עבור לתוכן

מס' שאלות בנוגע ל-Fuji FinePix F100FD שרכשתי

Featured Replies

פורסם

שלום,

בשעה טובה רכשתי את המצלמה Fuji FinePix F100FD. מדובר במצלמה הדיגיטלית הראשונה שלי, כך שהשמחה רבה :P

במהלך השימוש הראשוני וקריאת חוברת ההדרכה המצורפת צצו לי מספר שאלות בנוגע לאופן השימוש במצלמה:

א. האם כדי שהתמונה תצא מפוקסת, תמיד עלי ללחוץ קודם חצי לחיצה, להתמקד ורק אז להמשיך את הלחיצה?

ב. אם אני לא מבצע פוקוס, התמונה תצא מטושטשת (מבין גדול בצילום אני לא, נא ללקחת את קשה את השאלה)?

ג. במצב Auto אני יכול לבחור מספר רמות ISO - מ-400 (AUTO) עד 1600 (AUTO), כמדומני. אם מדובר ב-AUTO, מה משנה המצב שאני בוחר - המצלמה לא בוחרת את רמת הרגישות לבד?

ד. ראיתי שיש אופציה של Dynamic Range (מאה - ארבע מאות אחוז) במצב Manual. מתי מומלץ להשתמש באופציה זו, האם היא נועדה להחליף אופציה שהיא?

אודה לעזרכתם.

לילה טוב :)

פורסם

א. כן, זה נכון כמעט לכל מצלמה עם פוקוס אוטומטי היום.

ב. בגדול כן. אתה מוזמן לנסות. תזכור שגם יש את העניין של נעילת הפוקוס, במקרה שאובייקט הצילום שלך לא במרכז התמונה.

ג. אאל"ט זה אומר מה ה-ISO המקסימלי, יענו auto 1600 אומר שלכל היותר המצלמה תצלם ב-1600.

ד. ואללה, לא יודע :)

פורסם

מאוד מומלץ לקרוא את החוברת של המצלמה לפני שמתחילים לצלם.

dynamic range אמור להגדיל את התחום הדינמי של חיישן המצלמה - הווה אומר להקל עליך לצלם אוביקטים שכוללים ניגודיות רבה (איזורים מוארים מאוד + מוצלים). תעשה כמה נסיונות ותחליט אם זה מתאים לך ומתי.

כמו ששניצל אמר, בד"כ שבוחרים auto-iso המספר שנבחר הוא המירבי שהמצלמה יכולה לעלות אליו. אם בחרת auto-400 המצלמה לא תעלה מעל 400 בכל מקרה וכן הלאה. אבל כדאי לוודא את זה בחוברת של המצלמה. תזכור שאיכות התמונה מתחילה להדרדר באופן מורגש ב-iso 400.

פורסם

אני הגדרתי את המצלמה במצב "מיוניואל" לפרמטרים הבאים:

iso - auto 400

פיצוי חשיפה (דרך תפריט הסט-אפ) על +2/3

משחק נוסף עם הפלאש או הגדרת הפוקוס (עם זיהוי פנים או בלי) הם נורא קלים דרך הלחצנים הייעודיים.

אני מאד מבסוט מההגדרות האלו רוב הזמן, בלילה אני בד"כ מצלם עם פלאש חשיפה ארוכה.

למצבים אחרים ומיוחדים אפשר תמיד להשתמש בהגדרות האוטומטיות של המצלמה.

פורסם
  • מחבר

פיצוי חשיפה (דרך תפריט הסט-אפ) על +2/3

משחק נוסף עם הפלאש או הגדרת הפוקוס (עם זיהוי פנים או בלי) הם נורא קלים דרך הלחצנים הייעודיים.

בלילה אני בד"כ מצלם עם פלאש חשיפה ארוכה.

פורסם
  • מחבר

מקפיץ, אותה שאלה (אשמח לעוד התייחסויות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים