עבור לתוכן

usb קידמי

Featured Replies

פורסם

שלום רב, לאחרונה רכשתי מחשב חדש לאחר שהמחשב הקודם שלי נהרס כנראה כתוצאה משירפה של הלוח אם.

הבעיה הזו חזרה על עצמה לא במדוייק אמנם, אבל גם המחשב החדש שקניתי ושלא כלל שום חלק מהמחשב הקודם הלוח האם נשרף( החליפו לי אותו כי הוא היה תחת אחריות). חשבתי שמדובר בבעיה חשמלית כלשהי. הנחתי או שיש לי חיבור חשמל פגום בקיר, או מפצל פגום, או שאולי אני סובל מקפיצות מתח אקראיות של חברת החשמל. התאזרתי באל פסק כדי למנוע כל הפרעה כזאתי. ביום שגרתי כשבאתי לחבר את הMP3 שלי מסוג SANSA CLIP, לפתח היו אס בי הקדמי שלי על מנת להטעין אותו, נזכרתי במשהו: פעם חבר סיפר לי שזו בעיה מוכרת שחיבור מכשירים שגם לוקחים מתח מחיבור היו אס בי לפורטים הקדימיים עשוי להיות בעייתי ולגרום לקצר כלשהו. לאחר מכן הסתכלתי בדיעבד על כל מה שקרה לי, וזה האיר לי את הנושא באור חדש. האם יתכן שהאמ פי 3 שלי לא מגיב טוב לחיבורי יו אס ביי קידמיים? הבנתי שהיו אס ביים הקידמיים בעייתים מאיזשהי סיבה שאותה אני לא זוכר לעומת האחוריים שמחוברים ישירות ללא כבל ללוח האם.. פעם הייתי מטעין את היו אס בי רק מהפתחים האחוריים והכל היה טוב, רק כשהעברתי אותו לפתח הקידמי במחשב הישן התעוררה הבעיה, ככה אני חושב.

האם מישהו מכיר את התרחיש הזה מישהו שמע על זה? יש דרך לאשש את זה? יש מה לעשות?

פורסם

אם מדובר בהתקן USB שפועל על פורט כלשהו במחשב כלשהו בצורה תקינה, אני לא מאמין שהבעיה בו ושהוא יכול לעשות לך נזק למחשב אלא אם הפורט של הUSB עצמו פגום פיזית כך שבשילוב עם פלאג USB כלשהו הוא מקצר לך את ה5V במערכת. כמו שאתה מבין זו לא תקלה שיכולה להופיע בעצמה, אלא רק אחרי הרבה אלימות כלפי הפורט המסכן - ובכל מקרה לא מדובר בבעיה הרלוונטית גם למחשב החדש.

הבעיות היחידות בחיבורי USB קדמיים הן חיבור לא נכון ע"י מי שהרכיב את המחשב והעובדה שבלוחות אם מסויימים יש פחות זרם על הUSB הקדמי מאשר על האחורי.

פורסם

בלוחות אם לא איכותיים החשמל שמגיע לחלק מחיבור ה USB (במיוחד הקדמיים) לא תקני והתקנים שמסתמכים על כמות זרם מסויימת בחיבור לא מקבלים אותם ולכן לא עובדים.

פורסם
  • מחבר

לוח האם הוא P35 של ג'יגה בייט שהוא לוח אם איכותי. אם כך יתכן והבעיה בmP3 עצמו שאיכשהו כאשר הוא נטען גורם לבעיות בלוח אם? האם יש דרך לבדוק את זה? אני מפחד לחבר אותו רק כדי לדעת מה הבעיה. כשאני מחבר אותו לזמן קצר לא נראית לעין שום בעיה כלשהי. אם ישנה בעיה היא בהכרח תגרום נזק מייד, או שהעבודה שלא קרה נזק כלשהו בטווח קצר לא מעידה על תקינות המכשיר?

פורסם

לא הבנתי אותך..

אתה חיברת את המכשיר למחשב מקדימה, הוא פעל כמו שהוא צריך, אבל אתה מפחד לחבר אותו כי הוא יעשה לך קצר?

תגיד לחבר שלך שהוא לא מבין במחשבים בשיט, זה לא נכון.

פורסם

תקינות המכשיר - לא בהכרח, אבל גם חיבור של כמה שניות יספיק כדי לבדוק אם יש קצר או לא.

ולגבי הזרם - לי יש לוח P35-E של אביט ובו דווקא כן נתקלתי בתופעה הזו.

פורסם

הבעיה יחסית מוכרת גם אצלי יש קצת בעיות עם החיבור הקדמי ויש לי לוח אם של אסוס..

והרבה פעמים נתקלתי בחיבור קדמי לא תקין כאשר ניסיתי לחבר את הדיסק און קי שלי למחשבים של חברים וכד'...

פורסם

זה קורה בד"כ עקב התקנה מרושלת או מארז לא איכותי.

עם התקנה טובה ומארז נורמאלי, לא אמורה להיות בעיה כזו, אלא אם כן זו בעיה באותו הלוח ספציפית.

פורסם
  • מחבר

תקינות המכשיר - לא בהכרח, אבל גם חיבור של כמה שניות יספיק כדי לבדוק אם יש קצר או לא.

ולגבי הזרם - לי יש לוח P35-E של אביט ובו דווקא כן נתקלתי בתופעה הזו.

באיזו תופעה אחי?

פורסם

זרם חלש יותר בUSB הקדמי.

פורסם

זרם חלש יותר בUSB הקדמי.

זו לא תופעה, זה ידוע וזה קיים בכל הלוחות.

פורסם

אם זה ידוע וזה קיים בכל הלוחות זו תופעה.אתה התכוונת לומר שזו לא בעייה.אכן זו לא בעייה שלך ספציפית אלא של רוב הלוחות בשוק.לפותח השרשור.בדוק שהUSB הקדמי לא מכוסח.אם הוא שבור או מקצר המחשב יכול לבצע כל מיני בעיות כמו אי הדלקה ושריפת DOK מכיוון שיש שם גם 12 וולט ולא רק 5 וולט.

פורסם

לבחור מעלי - USB כולל מתח של 5V בלבד, אין שם 12V. עדיין לא משהו שאתה רוצה לקצר...

פורסם

זאת לא בעיה, וזה קיים בכל הלוחות.

תמיד היה ידוע שכניסות UUSB קדמיות מוציאות פחות מתח.

פורסם

יציאות USB קדמיות מוציאות בדיוק את אותו מתח, ולרוב יש גם בדיוק את אותו מגביל זרם שיש ליציאות אחוריות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים