עבור לתוכן

אינטרנט מהיר באמת.

Featured Replies

פורסם

דיי לבלבל את המוח...

אף אחד ממכם לא יודע מה זה הטכנולוגיה ולא יודע מה כרוך בשיפור אליה..

פורסם

דיי לבלבל את המוח...

אף אחד ממכם לא יודע מה זה הטכנולוגיה ולא יודע מה כרוך בשיפור אליה..

מה הקשר, דיברנו על TCP/IP, לא על הטכנולוגיה החדשה.

פורסם

תאמין לי אחרי שתקרא ספר לימוד רשמי של מייקרוסופט על Tcp/Ip באורך 400 עמודים אתה גם תחשוב כמוני

אשמח לשמוע מספר סיבות למה היא "דפוקה". הראשונה שאני יכול לחשוב עליה, והברורה מאליו היא זאתי שקשורה לרשום בידיעה, זמן ההמתנה לפאקט האישור ושליחת פאקט אישור על כל פאקט שמגיע.

מה עוד?

פורסם

רק אתה, דור, יודע... :P

פורסם

תשמע אני לא אכנס לפרטים אבל נאמר את זה ככה חיבור ADSL של 1.5 MBit הוא בעצם 1.7 MBit ההפרש נובע ממידע של Tcp/Ip

פורסם

Decktor אתה קצת מצחיק אותי, אחרי שקראת 400 עמודים בספר של מיקרוסופט אתה לא יודע עשירית ממה שצריך לדעת על הדברים האלה.

גם אני MCSE, וואו! אז מה?

תסתכל על החתימה שלי ותבין את הגישה.

TCP/IP זו חבילת פרוטוקולים, לא פרוטוקול, ומוסיפים לה שיפורים כל הזמן, במסגרת האפשרי בתאימות לאחור.

המודל הזה עובד כמו שצריך וזה מה שחשוב.

בדיוק כמו שהמודל הסטנדרטי בפיזיקה הוא דפוק, אבל הוא עובד כמעט מושלם ובדיוק של 10 ספרות אחרי הנקודה, אז מה לעשות? זה מה יש. עד שמישהו יבוא עם משהו חדש, שמעבר לעובדה שהוא יותר נכון, הוא גם צריך לעבוד יותר טוב. (תסלח לי, אבל זו הדוגמה היחידה שהצלחתי למצוא בשעות האלה)

הדפקט העיקרי בTCP/IP כרגע הוא העובדה שלא עוברים ל-IPV6 ונגמרות הכתובות שאפשר להשתמש בהן.

זה כרגע יותר חשוב מכל שיפור אחר, אם אנחנו באמת רוצים שהחזון של אינטרנט בכל מקום ובכל מכשיר יתממש.

הבעיה היא שעקרונית צריך להחליף את הפרוטוקול אצל כולם ובכל מקום, נראה אותך מצליח לשנות בו זמנית פרוטוקול על 2 מיליארד מחשבים...

הכל צריך לחלחל לאט, בגלל זה סבלנו עם מערכת הפעלה מבוססת DOS במשך 20 שנה, ומה לעשות, נסבול עם פרוטוקולים מיושנים עוד כמה שנים, כשיותר מידי אנשים משתמשים בסטנדרטים שלך אתה חייב לדאוג לתאימות לאחור, ובכל מחיר.

דרך אגב, למרות הOver head שלו לרוב ה- TCP/IP הוא לא הגורם לאיטיות, זה הכל התשתית, הניסויים האחרונים של האוניברסיטאות עם internet2 מוכיחים את זה, אפשר להעביר מאות מגבייטים לשניה כשהתשתית עובדת כמו שצריך.

פורסם

פרוטוקול IPv6 תואם אחורה לפרוטוקול IPv4 שהוא למעשה הפרוטוקול שמשמש אותנו כיום. ישנן מספר סיבות לכך שלא עוברים עדיין ל IPv6 שהעיקרית שבניהן - עלויות. המעבר לפרוטוקול החדש דורש שידרוג לחומרת המתגים והנתבים אשר מרכיבים את רשת האינטרנט, אבל מעבר לכך קיימת העלות של כל אירגון בעולם להכשיר את אנשי התקשורת שלו לעבודה בתקן החדש (אשר דרך אגב, הוא מאוד מסובך), לשדרג את הרשת (נתבים ומתגים) שלו לתמוך בפרוטוקול ולשדרג את כל השרתים שלהם שיתמכו בו גם הם.

בנוסף לכך מהפכת התקשורת של שנות ה 2000 שכולם ציפו לה לא מגיעה וזאת בעיקר בשל המפלה הכלכלית בכל העולם בשנים האחרונות. כאשר בועת האינטרנט התפוצצה הרבה אנשים הבינו שרוב הסטרטאפים הבטיחו להם טכנולוגיות שאינן בשלות ואינן נדרשות עדיין. אנשים לא מוכנים לשלם כל יום לאיזו טכנולוגיה חדשה שמבטיחה להם יותר מהירות ויותר ביצועים כל עוד הם לא מיצו את הטכנולוגיה הנוכחית שברשותם.

לכן, עד שלא יהיו מוכרחים לעבור לפרוטוקול החדש, לא יעברו.

פורסם

עם הם כבר עובדים על החלפת פרוטוקול , אז מומלץ גם לסדר את כל בעיות NAT ...כך שהפרוטוקול החדש לא יהיה כזה מוגבל כמו TCP/IP .

פורסם

TomB גם אתה מצחיק אותי מה אתה יודע על הידע שלי?

אני לא באתי לכאן ללמד מישהו MSCE אני רק אמרתי כמה דברים קטנים כי מה לעשות לרוב האנשים אין את הידע שיש לי ולך בתחום הרשתות

כל מה שאני אומר זה ש Tcp/Ip קיים עוד מימי Darpanet שזה אי שם בשנות החמישים והוא לא עבר שום עדכון משמעותי מאז

אי לכך ובהתאם לזאת זה פרוטוקול ישן ופרימיטיבי להזכיר לך כשהמציאו אותו עוד לא המציאו את השעון הדיגיטלי

וזה נשאר כמעט ההמצאה היחידה משנות החמישים שעדיין משתמשים בה בלי שום שינוי עד עצם היום הזה ואני לא מדבר רק על תחום המחשבים

פורסם

TomB גם אתה מצחיק אותי מה אתה יודע על הידע שלי?

אני לא באתי לכאן ללמד מישהו MSCE אני רק אמרתי כמה דברים קטנים כי מה לעשות לרוב האנשים אין את הידע שיש לי ולך בתחום הרשתות

כל מה שאני אומר זה ש Tcp/Ip קיים עוד מימי Darpanet שזה אי שם בשנות החמישים והוא לא עבר שום עדכון משמעותי מאז

אי לכך ובהתאם לזאת זה פרוטוקול ישן ופרימיטיבי להזכיר לך כשהמציאו אותו עוד לא המציאו את השעון הדיגיטלי

וזה נשאר כמעט ההמצאה היחידה משנות החמישים שעדיין משתמשים בה בלי שום שינוי עד עצם היום הזה ואני לא מדבר רק על תחום המחשבים

זה לא ישן, ודווקא די מתוחכם, ואני במקרה מכיר את התכנים של MCSE, ותסלח לי שאני מנפץ לך את הבועה, אבל אתה לא מתקרב שם בכלל למצב שאתה יכול להעביר ביקורת נוקבת כמו שאתה מעביר על הפרוטוקול.

למה שהוא יועד בהתחלה והגמישות שלו, לדעתי הוא מצויין והבסיס ימשיך לשרת אותי ואותך עוד זמן רב, עד אשר יוחלף לגמרי.

בנוגע לשידרוג לפרוטוקול החדש, אני די בטוח שהוא יצריך שינוי חומרה ולא רק תוכנה לפחות אצל הספקים וחברות התקשורת.

עריכה: סתם בשביל ידע כללי, הנה אתר עם פירוט די נרחב על הפרוטוקול ואופן פעולתו. להגיד שזה פשוט וישן, וקל מאוד ככה סתם להמציא איזה אחד חדש מתוחכם ומהיר יותר, נראה לי קצת לא רציני..

http://www.protocols.com/pbook/tcpip.htm

פורסם

קודם כל על תכנים של MCSE את מה שלמדתי על TCP/IP זה מ MCSE של NT לא 2000 ושם היה הרבה יותר על התחום

שנית כל כן זה עובד אבל גם החיפושית שנת 64 של חבר שלי עובדת זה לא אומר שהיא חדישה

פלוס HWZONE זה לא בדיוק המקום היחיד שאני גולש בו בשביל ללמוד דברים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים