עבור לתוכן

מה אתם אומרים על הסירקולציה הזאת?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!!! אז... עשיתי המון מאוד חיפושים ועברתי הרבה מאוד ביקורות...

בקיצור, אני מתכנן לקנות מארז TEMPEST ו-Vendetta 2. הבאתי שתי תמונות להמחשת הסירקולציה שתיהיה במארז.

חשוב לציין! אני קונה גם שני 4850 וכמו שאתם יודעים הם פולטים את כל החום מהם מצד הכרטיס לתוך המארז.

installation8qe9.jpg

כמו שאתם רואים אני למעשה יהפוך את אחד המאווררים העליונים כך שיביא למעבד אויר קר מלמעלה ואת המאוורר השני העליון (שבקושי רב ציירתי..) אני יעביר על מאוורר האגזוז.

installation12ds5.jpg

כמו שאמרתי קודם... אני קונה 4850 CF והוא יוציא את האוויר החם מהצד.

את המאוורר צד אני יהפוך ויחליף לו גריל בגלל הצפיפות שלו.

אז... מה אתם אומרים? יש הצעות אחרות? נקודות לשיפור?...

פורסם

הרעיון נשמא לי טוב אבל אני לא סגור על זה.

לדעתי מה שיקרה זה:

מארז פחות יתחמם.

כרטיסי מסך יתחממו יותר מכיוון שלא נזרק עליהם אוויר אבל אולי לאורך זמן זה עדיף כי מתרוקן משם האוויר, למרות שבtempest הוא עולה למעלה בכל אופן ויוצא משני המאווררים.

לדעתי עדיף לך אחד מאלה, למרות שאני לא אומר את זה מתוך נסיון או ידע אלא מתוך הגיון.

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124&products_id=5010

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124&products_id=5924

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124&products_id=5922

זה יושב איפה שנמצאים חיבורי הPCI וכל השטויות האלה ומוציא אוויר דרך המקום שבו יש את החיבורים של הכרטיס מסך עצמו.

ככה כל החום במקום להשתחרר למארז ילך ישר החוצה וזה בהחלט יקל עליך, לדעתי זה עדיף בהרבה.

פורסם

אז הוא צריך 2 כאלה כי כל כרטיס הוא אחד מתחת לשני

אוויר חם זה ידוע שההוא עולה למעלה אז תמיד כדי שמאוורר עליון תמיד יוציא אוויר

מאוורר צד כמובן צריך להוציר אוויר, כמה מאווררים יש לך בגג המארז?

אם יש לך 2 תשאיר את הציור הראשן כמו שהשארת ותהפוך מאוורר שיוציא

פורסם
  • מחבר

הפיתרון נחמד אבל.... אתה יודע איך ה-4850 בנוי?.... כי הפיתרון הזה לא מתאים לו באף צורה שהיא...

וד"א על הכרטיסים נזרק אוויר קר (יחסית) מחזית המארז (שני מאווררים).

תודה על התגובה, The Chosen Generl! :xyxthumbs:

tamos יש ממש קצת היגיון במה שאתה אומר...(אויר חם עולה למעלה) אבל חוץ מזה איבדתי אותך.... אתה אומר לי בעצם להשאיר את המאוורר שאמרתי שאני יהפוך כמו שהוא בא מהמפעל (מוציא אויר) ואז.... מה? מאיפה יהיה למעבד אויר קר? הבנתי אותך נכון בכלל?...

פורסם

lol לי יש טמפסט וHD 4850 בודד.

אבל אין לך למה להפוך את המאווררים במארז, זה מתוכנן מצויין.

מה שכן אני לא יודע עם הפתרון שאני הבאתי יעבוד.

בכל אופן המאוורר של הHD4850 מכוון ללמטה לכן האוויר ידחף ללמטה ויחל לעלות לאט לאט, אבל עם הוא יתפס באותו הרגע על ידי המאווררים האלה שהבאתי הוא בכלל לא יעלה אלה ישאב עוד יותר ללמטה, ומשם החוצה.

ככה שלא רק הכרטיסים יתקררו יותר ביעילות אלא גם החום יצא מהמארז ולא אל תוך המארז, לפחות ברובו.

פורסם
  • מחבר

ממש הגזמת עם ה-"אויר חם עולה למעלה" האויר שהמאווררים דוחפים חזק בהררררררררבה מהאויר שעולה...

פורסם

בשביל סירקולציה טובה, עליך ליצור המשכיות בזרימת האויר בתוך המארז.

לכן, מאחר ואוויר חם עולה למעלה, את המאוורר העליון עליך להשאיר כמו בתיכנון שיוציא אויר ולא ההפך.

אל תדאג למעבד, את האויר שלו הוא כבר יקבל.

לגבי שני כרטיסי המסך, קבל את ההצעה הטובה של The Chosen Generl ושים שניים כאלו:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124&products_id=5010

שהם חזקים יותר אבל טיפה מרעישים (יחסית)

או שניים כאלו:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124&products_id=5924

שהם חזקים פחות אבל גם מרעישים פחות.

אחד תחת כל כרטיס.

שני סוגי המאווררים האלו טובים יותר מהארוך, כיוון שהם קצרים וכך יונקים את האוויר החם הנפלט מאיזור הפליטה של הכרטיסים.

הארוך עלול ליצור קצר אוויר קל, בגלל היותו פתח מול פתח.

את המאוורר שעל הדופן תשאיר שיכניס אויר קר על הכרטיסים.

כל פיתרון אחר עלול ליצור כיסי אויר חם או קצר אויר בזרימה.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

הקפצה!

הייתי רוצה הצעות לסירקולציה במארז.... לא להוסיף עוד כסף! אני רק מבקש שתיתנו לי רעיונות למיקום המאווררים... תודה רבה!! :xyxthumbs::yelclap:

פורסם

לדעתי זה לא רעיון טוב להוציא אוויר מהצד או לפצל את הסירקולציה.

צריך BALLANCE בין כמות האוויר הקר הנכנס לבין כמות האוויר החם היוצא.

עדיף ליצור סירקולציה מרוכזת, כמותית ואפקטיבית, מאשר שני מנגנוני סירקולציה מפוצלים ומוחלשים.

עם 5 מאווררים הסיקרולציה תהיה מעולה ותחלופת האוויר תמנע התחממות יתר של אוויר בפנים המארז.

אחד מקדימה וזה שמהצד יכניסו אוויר קר שעובד בדיוק איפה שצריך אותו, ושלושת המאווררים למעלה מוציאים את כל החום ומושכים את האוויר הקר דרך מוקדי החום.

פורסם

הרעיון שלך לא עובד לפחות לא תאורטית

נתחיל מזה שאוויר חם עולה למעלה

אז אם תהפוך את המאורר למעלה שיכניס אוויר זה יהיה ממש מיותר אוויר חם ינסה לצאת ובו זמנית אתה מנסה להכניס אוויר קר במקרה הטוב יהיה לך פשוט כניסה נמוכה של אוויר קר או יציאה ממש נמוכה של אוויר חם במקרה הגרוע יותר תיהיה לך מערבולת של אוויר חם - קר .ויוצא שהמאוורר הזה לא שלא מועיל אלא מזיק

והמאוורר בצד לא מועיל

פורסם

Art Tatum התכוון שמאווררים שלמעלה יוציאו אוויר חם כניראה לא הבנתה.....

עצה שלי:

1.מאוורר מקדימה מכניס

2.מאוורר מאחורה מוציא

3.מאוורר מהצד מכניס (בגלל שכרטיס מסך הוא אחד המקומות החמים במארז ואם אתה מכניס לו אוויר חיצוני אתה מקרר אותו בצורה יעילה רק תצתרך להוסיף מאוורר למעלה שיוריד את טמפ' של מארז עצמו .....) מקווה שהבנתה.....

4.מאוורר למעלה מוציע אוויר חם שמצתבר

כדי לפני שינויי של מאווררים לקחת טמפ' נוחכית בשביל לראות אם יש שינוי במאווררים בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

Art Tatum התכוון שמאווררים שלמעלה יוציאו אוויר חם כניראה לא הבנתה.....

עצה שלי:

1.מאוורר מקדימה מכניס

2.מאוורר מאחורה מוציא

3.מאוורר מהצד מכניס (בגלל שכרטיס מסך הוא אחד המקומות החמים במארז ואם אתה מכניס לו אוויר חיצוני אתה מקרר אותו בצורה יעילה רק תצתרך להוסיף מאוורר למעלה שיוריד את טמפ' של מארז עצמו .....) מקווה שהבנתה.....

4.מאוורר למעלה מוציע אוויר חם שמצתבר

כדי לפני שינויי של מאווררים לקחת טמפ' נוחכית בשביל לראות אם יש שינוי במאווררים בהצלחה :xyxthumbs:

אני הבנתי יופי, זה אתה שלא הבנתה.

פותח הדיון שאל לכבי הכנסת אוויר קר מאחד המאווררים למעלה והוצאת אוויר חם ממאוור הצד. (ראה תמונות)

אמרתי שלא כדאי, והסברתי איך עדיף, ולמה.

פורסם

אני הבנתי יופי, זה אתה שלא הבנתה.

פותח הדיון שאל לכבי הכנסת אוויר קר מאחד המאווררים למעלה והוצאת אוויר חם ממאוור הצד. (ראה תמונות)

אמרתי שלא כדאי, והסברתי איך עדיף, ולמה.

אני רשמתי בשביל פותח הדיון כי לפי תגובה שלו היה ניראה ככה :xyxthumbs:

פורסם

לפותח הדיון.

אנחנו חוזרים כאן אחד על ההמלצות של השני ואחד מחזק את השני וכל אחד חוזר על הדברים של השני,

אבל משום מה נראה שאתה לא ממש מוכן לקבל את זה.

אם יש משהו שקשה לך ואתה לא מבין אז תגיד ואנחנו ננסה להסביר לך אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים