עבור לתוכן

המלצה לנייד עד 4000¤, שימוש עיקרי- אופיס ואינטרנט.

Featured Replies

פורסם

ככה-

ככל הנראה יקנה בחו"ל, כך שאחריות בין לאומית התקפה לארץ- חובה (ומורחבת וארוכה עד כמה שניתן, כמובן).

המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט ואופיס, מדי פעם סרטים (מדי פעם, ממש לא שימוש עיקרי) לא משחקים.

אין צורך במערכת הפעלה, יותקן עליו XP. אך אני לא פוסל מחשבים שיבואו עם כל מערכת הפעלה שהיא.

דבר אחרון- הניידות לא משחקת חלק חשוב, המחשב יהיה בעיקר בבית, עדיפות למסך גדול (15' ומעלה, בגדול).

תודה רבה, בז'נגלו.

פורסם

עניין האחריות בארץ סבוך במקצת. זה משתנה מאד מדגם לדגם ואפילו בין קונפיגורציה לקונפיגורציה באותם הדגמים. בדרך כלל צריך לברר ספציפית לגבי כל דגם מול החברה בארה"ב ובארץ ולהצליב מידע. אני מנסה לעשות את זה כרגע וקשה מאד לסחוט מהם תשובות חד משמעיות בהרבה מהמקרים. בכל מקרה הייתי מקבלת הכל בכתב.

אפשרויות שיש סבירות גבוהה להשיג עם אחריות בינלאומית:

15':

Latitude E6500 - חדש ולא ראיתי אותו אבל נראה מאד מבטיח. בוודאי יהיה בעל איכות בניה טובה מאד. המחיר כולל אחריות של 3 שנים שלא בטוח שתהיה תקפה בארץ. דיברתי על הדגם הזה עם דל ארה"ב לפני שבוע בערך והם לא ידעו להגיד עדיין. צריך יהיה לנסות לברר.

XPS m1530 - איכות בניה הרבה פחות גבוהה אבל יהיה יותר זול עם מפרט יותר חזק. הכי משתלם אם ניתן לרכוש דרך האתר של דל, יש כרגע קופון הנחה של 20% על מפרטים מעל 1250$ כך שניתן יהיה לכלול אחריות מורחבת של 4 שנים שלדעתי כן מכובדת בארץ.

Lenovo T500 - מחשב מאיכות בניה מצויינת ומקלדת טובה. לא ברור כרגע מה קורה עם עניין האחריות בגלל שזה דגם חדש. דיברתי על הנושא עם לנובו ארה"ב (אני לא מטורפת, פשוט קונה מחשב כרגע בארה"ב :P) והם אמרו שעוד אין אינפורמציה אבל שכנראה יהיו קונפיגורציות שהאחריות תתפוס עליהן. מחר אני מתכננת לנסות את לנובו ישראל.

Lenovo R61 - זול מה-T500 אבל עדיין באיכות בניה טובה מאד ויש אחריות בארץ (האחריות הבינלאומית של לנובו לפעמים כוללת רק חלקים ולא עבודה אז כדאי לוודא את הנקודה הזו). בתקציב של 4000 ש"ח אפשר לקבל מפרט מצויין.

Toshiba A305 - מעודכן למונטבינה מה-A300, דגם משתלם מבחינת מפרט לעומת עלות. די זול וטושיבה נותנים לרוב הדגמים אחריות בינלאומית לשנה לפחות. איכות הבניה צרכנית אבל לא רעה.

Toshiba Tecra A9 - מסדרה עסקית אבל איכות הבניה דומה יותר לסדרה חצי עסקית (יותר דומה ל-Vostro). עם זאת, המחיר בהתאם ויש סיכוי טוב שהדגם ניתן לקניה עם אחריות בינלאומית. הפורטים קצת מיושנים אבל מכיוון שסרטים ומולטימדיה זה לא שיקול מרכזי נראה לי שזה לא נורא.

ל-Asus יש הצהרה מסויימת על אחריות בינלאומית על רוב הדגמים אבל אין לי ניסיון עם היישום של האחריות וגם לא ביררתי את הנושא. הם זולים יחסית ודגם כמו M51 יכנס בתקציב בנוחות. החסרונות הם בחיי בטריה נמוכים ואיכות בניה לא גבוהה במיוחד.

ל-HP בדר"כ יש אחריות בינלאומית רק על דגמים עסקיים שמסתיימים ב-P או W (לפחות באופן רשמי, הנציגות כאן נותנת מסרים קצת לא אחידים ) כרגע הדגמים האלו מחוץ לתקציב שלך אלא אם כן 14' בא בחשבון ואז ה-6910p הוא אפשרות טובה.

17':

Dell Vostro 1710 - זול ועם איכות בניה לא רעה (אבל לא ברמה עסקית). המחיר יאפשר לרכוש תוספת של אחריות מורחבת.

Dell Inspiron 1720/ Studio 17 - שני מחשבים עם איכות בניה צרכנית ומחירים נמוכים למדי. על ה-Inspiron יש קוד הנחה של 30% בקניה באתר של דל כך שניתן להרכיב מפרט מאד משתלם עם אחריות ארוכה מאד.

Fujitsu מציעים אחריות בינלאומית אבל רוב המחשבים המחשבים הטובים שלהם קצת מעבר לתקציב. יש את ה-N6470. המסך מצויין והמחיר טוב אבל איכות הבניה נמוכה מהממוצע.

Toshiba P305 - די דומה ל-A305 באיכות אבל עם מסך גדול יותר.

אני הייתי הולכת על ה-E6500 או T500 אם יש אחריות בארץ אבל אני תמיד אבחר באיכות על פני מפרט, אם מפרט זה שיקול יותר מרכזי אז הייתי הולכת על ה-XPS בגלל המבצעים הנרחבים והיכולת לקנות אחריות מאד מורחבת.

פורסם
  • מחבר

מחר אני אעבור על כל הדגמים, כזו השוואה דורשת זמן מיוחד לעצמה (וגם כזו תגובה, תודה רבה).

אשמח אם תעדכני פה בנוגע לאחריות על הדגמים שעליהם את מבררת.

תודה שוב, בז'נגלו.

פורסם

אשמח אם תעדכני פה בנוגע לאחריות על הדגמים שעליהם את מבררת.

Will Do

פורסם

לא שכחתי, בינתיים אין התקדמות. לנובו לא מספקים תשובה חד משמעית.

פורסם

XPS m1530 - איכות בניה הרבה פחות גבוהה אבל יהיה יותר זול עם מפרט יותר חזק. הכי משתלם אם ניתן לרכוש דרך האתר של דל, יש כרגע קופון הנחה של 20% על מפרטים מעל 1250$ כך שניתן יהיה לכלול אחריות מורחבת של 4 שנים שלדעתי כן מכובדת בארץ.

האם לדעתך האחריות על XPS M1330 בהרחבה ל-3/4 שנים היא זהה ובינלאומית שתתפוס בארץ? כל מה שצריך לעשות זאת הרחבת האחריות הרגילה באתר??

תודה מראש

פורסם

לדעתי אחריות 4 שנים תתפוס בארץ אבל זה תלוי בסוג האחריות, זה מה שדל טוענים בדר"כ. אבל בהחלט פנה לדל ושאל בנוגע לנושא. בתחום האחריות הבינלאומית אני לא ממליצה לסמוך על שום דבר שאין לך בכתב. כלומר, עדיף לפנות באימייל.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני מחכה להתקדמות. סיננתי כמה דגמים, אבל אני די עמוס בשביל לסיים את ההשוואות כרגע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים