עבור לתוכן

מה הקונפיגורציה הכי חלשה שמנגנת Full HD- 1080p

Featured Replies

פורסם

מעניינת אותי השאלה הזאת ???

אז ככה: איזה מעבד הכי חלש שיכול לנגן סרט כזה עם 1/2 גיגה RAM בלי עזרת כרטיס מסך?

איזה מעבד הכי חלש יכול לנגן HD גם עם 1/2 גיגה RAM, תוך כדי עזרה של כרטיס מסך כמו gf 8400?

תציינו בבקשה כמה RAM נדרש.

תודה.

פורסם

אממ אני לא בטוח לגבי כמות הזיכרון הנחוצה (RAM)

אבל נראה לי שזה המינימום:

מעבד AMD Athlon 64 X2 4450e Box

¤323

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1240

לוח אם GIGABYTE GA-MA78GM-S2H

¤423

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38510

זיכרון Mushkin DDR2 1024MB 667Mhz CL 5-5-5-15 SP

¤97

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=991501

סה"כ מחיר לכל המוצרים:843¤

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

*הבעיה היחידה שעלולה לצוץ זה הזיכרון..

תחכה לעוד תגובות

פורסם

אם אתה רוצה לראות סרטים אז כל כרטיס מסך מסידרה HD2000 יתן ביצועים טובים מהכרטיסים של NVIDIA (אם אני זוכר נכון HD2000 ו HD3000 תומכים בקול רק עד 5.1 ו HD4000 תומך גם ב 7.1 אבל כרגע יש רק כרטיסים לשוק הבינוני-גבוה).

מעבד:

http://www.skypc.co.il/pl_product~AMD1240~60~0.htm

לוח:

http://www.skypc.co.il/pl_product~38510~83~0.htm

או

http://www.skypc.co.il/pl_product~31626~83~0.htm

זיכרון, בשביל להפעיל תוכן HD כמו שצריחך כדאי 2G זיכרון:

http://www.skypc.co.il/pl_product~996529~15~0.htm

יכול להיות שחלק מהדברים יש במחירים זולים יותר. ל AMD יש לוחות עם כרטיסי מסך מובנה חזק יותר וחדש יותר (לא ראיתי ב SKY, זה לוחות חדשים יחסית). הכרטיסים המובנים אמורים להספיק ל FULL HD, אם לא ניתן להוסיף HD3450 (עולה פחות מ 200 שקל) ואז אפשר לעשות CROSSFIRE (מערך של 2 כרטיסים) בין המובנה ל HD3540.

פורסם
  • מחבר

מעבד אחר כמו athlon 3800+ לא מספיק חזק?

פורסם

ל HTPC כדאי מעבד עם הספק נמוך. הספק נמוך=פחות חום=פחות רעש.

פורסם

מעבד אחר כמו athlon 3800+ לא מספיק חזק?

לא מספיק חזק לFHD, אלא אם כן אתה מדבר על דו ליבתי שברוב המקרים יסתדר (אבל לא ממש עם סרטים מקוריים שהם בקצב גבוה עלולים להיווציר פיקים מסויימים שבהם הוא עלול לקרטע).

פורסם

אני לא מבין מה הדרישות שכולם כותבים לFHD. המחשב שלי (מפרט זצד) הריץ תכנים אלו ללא קפיצות כשעוד היה לו רק 1 גיגה

זיכרון וכרטיס משך 6600GT.

פורסם

למה אתה קורה הריץ ?

אני גם הצלחתי להריץ HDR על אטלון XP חלש (סמפרון קראו לו - המקביל של הפנטיום 3 - וה4 המוקדמים) עם חצי גיגה זיכרון בעזרת תוכנה מספיק חכמה. המעבד כמובן היה על 100 אחוז ולמעשה התוכנה שמרה על נסיון להציג רצף הגיוני על ידי השמטת פריימים והשמטת פרטים ופרישה שעשתה את המינימום בשביל להציג תמונה, מה שאומר פגיעה רצינית באיכות לעומת המקור ובנוסף וידאו שעובד בקצב פריימים שהוא למעשה נמוך יותר - אבל היא לא ניסתה ללכת עם הראש בקיר וקירטועים כמו שאולי קודק אחר יעשה, היא העדיפה לא לנסות לפענח הכל כי לא היה לה מספיק כוח בתמורה לרצף וידאו הגיוני לצפייה (זה מורכב מהמון דברים אבל למשל דבלוקינג מבוטל אוטומטית כשאין לקודק מספיק כוח עיבוד).

זה כמובן לא פיתרון ובטח לא המלצה, העניין הוא לא אם הסרט עובד אלא אם הוא מסוגל לעבוד ולהציג את הכל כמו שצריך ובכל הפיקים של הסרט, יש קטעים יותר קלים לפיענוח ויש קטעים בהם הקצב כלכך גבוה שהם מאוד קשים לפיענוח. הכל כמובן תלוי בסרט וגם בביטרייט שלו. כשבסרטים מסויימים יש קטעים בהם הביטרייט יכול להיות פי 40 ויותר מקטעים אחרים אפילו באותו סרט - צריך להתחשב בזה שממליצים חומרה.

בסרטים מקוריים שהם בביטרייט גבוה מאוד נעשתה בעבר בדיקה בהם היו סרטים מסויימים שבקטעים מסויימים שלהם אפילו מעבדי C2D לא הצליחו להתמודד איתם בצורה של 100 אחוז.

בקיצור, עכשיו אתה כבר לא צריך לרשום "אני לא מבין" .... :) ולשכוח מהמחשבה שאצלך יש דברים מיוחדים שאין אצל אנשים אחרים (גם לך אין וגם להם אין).

פורסם

את ה"אני לא מבין" רשמתי כי לפעמים אפשר לטעות. לא היה מזיק לך לרשום את אותו הדבר. הבדיקות שהרצתי לא היו לראות

את הסרט אלא לראות אם המחשב מסוגל להריץ אותו ללא נפילת פריימים ואיבוד מידע. בדיקות אלו עברו בהצלחה. אני לא מציע

לו לקנות P4 עם גיגה זכרון אלא רק אומר שלא יתפתה לקנות Q6600 רק בגלל שאיזה ילד יגיד לו ש2180 לא יריץ לו FHD.

כ"כ אם למישהו מעבד C2D לא הצליח לפענח FHD כנראה שהמערכת שהוא לא הגדיר את המערכת כראוי\ הסרט לא היה מקודד

בצורה טובה.

פורסם

בקשר להרצת HD על מסך זה תלוי על איזה מסך אתה רוצה להריץ את הסרט [הגודל] ואיזה כרטיס מסך יש לך עדיף לקחת ATI מסדרת HD שמחירם מתחיל מ200 שקלים והלאה

פורסם

הבדיקות שהרצתי לא היו לראות

את הסרט אלא לראות אם המחשב מסוגל להריץ אותו ללא נפילת פריימים ואיבוד מידע.

ספר לנו איך בדיוק בדקת שאתה לא מאבד פריימים לאורך כל הסרט אבל חשוב מזה - שאתה לא מאבד מידע ? הדרך היחידה לדעת שהקודק עובר לפיענוח יותר קל ופחות איכותי הוא להכיר את הקודק הספציפי ולדעת איך קודקים כאלו עובדים בכלל (אלגוריטמית).

אם למישהו מעבד C2D לא הצליח לפענח FHD כנראה שהמערכת שהוא לא הגדיר את המערכת כראוי\ הסרט לא היה מקודד

בצורה טובה.

מציע לך לקרוא שוב מה שנירשם - לא נירשם שהוא לא הצליח. נתתי הסבר ברמה קצת יותר גבוה - תנסה להמשיך עם זה. עזוב שנייה את האגו ותנסה לחשוב אוביקטיבית (וזה בסדר - אני לא דרוין) - נתתי הסבר בסיסי שלם איך סרטים כאלו עובדים מבחינת הפיקים, זה לא שהסרט לא רץ אלא שיכול להיות לו קטע קשה מאוד לפיענוח עם ביטרייט מאוד גבוה שהמעבד לא יצליח לפענח במלואו. במקרה כזה התוצאה כבר תלוייה בקודק - או שהוא יוריד פרטים, או שהוא יקרטע בנסיון להציג הכל, או שהוא יוריד פריימים כדי לשמור על תנועה חלקה וכו', זה יכול להיות גם 2 שניות בסרט זה יכול להיות גם חצי שנייה בסרט חמש פעמים. תהיה בטוח שבצפייה עם תוכנות מסוימות לא תוכל לדעת מה קורה מבחינת הפיענוח על ידי צפייה בסרט בלבד.

2) בהמשך לאותו הציטוט: אהבתי את ההסבר שלך לסקירה - אתה יכול לפנות ישירות אל הבן אדם : מי שכנראה לטענתך לא הגדיר טוב את המערכת קוראים לו משהו TOMS HARDWARE, אין לי את הטלפון שלו אבל אתה יכול לחפש בגוגל. - אתה גם יכול לפנות למי "שקודד את הסרט לא טוב" - סרט BLU RAY מקורי, נראה לי שקוראים לבן אדם - "אולפני יוניברסל סטודיוס" או משהו כזה - חפש את הטלפון גם כן בגוגל.

ועכשיו ביתר רצינות - אם אני מסתכל על המצב מנקודת המבט שלך העובדות הם שאתה מקבל משהו שלתפיסתך שונה מהמצב שכל שאר האנשים מקבלים. יכול להיות שאתה צודק ועלית על משהו שאף אחד לא ידע ויכול להיות שאתה טועה. בכל מקרה במצבים כאלו כדאי לפחות להקשיב לאחרים ובטח לא לנסות לזגזג עם ההסברים שאתה מקבל בכדי לא לצאת "(תבחר איזה מילה שאתה רוצה)". יש סיבה לכך שכולם חושבים ההיפך ממך - לפחות תנסה להקשיב ולברר מה היא. אחרי זה הבן אדם הבא שקורא פה במיקרה ויקנה אטלון 3000+ משומש לHTPC שלו ולא יבין למה מקרטע לו הסרט 12 גיגה שהוא הוריד מהאינטרנט יכול לצאת בהפסד כסף ובעוגמת נפש (וכן - גם לי היה אטלון 3000+ חד ליבתי שרץ ב2700 מגהרטז ביחד עם גיגה זיכרון, מערכת נקייה מאוד עם דריברים אחרונים ו FFDSHOW - HALLI - COREAVC MPC בלבד מותקנים בשביל מדיה, ומה לעשות - סרטי FHD לא נהנו במיוחד, HDR כמובן שרצו נהדר).

פורסם

אני לא הולך להאיבק איתך על גבי דפי הפורום הזה. אני מציין עובדה שהרצתי לצורך בדיקה מספר סרטי FHD תוך כדי שאני עוקב

אחרי הFPS ועוד נתונים לצורך בדיקה בלבד והמחשב הנ"ל התמודד איתם (אמנם ב100% עבודה של המעבד). לא באתי

להמליץ לו לקנות מערכת חלשה אלא למנוע ממנו להקשיב לאנשים שמציעים לו מערכת חזקה (ויקרה) מדי.

פורסם

לא צריך כמעט כלום בשביל להריץ FULL HD. אני יש לי מעבד כפול ליבה, פנטיום D דגם 805 2.66 GHZ מסך מחשב 19 אינ'צ מרובע מעפן של AOC מלפני שנתיים, 1 ג'יגה של RAM, וכרטיס מסך הכי גרוע שיש, כרטיס מסך אונבורד GMA 950 ואני מריץ FHD בלי בעיה. אני משתמש בBS PLAYER וHAALI MEDIA SPLITTER שהוא חלק מהK LITE CODEC PACK שיש לי גירסה 3.4.0. העניין הוא שהמחשב שלי מאוד מתוחזק שזה אומר שהוא מאוד מהיר ואין אף פרוססים שעובדים ברקע ככה שזה דבר מאוד חשוב בניגון FHD. והמעבד שלי כולה בסביבות ה45% CPU USAGE בזמן ניגון הסרטים. ככה שלא צריך מחשב חזק ויקר בשביל ניגון FHD.

פורסם

מעבד AMD4200+X2 על גבי לוח אם עם מעבד גרפי משולב HD3200 וג'יגה אחד של זיכרון צריך להתמודד עם האתגר של Full-HD בלי שום קושי.

קומבו כזה של מעבד+לוח+זכרון צריך לעלות לא יותר מ800 שקל.

פורסם

אני לא הולך להאיבק איתך על גבי דפי הפורום הזה. אני מציין עובדה שהרצתי לצורך בדיקה מספר סרטי FHD תוך כדי שאני עוקב

אחרי הFPS ועוד נתונים לצורך בדיקה בלבד והמחשב הנ"ל התמודד איתם (אמנם ב100% עבודה של המעבד). לא באתי

להמליץ לו לקנות מערכת חלשה אלא למנוע ממנו להקשיב לאנשים שמציעים לו מערכת חזקה (ויקרה) מדי.

טוב, אמרת "אני לא מבין למה ממליצים" וקיבלת תשובה. אז למה אתה מתרגז ? המטרה שלנו רק לנתב את המידע הנכון לקוראים ולכן אנו מגיבים בקנאות על דברים שיכולים להטעות, אני מניח אבל שהבנת.

PORTANCE,

כדאי שתקרא שוב מה שרשמתי ואם אתה לא מבין על מה מדובר תשאל. זה שהסרט עובד לא אומר שהוא עובד בצורה אופטימלית. הסברים כבר נכתבו אז תחזור על זה.

דרך אגב - מסך ממש לא קשור ליכולת ההרצה של הסרט.

וכבר אני רואה את זה מספר פעמים - לכל קטע ולכל סרט יהיו דרישות אחרות, צריך להבין איך העסק הזה עובד ולמה כדאי לא לזלזל במעבד ולרנות מה שבאמת כדאי מבחנת עלות מול תועלת. צריך להבין למשל (בצורה מאוד גסה) שסרט של 12 גיגה ידרוש יותר כוח עיבוד מסרט של 6 גיגה (בהנחה ששניהם באותו אורך) בגלל ביטרייט יותר גבוה בהרבה בסרט הראשון. סרט מקורי למשל הוא בעל ביטרייט מאוד מאוד גבוה והוא זה שדורש כוח עיבוד מאוד חזק. האם יבוא יום שבו סרט BLU RAY יהיה נפוץ כמו מים ? קשה לדעת, אבל להיסתכל רק 5 שנים אחורה זה בהחלט יתכן ולא כדרי לזלזל בזה בקנייה יעודית ל HTPC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים