עבור לתוכן

צריך עזרה בפיענוח סיבה לאיכות תמונה

Featured Replies

פורסם

אני מצרף מספר תמונות ומקוה שתוכלו לתת כיוונים לסיבה

התמונות צולמו בקנון 720 IS התמונה ליד הים נא לשים לב

לילדה (הפנים)

השניה כולה על הפנים

מה הסיבה

תודה לעוזרים

התמונה תקריב צולמה בלילה תאורת מגרש ספורט

[attachment deleted by admin]

פורסם

הראשונה צולמה במקום סגור ללא תאורה מספקת.

המצלמה בחרה עבורך ISO1600 שהוא בעייתי במצלמה כמו שיש לך. רצוי לא לעבור את ה-ISO200 או אולי 400 במקרה קיצוני. בשביל לעלות ל-ISO גבוה צריך DSLR או מגוון מאוד מצומצם של קומפקטיות ש-Canon לא נכללים ברשימה.

בנוסף, אני לא מכיר את המצלמה לפרטים אבל צילמת בצמצם 4.5 וחשיפה של 1/80. אם היית מוריד צמצם לאיזור 2.8 (שאני לא יודע אם יש לך במצלמה) וגם מוריד את זמן החשיפה ל= 1/40 היית "מרוויח" כמעט שני סטופים ומוציא את התמונה הזאת ב-ISO400 שאולי היה מאפשר לך איכות סבירה.

בקיצור אם תנאי התאורה קיצוניים אין מנוס מלכוון את המצלמה ידנית באופן חלקי או להשתמש בפלאש (אם אפשר כמובן).

לגבי התמונה השניה - בים - מה הבעיה בדיוק?

אם אתה מתכוון לפנים חשוכות - צריך להשתמש בפלאש מילוי למרות שהתאורה מספקת מבחינת החשיפה.

פורסם

לגבי התמונה השניה - בים - מה הבעיה בדיוק?

אם אתה מתכוון לפנים חשוכות - צריך להשתמש בפלאש מילוי למרות שהתאורה מספקת מבחינת החשיפה.

אני מאוד אוהב לצלם בים, פלאש מילוי לא תמיד מתאים, במיוחד אם אתה מעט מרוחק מהאוביקט. בנוסף הפלאש של המצלמות הקומפקטיות לא הכי מבריק בעולם...

כשמצלמים בים צריך לנסות להשתמש בתנאי התאורה הלא פשוטים לטובתך:

* לצלם בשעות השקיעה, במיוחד אם מעט מעונן והשמש גולשת לה מאחורי ענן והאור מרוכך יותר. באופן כזה אפשר לצלם כמקובל שהשמש מאחורי גב הצלם.

* בשעות מוקדמות יותר ושאין עננים, צילום כזה עלול להטיל צללים לא מחמיאים על פני האוביקט ובנוסף עשויה להיות בעית חשיפה (כמו בצילום שלך), אתה יכול להשתמש בפלאש מילוי (בתנאי שאתה לא רחוק מדי מהאוביקט). אתה גם יכול לנסות זוויות פחות שגרתיות ולהשתמש בצללים החדים כחלק ממבנה התמונה שלך. אתה יכול לדוגמא לצלם מלמעלה וכד'.

* בגלל שבישראל חוף הים הוא מערבי, שעות הערב מאפשרות צילום צלליות אל מול הים. אחת התמונות המוצלחות ביותר של אישתי והילד צולמו עם המצלמה מול השמש בתנאים כאלו (להזהר לא להפנות את העדשה לשמש באופן ישיר או לעשות כן רק בחצי שעה האחרונה של השקיעה).

תזכור שלמרות כל זאת, צלם חובב עם מצלמה אוטומטית פשוטה עדיין יחרב את מרבית תמונות החוף, לא להתייאש ופשוט להמשיך לצלם מעוד מצבים ובקומפוזיציות שונות.

פורסם
  • מחבר

1. תודה לשני העונים

2. לעונה הראשון, אני לא הבנתי את ההסבר

אתה טוען שאם הייתי משנה צמצם ל-8.2 ומהירות 1/40

הייתי יכול לרדת ל- 400 ISO לכן שאלתי כאן, שאז הייתי מקטין את כמות האור הנכנסת (צמצם קטן )

ואולי זמן חשיפה ארוך יותר אך על חשבון יציבות/טשטוש תמונה.

ועוד דבר חשוב זה לא צולם במקום סגור זה על מגרש ספורט פתוח עם תאורה שיש במגרשי הספורט.

אז אני צריך להגביל את ה-ISO ולתמרן עם שני הפרמטרים האחרים.

ד"א , איזה מצלמות טובות יותר לצילומים בתנאי תאורה לא טובים כמו חשכה ,בתוך הבית

ועד כמה חשוב מייצב ואני מדבר על מצלמה קומפקטית.

לעונה השני , זה דווקא ים במזרח הצילום בים המלח,אני מתכוון שהפנים של הילדה לא חדות ויש עליהם

גוונים משונים, בקיצור תמונה שבעיני היא רעה מאד וחשבתי אולי החיישן, המעבד של המצלמה לא תקין.

אחרי הכל היכן ניתן ללמוד צילום לחובב באופן שניתן יותר לשאול ולהתעמק (אחרי היסודות)

את מה שמטריד אותך ולא מה שהמורה מכוון משהו יותר אישי.

ולבסוף תודה על תשובותיכם.

פורסם
אתה טוען שאם הייתי משנה צמצם ל-8.2 ומהירות 1/40

הייתי יכול לרדת ל- 400 ISO לכן שאלתי כאן, שאז הייתי מקטין את כמות האור הנכנסת (צמצם קטן )

ואולי זמן חשיפה ארוך יותר אך על חשבון יציבות/טשטוש תמונה.

ועוד דבר חשוב זה לא צולם במקום סגור זה על מגרש ספורט פתוח עם תאורה שיש במגרשי הספורט.

צמצם ל-2.8 כמובן ולא ל-8.2. מה שיתן ליותר אור להיכנס מאשר צמצם 4.5 בו השתמשת במודע או שלא במודע.

ניתן בהחלט לקבל תמונות טובות בזמן חשיפה של 1/40 אם העדשה במצב רחב, בעיקר לאור העובדה שיש לך מייצב תמונה.

אם תסתכל כאן: http://www.dpreview.com/reviews/canona720is/page6.asp

תראה ש-ISO400 נותן תוצאות סבירות אבל לא כדאי לעבור אותו אלה אם כן אין שום ברירה אחרת כמובן.

אז אני צריך להגביל את ה-ISO ולתמרן עם שני הפרמטרים האחרים.

כן, בהחלט מומלץ לנסות לצלם תמיד ב-ISO הנמוך ביותר האפשרי לתנאים.

ד"א , איזה מצלמות טובות יותר לצילומים בתנאי תאורה לא טובים כמו חשכה ,בתוך הבית

הכי טובות DSLR אבל ישנן גם קומפקטיות כמו מספר דגמים של Fuji ואולי גם Panasonic שיעשו את העבודה, או מצלמה התומכת בפלאש חיצוני.

ועד כמה חשוב מייצב ואני מדבר על מצלמה קומפקטית.

חשוב בעיקר בזום ארוך או במצבי תאורה גבוליים המאלצים אותך להאריך את זמן החשיפה.

גוונים משונים, בקיצור תמונה שבעיני היא רעה מאד וחשבתי אולי החיישן, המעבד של המצלמה לא תקין.

כנראה בגלל תת חשיפה באיזור הפנים שייצרה רעש צבעוני.

אחרי הכל היכן ניתן ללמוד צילום לחובב באופן שניתן יותר לשאול ולהתעמק (אחרי היסודות)

את מה שמטריד אותך ולא מה שהמורה מכוון משהו יותר אישי.

אולי כאן למושגים בסיסיים: http://cliki.site.co.il

וגם בפורום הזה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

שלמה ,(אני מקוה שזה אכן השם )

תודה על התייחסות וכלכך מעמיקה, אז תודה

ואשמח לשוב ולשאול ולקבל תשובות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים