עבור לתוכן

הדלקה וכיבוי של המחשב מקצרים את שנות חייו?

Featured Replies

פורסם

1.הדלקה וכיבוי של המחשב מקצרים את שנו חייו?

2.האים זה מזיק למחשב שאחרי כיבוי מסודר אני מנתק אותו משקה החשמל...??

תודה

פורסם

מה זאת אומרת הדלקה וכיבוי?

רגיל? להדליק בבוקר לכבות בערב? זה לא מקצר את החיים שלו.. זה בדיוק כמו שאתה מכבה את האוטו שלך אחרי שסיימת ליסוע.

כמובן שאם עכשיו תלחץ על הכפתור של ההדלקה בפראות 10 פעמים בשניה למשך כמה דקות, כנראה שמשהו שם בסוף ידפק, אבל למה שתעשה את זה? :screwy:

בקשר לניתוק מהחשמל, בעקרון גם כשהמחשב מכובה הוא עדיין מקבל קצת מתחים, אני מניח שיש סיבה שהוא עושה את זה.

אבל שוב, אם אתה עושה את זה כמה פעמים כדי לפרק משהו או לבדוק, לא יקרה כלום.

אני לא רואה סיבה לנתק אותו מהחשמל עם כל כיבוי... למה אתה צריך לנתק אותו כל הזמן?

פורסם
  • מחבר

כי יש לי ברבה דברים שמחוברים לאותו שקע כמו מודם סורק מדפסת רמקולים ואני רוצה לנתק הכול כי יש דברים שאני לא יכול לכבות בלי להוציאה אתם מהשקע

אז מה אתם אומרים לעשות קו חשמלי במיוחד למחשב (מחשב-מארז אם הכול...)?

פורסם

איזה מכשיר אתה לא יכול לכבות בלי להוציא מהשקע?

אולי עדיף כבר לא לכבות אותו...? אולי יש עוד איזה שקע באיזור שתוכל להעזר בו?

פורסם
  • מחבר

איזה מכשיר אתה לא יכול לכבות בלי להוציא מהשקע?

אולי עדיף כבר לא לכבות אותו...? אולי יש עוד איזה שקע באיזור שתוכל להעזר בו?

סורק מודם...

כן אני יחבר את המחשב לשקע אחר...

פורסם

אין תשובה מוחלטת על מה עדיף לכבות או להשאיר דולק

לחלקים שונים רגישויות שונות .

מעבדים / זכרונות / צ'יפסטים רגישים יותר לשינויי טמפרטורה וקפיצות חשמל ולכן טוב להם להיות דלוקים קבוע

כוננים קשיחים , מסכים וכל חלק עם רכיב נע שתחשוב עליו ( לא סוליד סטייט ) יש לו אורך חיים ולכן כיבוי ישמור עליו לזמן ארוך יותר .

( לכל הקופצים אני יודע שגם לרכיבים כמו מעבדים יש אורך חיים אבל זו מן פיקציה שנימדדת בMTBF - זמן ממוצע בין תקלות ולא אורך חיים בשעות )

---

* כאשר המחשב כבוי אני לא מכיר סיבה לא לנתק אותו מהחשמל .

* שרתים היכן שאני עובד עובדים שנים ( כן שנים ) בלי שמכבים אותם אלא לצורכי אחזקה לעיתים נדירות .

* כמובן שכיבוי מוריד את צריכה החשמל החודשית עוזר לכיס ועוזר לזיהום הסביבה

* אם יש בעיות חשמל במקום ( עליות ונפילות מתח ) אז לכבות מתי שלא בשימוש גם אם זה לחצי שעה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים