עבור לתוכן

מחפש מחשב נייד ליישומים גרפייים, משרדיים ואינטרנט

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לרכוש מחשב LENOVO או SONY לעיבודים גרפיים כמו CAD ו- PAINT SHOP ודימושים משרדיים אחרים.

תקציב- כ5000 ש"ח. עדיפות לאיכות וקבלת שירות. מסך 15.4" לפחות.

מצ"ב שתי דוגמאות מחשבים. מי מהם לדעתכם מתאים לי יותר?

http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?storeId=10151&catalogId=10551&langId=-1&

categoryId=8198552921644570896&parentCategoryId=16154

‎Lenovo 3000 N200 TY2K2IV‎

http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbiyalik

אם אף אחד מהמחשבים אינו מתאים, אנא כוונו אותי למוצר אחר.

יש לי אפשרות לקנות מחשב בחו"ל. האם כדאי כלכלית? איך מטפלים בנושא חריצת עברית במקלדת?

פורסם

ה-FW ללא ספק יהיה הרבה מעל לתקציב שלך בארץ. מבחינה כלכלית בהחלט משתלם לרכוש בחו"ל.

הלינק של הלנובו לא עובד.

האם אתה עוסק בעבודה תלת מימדית ב-CAD או בתוכנות גרפיות אחרות?

פורסם
  • מחבר

תודה לתגובה המהירה.

אכן הFW של SONY בקניה בארץ גבוה בהרבה מ 5000 ש"ח אולם לא כך בארה"ב: 1400$ עבור קונפיגורציה עם כרטיס מסך Moble Intel Accelerator 4500MHD או Mobile Intel GM Express chipset .

מה בנוגע לחירוץ עברית במקלדת במקרה של רכש בחו"ל?

מצ"ב לינק למחשב LENOVO לרכש בארץ. אין לי בעיה לרכוש גם אותו בחו"ל אם ימצא עדיף על הSONY (איכות מסך לדוגמא). אשמח אם תשלחו לינק:

http://www.p1000.co.il/shop/Templates/enterpricesaleproduct.aspx?CategoryName=IBM_Lenovo&AuctionId=7691578

פורסם

כן, בחו"ל ה-FW הזה יהיה בתקציב שלך. לא ענית על שאלתי לגבי העבודה התלת מימדית אז אני לא יכולה להמליץ על דגמים אפשריים. כרטיס מסך כמו זה שציינת על ה-FW לא מתאים לעבודה תלת מימדית בכלל (ולמעשה ה-FW לא זמין כלל עם כרטיסי מסך אידיאלים לעבודה כזו). כנ"ל לגבי הלנובו, כרטיס מסך חלש מאד. ללנובו יתרון אם מדובר בעבודה דו מימדית בלבד בגלל הרזולוציה הגבוהה מהסטנדרט במחיר כזה בארץ.

פורסם
  • מחבר

שלום tgolin ותודה לתשובותייך.

לאחר התלבטות בנושא, מצאתי פתרון לCAD במחשב אחר.

לפיכך כרטיס המסך צריך לתת מענה לעריכת וידאו, PAINT SHOP , :)סרטים, וישומים משרדיים.

איזה כרטיסים גרפיים זמינים ב LENOVO ו/או SONY יתנו מענה הולם לשימושים הנ"ל.

כפי שציינתי בפתיחת הנושא: מה שחשוב לי זה האיכות והשירות. למי מהשתיים מוניטין טוב יותר בנושאים אלו?

מהו הפתרון לחירוץ מקלדת בעיברית (עבור רכישה בחו"ל).

עבור עבודה מובטחת ל2.5 שעות. מהי הסוללה הנדרשת? האם 6 תאי ליטיום יון מספיקים?

פורסם

לשימושים של עריכה גרפית דו מימדית ועבודה משרדית אין צורך בכרטיס גרפי חזק (גם כרטיס גרפי מובנה יספיק). שתי האפשרויות שציינת יתאימו מהבמחינה הזו. כדאי לך להתמקד במעבד חזק ורזולוציה גבוהה של המסך - אלו האלמנטים החשובים בעבודה גרפית דו מימדית.

לגבי שירות, אם אתה רוכש בחו"ל אני מניחה שאתה מודע לבעיות עם האחריות, רוב הדגמים לא יציעו לך אחריות בינלאומית. לסוני למיטב ידיעתי אין אחריות בינלאומית אבל זה עשוי להשתנות מדגם לדגם וה-FW הוא דגם חדש. לנובו מציעה אחריות בינלאומית לחלק מדגמיה אבל בוודאי לא ל-N200 שהינו דגם זול מאד.

אם איכות זה שיקול מרכזי אז סדרת Thinkpad של לנובו עולה בהרבה באיכותה על דגם ה-N200 וחלק מהדגמים בה יתאימו לך במחיר. האיכות של סוני בדרך כלל טובה בדגמים היקרים. ה-FW אמור להציע איכות בניה מצויינת אבל מסך פחות מוצלח (מביקורות, לא ראיתי את הדגם הזה בעצמי). בכל מקרה, אין הרבה מחשבים ניידים שיכולים להתחרות באיכות הבניה של מחשבי Thinkpad.

ה- T61 זו בחירה טובה הרבה יותר מה-N200 אם אתה קונה בחו"ל. עם רזולוציה של 1680×1050 ומעבד חזק של T9300 הוא נכנס בתקציב שלך בנוחות. כמו כן יש עכשיו הנחות נוספות מסתובבות ברשת (בצורת קודים) עקב ההשקה של הדגמים החדשים בסדרה שיחליפו את ה-T61. בחלק מדגמי ה-T61 ניתן לקבל אחריות בינלאומית. אצל לנובו נושא האחריות סבוך במיוחד וצריך לוודא את זה מולם ממש לפי קונפיגורציה פרטנית.

ה-T500, מחליפו של ה-T61, הוא דגם חדש ויותק יקר. יתרונו על פני ה-T61 הוא בפלטפורמה החדשה של אינטל עם מעבדים בעלי צריכת חשמל יותר נמוכה שיכולים להעלות את חיי הבטריה וכרטיס מסך מובנה יותר חזק (לא ממש חיוני בשבילך אבל בהחלט לא מזיק במקרה הזה). סטטוס האחריות של הדגם הזה בארץ עדיין לא ברור (לפחות אני לא הצלחתי לקבל תשובה מלנובו עדיין).

חריטת עברית על מקלדת זה עניין פשוט למדי, זה לוקח כמה שעות ועולה כ-150 ש"ח.

זמן עבודה על סוללה תלוי בהמון גורמים. גודל הבטריה עצמה לא נותן אינדיקציה לזמן עבודה משוער. ישנם דגמים שיעבדו שעתיים על סוללה של 6 תאים וכאלה שיעבדו 6 שעות על אותו סוג סוללה. ברוב המחשבים של 15' אתה יכול לצפות לזמן עבודה של 2.5-3.5 שעות על סוללה של 6 תאים. גורם שמשפיע לא מעט על צריכת הסוללה זה סוג כרטיס המסך, זו סיבה נוספת לבחור בכרטיס מסך מובנה אם אתה לא עובד בתלת מימד. זמן עבודה על סוללה תלוי גם מאד בשימוש שלך במחשב. שימוש אינטנסיבי כמו צפייה בסרטים או עבודה עם תוכנות גרפיות כבדות יגמור את הבטריה הרבה יותר מהר משימוש קל כמו גלישה באינטרנט וקריאת מסמכים. ניתן לשמר הרבה מחיי הבטריה על ידי הורדת בהירות המסך אולם באופן טבעי בהירות מסך נמוכה לא תהיה אידיאלית בזמן עבודה גרפית.

פורסם
  • מחבר

שלום tgolin ותודה שוב לתשובותייך.

אשמח אם תשלחי לי קישורית לאתר בארה"ב/קנדה המציע את הT61 של LENOVO.

האם SONY מסדרת FW עם מעבד T9400 יתן ביצועים מקבילים לT61? (מייקר בכ150$)

האם SONY מסדרת AR עם מעבד T9300 יתן ביצועים מקבילים לT61? (יקר יותר בשל מסך 17" 1920X1200).

האם הרחבת RAM ל4GB יתן שיפור בביצועים לשימושים שלי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים