמפרטורה סבירה.

ענה בפירוט על נושא השקט (רמז - אל תענה רק "שקט חשוב") ועניין הממיר ונתפור לך מפרט.

פורסם
  • מחבר

לגבי שקט, לא בדיוק מפריע לי קצת רעש, אבל ברמות סבירות, יש לידי כרגע את המחשב שלי, ואני מסתדר איתו פחות או יותר, הוא נמצא מטר מהאוזן שלי.

לגבי מארז, כמובן משהו אלגנטי שיתאים לסלון, כמו המארז של אנטק.

AMD או אינטל, באמת שאין לי מושג מי מביא ביצועים עדיפים בתחום, אני יודע שהC2D של אינטל אמור להיות חזק יותר ולקחתי אותו כDEFAULT בלי להשקיע מחשבה רבה, אשמח לקצת הסבר בעניין.

הסיבה ל2 כוננים היא 1 למע' הפעלה, ואחד לשמירת תכנים, לא עדיף? אני מאמין שעם מארז טוב אפשר יהיה לבודד את רוב הרעש מהכוננים והם לא מפיצים כל כך הרבה חום.

הממיר מתחבר בHDMI, למה לא ישירות לטלויזיה? כי יש לה רק חיבור HDMI אחד וחיבור VGA אחד, וכאן מסתכמות כל הכניסות שלה :-\

*אם לא ימצא כרטיס טלויזיה/לכידה מתאים, האם אפשר לחבר את הHTPC והממיר לטלויזיה בעזרת HDMI HUB והאם זה יפגע באיכות התמונה?

תודה.

פורסם

מפרט ראשוני מבוסס AMD עם מעבד קריר וחסכוני במיוחד ולוח האם המפוצ'ר, החזק והמשתלם ביותר כיום:

מעבד:

AMD ATHLON 64 4850e X2 DUAL CORE SOCKET AM2 45W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADH4850DOBOX - BOX ¤371

לוח אם:

ASUS M3A78-EM ¤433

דיסק קשיח:

WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤330

דיסק קשיח 2:

WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤330

צורב DVD:

ASUS DVDRW DRW-2014L1T LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤172

זיכרון:

TRANSCEND 2048MB (1024MBX2) DDR2 800MHz ¤192

מארז:

ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATS PSU ¤531

קרור למעבד:

GLACIALTECH IGLOO 7310 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 - SILENT PRODUCT LINE ¤56

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤2490

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* נשאר לך די והותר כסף לכרטיס לכידה מתאים - אני לא מכיר כזה.

* לגבי מעבד ולוח אם - קרא על השילוב המעולה הזה כאן: http://tinyurl.com/225473

אין כל צורך ביותר מזה. הלוח של ASUS גם כולל DisplayPort לעתיד, ExpressGate (

) ותמיכה בכל הליין של מעבדי פנום.

* שמתי שני HDD גדולים כי ה-160GB מיושנים ולא משתלמים בעליל אם כי ממש אין צורך בשניים לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים