עבור לתוכן

מה עדיף? 1G DDR 400 או 266 2G DDR

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

ברשות המשפחה מחשב ישן הכולל לוח אם GA-K8NSC-939 ועליו מעבד AMD 3000 64 BIT 939 המשמש לגלישה ו-OFFICE בלבד. כיום מותקן במחשב 1G זכרון ב-4 סטיקים של 256M DDR 400 Kingston. חבר הציע לי מעודפי המחשב הישן שלו 4 סטיקים של Micron 512 DDR 266 (סה"כ 2G זכרון) - האם כדאי לי לבצע את ההחלפה אעפ"י שמהירות ה-BUS קטנה? אני מאמין שכן אבל רוצה להיות בטוח...

בתודה,

אבירם.

פורסם

כמה לקוני אפשר להיות(כנראה שמאוד)?

אני אשתדל לענות לך ברצינות:

לפשוטו, 2GB עדיף(כמו שעדיף 2 קילו זהב על קילו זהב 1).

וכדי לרדת לפרטים, נשאלות השאלות:

איזה לוח? איזה שימושים? או כל דבר אחר שיכול להסביר למה תשאל את השאלה הזו בכלל...

עדכון: לא רלוונטי...

פורסם

התקנת זיכרון בתדר של 266..תפגע לך בצורה משמעותית בביצועים...עם כל הכבוד לנפח...

פורסם
  • מחבר

די מובן אבל אתנסח מחדש: כמה משמעותי תדר מהירות הזכרון (400 או 266) מול נפח הזכרון (1G או 2G). האיסטינקט שלי אומר שההבדל בנפח מצדיק אבל תשובה מקצועית תמיד עדיפה. בשאלה ציינתי גם את פרטי הלוח וגם את השימושים.

פורסם

כאן יש השוואה כללית ....

http://www.tomshardware.com/reviews/unstoppable,459-6.html

בכל אופן לשימוש של אינטרנט ואופיס...יותר מ1GB לא נחוץ...

ולדעתי (מצטער שלא ערכתי מבחני ביצועים בין DDR266 בגודל X לבין DDR400 בגודל Y) עדיף להישאר עם 1GB של זיכרון..

ואם יש לך כוח ..היינו שמחים אם תריץ בנצים בין הזיכרונות ותראה מה קורה.. ;D

פורסם

לא יאט שום דבר בגלל השימוש של אינטרנט ואופיס.

לדעתי עדיף 2 GB בגלל שהפניה ל HD למען זיכרון וירטואלי יהיה פחות.

פורסם

אם אני לא טועה, הזכרון האטי גם יוכל להגביל את מהירות המעבד שלו, תלוי במכפלה של המעבד ובאפשרויות הבאס של הלוח.

פורסם

יתכן שאתה צודק. אבל בכל מקרה ה HD יותר איטי.

פורסם
  • מחבר

מצרף את המידע אודות הדיסק: 80G, SATA2, 7200RPM, 8M cache - האם חן עדיין חושב שהזכרון בתדר 266 לא יאט?

פורסם

ה HD שלך מהיר.

אבל הוא עדיין מכאני ולא אלקטרוני כמו זיכרון.

האם תוכל לנסות? אולי תוכל לראות ועל סמך הניסיון שלך תוכל להחליט.

פורסם

הכונן הקשיח פחות עקרוני כאן..ולוח האם שלו תומך בזיכרונות 266/333/400..ככה שמחלק מתאים אמור להיות לו...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, בהנחה שאני רוצה להשוות באופן מסודר בין 2 האופציות מעבר לחווית משתמש, מה הדרך / תכנת בנצ'מרק הטובה ביותר על מנת להחליט ביניהם? מה המדדים החשובים להשוואה?

פורסם

הכי פשוט ויעיל יהיה להוריד EVEREST ולהריץ בדיקות WRITE/READ/LATENCY זהו..

פורסם

אם השימושים הם פשוטים, לדעתי גיגה זכרון מהיר ומעבד מהיר יותר עדיפים. אני אישית במערכת דומה מרגיש את תוספת

הביצועים רק בהעמסה על המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים