עבור לתוכן

בלבלת בעניין מעבדים

Featured Replies

פורסם

חברים יקרים,

אני עומד לרכוש מחשב חדש ומכיוון שיש לי נטייה להיקשר לברזלים האלה אני כולי בהתרגשות.

אחרי שהגעתי להחלטה על כרטיס מסך (HD4870 - בעזרתם האדיבה של החברים כאן), זיכרון (4GB- כל החברות אותו דבר?!) החלטתי לבדוק מה קורה בשוק המעבדים. קראתי וגם קיבלתי תשובות מגוונות, לפעמים מגוונות מדי לגבי איזה מעבד לקחת. המחשב מיועד בעיקר למשחקים (תלת מימדיים), גרפיקה (3dmax), וכמובן גלישה באתרי פורנו :)

ועכשיו לשאלה: יש שני סוגים של מעבדים: QUAD וDUAL. מצד אחד לQUAD יש ארבעה ליבות שזה אמור להיות יותר מהיר אבל מצד שני אומרים שרוב היישומים לא משתמשים בארבע ליבות ומכיוון שהן מתייחסות אליו כ2 ליבות אז הוא בעיקרון חלש יותר ולכן כדאי לקחת כבר 2 ליבות חזק (E8400?). מצד שני יש כאלה שאומרים 4 ליבות מול 2 תעשה חשבון לבד. אבל אני חלש בחשבון. ומזמן הבנתי שמה שנראה לי ברור הוא בעצם ההיפך. אז מה כדאי? מה יהיה עוד שנה? הQUAD יחליף את הDUAL? חטפתי בלבלת. וגם צריך להתאים את הלוח למעבד. נניח שיש תקציב למעבד QUAD אבל כסף לא גודל לי על העצים. מה עושים???

תודה

פורסם
  • מחבר

בא לך קצת לפרט?

רק בכמה מילים - האם ארבע ליבות ינוצלו? האם ההבדל בין 6600 לסדרה 9 משמעותי? הרבה פה אומרים לי שE8400 יותר טוב...

בשביל לסבר את האוזן...

פורסם

ברוב המקרים 4 הליבות לא ינוצלו כרגע.

לפי כרטיס המסך המחשב מיועד למשחקים.

המשחקים של היום שלא מנצלים 4 ליבות ירוצו בצורה די דומה גם על ה-E8400 וגם על ה-Q6600. ברזולוציות נורמליות אין הרבה הבדל.

אז אני לא רואה סיבה לקנות 2 ליבות במחיר של 4.

אם וכאשר תשתמש במשהו שינצל 4 ליבות בצורה טובה, ה-E8400 ישאר הרחק מאחור.

פורסם

3DSmax יודע לרנדר עם רוב מנועי הרינדור על 4 ליבות, וההבדל הוא עצום. (זה באמת כמעט פי 2..)

ובכלל בעבודת Multitasking (נגיד, מקס, פוטושופ, אינטרנט, ווינאמפ למוזיקה, ועוד איזה סרט פורנו שרץ לך ברקע)

מעבד מרובה ליבות יעשה עבודה יותר טובה מכפול.

הסיבה שאומרים ש2 ליבות טובות יותר מ4, זה כי לרוב מהירות השעון שלהם גבוה יותר.

ואז כשיישום לא מנצל את כל הליבות, הייתרון הזה נכנס לתמונה.

אבל אתה תמיד יכול לעשות OC.. אם זה ממש ממש חשוב לך.

או אם ממש בא לך להתפרע לקנות מעבד Quad עם מהירות שעון גבוהה..

פורסם

על הדרך אני אכנס לשאלה פה...

אני מתכוון לקנות מחשב חדש גם כן עם נתונים דומים ולשחק משחקים על פרטים מקסימליים ב1680X1050

אני בכלל ארגיש את ההבדל של 0.5 מהירות שעון בין ה9300 לE8400? ומה המשמעות של ההבדל בזיכרון של המעבד

שיש 6 מגה ל9300 ו12 ל9550?

פורסם

אני לא יודע לענות לך בדיוק. אבל לדעתי אם תשחק על שני המערכות האלה (אחת עם q9300 ואחת עם e8400)

אתה לא באמת תדע רק לפי איך שהמשחק רק איזה מחשב זה איזה...

אני עשיתי OC לq6600 שלי, מ2.4 ל3.0, והוא כן עושה דברים קצת יותר מהר. (בעיקר דברים שקשורים לפעולות

של תוכנות, כמו רינדור בתלת מימד, או קידוד וידאו או דברים כאלה) אבל בשמשחקים ההבדל הוא לא ממש מורגש.

מהסיבה הפשוטה שהכל רץ טוב גם לפני.. זה לא שהוא קירטע לפני, ופתאום הוא רק חלק.

ברגע שמשחק רץ חלק במהירות מסויימת, אז אתה לא תרגיש גם אם הוא תיאורתית יתן לך עוד איזה 5 פריימים.

פורסם

אם שמעת על המשחק Alan Wake (הוא עוד לא יצא) ,אני לא כלכך חובב את הז'אנר הזה של המשחק אבל שתדע הוא עושה שימוש מלא בארבע ליבות.

בפיתוח כבר מ-2006.

פורסם

נושא חרוש ומדובר מאוד.

אני מציע לך ללכת על ה-E8400 מהסיבה שכבר נאמרה פה, שאין כמעט ישומים שמשתמשים בארבע ליבות.

ובלי קשר לזה, גם אם תקנה את הארבע ליבות הזה, המעבדים מתקדמים בקצב מהיר מאוד וכל פעם יוצא משהו יותר ויותר חזק.

לכן גם אם תקנה את ה-Q66, בסופו של דבר, כשבאמת יהיו הרבה ישומים שישתמשו בארבע ליבות ואתה ממש תיצטרך אותו, הוא יחשב לארבע ליבות הכי חלש ויפעיל אותם על המינימום.

לכן, אני לא רואה סיבה כיום לקנות ארבע ליבות....

תחליט לבד... אני כבר הייתי בדילמה הזאת ובחרתי ב-E8400. (:

פורסם

נושא חרוש ומדובר מאוד.

אני מציע לך ללכת על ה-E8400 מהסיבה שכבר נאמרה פה, שאין כמעט ישומים שמשתמשים בארבע ליבות.

ובלי קשר לזה, גם אם תקנה את הארבע ליבות הזה, המעבדים מתקדמים בקצב מהיר מאוד וכל פעם יוצא משהו יותר ויותר חזק.

לכן גם אם תקנה את ה-Q66, בסופו של דבר, כשבאמת יהיו הרבה ישומים שישתמשו בארבע ליבות ואתה ממש תיצטרך אותו, הוא יחשב לארבע ליבות הכי חלש ויפעיל אותם על המינימום.

לכן, אני לא רואה סיבה כיום לקנות ארבע ליבות....

תחליט לבד... אני כבר הייתי בדילמה הזאת ובחרתי ב-E8400. (:

איזה סיבה מטופשת.. וכשהquad הזה יהיה חלש ויחזיק על מינימום, המעבד שלך לא יחזיק בכלל.. מה עשית בזה? :kopfpatsch:

הq6600 יותר חזק (ואם לא, אז אחרי OC קטנטן הוא יהיה), והם אותו מחיר... מה גם שהוא כן משתמש בתוכנות שמנצלות 4 ליבות,

אז למה אתה מציע לו ללכת על הE8400 בדיוק? ???

פורסם

קודם כל, התכוונתי ללא OC.

דבר שני, המחשב גם למשחקים, ו-E8400 הרבה יותר טוב למשחקים.

השאלה היא, מה יותר חשוב לו? או, האם הוא מוכן לעשות OC?

כי אם יותר חשוב לו משחקים, E8400 יעשה את העבודה בצורה טובה יותר (נכון להיום).

ואם יותר חשוב לו תוכנות כבדות מאוד, Q66 יעשה את העבודה בצורה טובה יותר מהסיבה הפשוטה שכל ה-4 ליבות ינוצלו.

והפתרון שנראה לי הכי מושלם למי שיש EXTRA כסף, OC...

פורסם

E8400 בכלל לא יותר טוב למשחקים. במשחקים הם שניהם אותו דבר.

פורסם

גם בלי OC עדיף את המרבוע ליבות.

ההבדל הוא לא באמת מורגש..

לא מזמן עשיתי OC מ2.4 ל3, וחוץ מבשלב האחרון של קרייסיס, שעבד רק על High, וכל שאר המשחק על V.high,

אחרי הOC הוא עבד קצת יותר טוב עם 3.0Ghz, וגם עם טיפה קרטועים.

ככה שגם Q6600 יכול להריץ כל משחק היום. גם בלי OC, אז זה ממש לא שיקול.

ובכל מקרה, עדיף שיהיה לך 4 ליבות ליישומים שכן תומכים, כאשר ההבדל בין מהירויות השעון הוא ממש לא קריטי,

ובטח שאחרי OC הוא נעלם.

בכלל, כל הגישה הזאת של "בעתיד הוא יהיה מרבוע ליבות שכבר ישן" היא מטופשת, בטח כשאשר שני המעבדים הם בערך באותו מחיר.

זה נשמע כמו ניסיון של איזה מוכר לדחוף ת'8400 בכח למישהו.

מה גם שאין דבר כזה לא מנצל את כל הליבות. כל הליבות תמיד עובדות, הווינדוס מוצא להן עבודה, ומחליף בניהן, ועושה על כולן חישובים.

אף פעם לא תראה מצב שיש ליבה שלא עושה כלום... (שאר הליבות יעשו עליה חרם... :lol:)

פורסם

גם משחקים וגם גרפיקה מרונדרת? זו שאלה רצינית?

היתרון ב4 ליבות עולה פה הרבה על ה"איבוד" בתדר שעון לעומת מחיר

מה שכן אם אתה רוצה מעבד קריר יותר מהQ6600(שנחשב לדי חמים יחסית) סדרה 9 קרירה יותר (אבל המחיר בהתאם)

פורסם
  • מחבר

טוב, הצלחתם לבלבל אותי לגמרי.

כן OC לא OC, שתי ליבות, ארבע ליבות, חם, קר, חי, צומח, דומם.

אני אגיד לכם מה אני אעשה. אני אקנה את המרובה ליבות Q9450 כי בתור אחד שלא מבין יותר מדי, מה שכן הצלחתי להבין זה שהוא גם קר גם מהיר גם מרובה ליבות וגם חתיך. מה אני אגיד לכם, 10 אנשים 20 דיעות. הלוואי והמעבד שלי יעבוד ככה. (את ה600 שקל תוספת אני אוריד את זה מהמארז, והזיכרון).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים