עבור לתוכן

מחפש מפרט לשרת RAID על בסיס - freeNAS בתקציב 1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לבנות שרת RAID עבור המחשבים בבית, שיתבסס על מערכת הפעלה freeNAS (אפשר למצוא פרטים עליה ב-http://www.freenas.org/ ).

מאחר וזו מערכת הפעלה המבוססת על freeBSD, יש צורך בחומרה שתתאים למערכת ההפעלה.

הדרישות מהכיוון שלי:

* זה צריך להיות מחשב שקט, כי הוא ימוקם באחד החדרים בבית, ורצוי שיפלוט חום נמוך.

* עדיפות ללוחות אם עם פורט רשת של 1000BaseT, כדי לאפשר חיבור מהיר למחשבים שמחוברים אליו קווית.

* ניתן להסתמך על כרטיס גרפי על לוח האם, מאחר ועיקר התיפעול של מערכת ההפעלה נעשה דרך ממשק WEB ממחשבים אחרים.

* מקום גידול לכוננים קשיחים - אני מתכנן להתחיל עם שלושה כוננים של 500M (כמו http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=489) ומעוניין בשטח גידול עד שמונה כוננים.

* איוורור לכוננים, כדי לשמור על טמפרטורות סבירות גם לכוננים.

1. מה התקציב? 1000

ש"ח (מוכן להשתכנע ליותר, אך צריכות להיות לכך סיבות טובות)

2. מטרות המחשב?

מערך איחסון למחשבים האחרים בבית

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.

לא.

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי

מעבר לחיבורי USB ורשת, וכונני SATA, אין צורך בשום חומרה נוספת.

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?

אי העדפה בין אינטל ל-AMD - הדרישה היחידה היא תאימות למערכת ההפעלה

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?

הקירור חשוב, כפי שציינתי למעלה, וכך גם השקט. צבע ועיצוב פחות חשובים.

בנוסף, נוחות גישה להתקנת דיסקים וחיבור e-SATA לצרכי גיבוי חשובים.

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?

לא, אני מתכנן להתקין את מערכת ההפעלה בעצמי

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?

פורטו למעלה.

9. האם חשוב שקט? עד כמה?

מאד.

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?

לא מתוכנן OC

חשוב מאד גם יכולות ב-BIOS של כיבוי דיסקים דרך POWER MANAGEMENT, הדלקת מחשב דרך ALARM CLOCK ו-WAKE UP ON LAN כדי לאפשר למחשב להקטין בלאי של הכוננים וצריכת חשמל בשעות שבהן אין פעילות.

מערכת ההפעלה עצמה תרוץ מ-DISK ON KEY, כדי להקטין פעילות של הדיסקים הקשיחים שאיננה של אחסון...

המלצות, הצעות ושאר ירקות יתקבלו בברכה...

:hi:

פורסם

ברוך הבא לאתר, ולפורום "מפרטי מחשב" !

נא עיין בכללי-הפורום, וערוך את ההודעה הראשונה בנושא זה בהתאם.

בבקשה - מפרט ראשוני, מ-IQPC :

מארז:

NZXT HUSH

אחריות: שנה.

מחיר: ¤345

ספק כוח:

FSP 400W : ATX400-PNR

מחיר: ¤163

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA78GM-S2H

אחריות: שלוש שנים.

מחיר: ¤428

מעבד:

AMD ATHLON 64 4450e X2 DUAL CORE SOCKET AM2 45W - 2.3GHz 1MB CACHE - ADH4450DOBOX - BOX

מחיר: ¤335

זיכרון:

TRANSCEND 2048MB (1024MBX2) DDR2 800MHz

מחיר: ¤192

כונן תקליטורים:

SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK

מחיר: ¤121

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות

מחיר: ¤0

מחיר סופי: ¤1,584

* בעניין הכוננים-הקשיחים, ממליץ לחכות מעט (שבוע-שבועיים, להערכתי) עד להגעת ה-WD WD6400AAKS בנפח 0.64TB לארץ, שכן הם צפויים לעלות רק מעט יותר מקודמיהם (בנפח ה-0.5TB), כך שהמתנה קצרה זו תשתלם בהארכת תקופת השימוש במערכת (לפני שיווצר צורך בשדרוג).

פורסם

אני מעריץ מספר 1 של הלוח של גיגהבייט GA-MA78GM-S2H (המדיה סנטר שלי מבוסס עליו), אבל יש לו רק 5 פורטים של SATA - עם תמיכה של RAID1/0, הייתי ממליץ על לוח אם אחר עם RAID קצת יותר מעניין לפותח השרשור. עברתי על הרשימה של רוב לוחות האם בצ'יפסט הזה - לאף אחד מהם אין תמיכה בRAID5.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה! :yelclap:

כמה שאלות לגבי התצורה שהומלצה כאן:

1. נתקלתי בתיאור של בעית תמיכה ב-780G במערכת ההפעלה (שדרשה ניטרול של ה-USB, פרטים כאן http://groups.google.com/group/lucky.freebsd.questions/browse_thread/thread/7eb1baf180ff26fd) - האם יש מישהו שהתקין freeBSD 6.3 או 7 על לוח האם שהומלץ כאן?

2. האם הספק של 400W יעמוד בצריכת הזרם של שמונה דיסקים (אם וכאשר אגיע אליהם)?

לפי המאמר הבא, זו צריכה של דיסק יחיד + כרטיסים גרפיים http://www.tweaktown.com/reviews/1537/12/gigabyte_ga_ma78gm_s2h_780g_motherboard/index.html

3. תודה על הטיפ לגבי הדיסקים של 640G שעומדים להגיע.

למיטב הבנתי, הם מסידרה המיועדת ל-Desktop (http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=394&language=en) עם מפרט טכני שלדעתי מתאים פחות לצרכי ה-RAID. הדגם (http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=489&language=en) שציינתי מיועד לשימוש במערכים, ואמור לתת אורך חיים גדול יותר. האם יש תוכניות לשחרור דיסקים גדולים יותר מסידרת RE3 או דומים לה של יצרן אחר?

4. לגבי RAID שסופק על ידי לוח האם, הוא מוכר כ-FAKERAID ועלול ליצור בעיות, הן במקרה של תקלה שתדרוש החלפת לוח האם והן מבחינת ביצועים.

הכיוון שאני רוצה לנסות הוא RAID בתוכנה (על ידי freeNAS) או RAID על ידי כרטיס PCI EXPRESS - האם יש למישהו המלצות בנושא?

פורסם

@Zil : ומאידך, הואיל ובלוחות-ראשיים בסיסיים כאלו בד"כ ממילא זהו RAID מבוסס-מארח (כלומר בקר-הכוננים איננו כולל מעבד ייעודי, לחישוב סכומי-הביקורת היכן שאלו נדרשים - כגון ב-RAID-5 ו-6), לא צפויה להיות לכך משמעות ניכרת מבחינת ביצועים.

ובעניין מספר חיבורי ה-S-ATA - האם ידוע לך על לוחות-ראשיים, בתצורת Micro-ATX (ע"מ לחסוך כרטיס-תצוגה נפרד), הכוללים יותר מ-6 חיבורי S-ATA ?

---

@raider :

1. אם הגירסה היציבה האחרונה של FreeNAS לא תפעל כמצופה, תמיד תוכל לנסות את ה-Nightly Snapshot, או להתקין איזו מערכת-הפעלה עם תמיכה טובה יותר בחומרה (ע"ע : GNU/Linux) עד שב-FreeBSD יתקינו תמיכה ראויה בערכת-השבבים הידועה כ-AMD-ATi 780G.

2. בהחלט, כאן לא צפוי קושי כלשהו.

3. מבירור שערכתי היום ביבואנית העיקרית של תוצרת זו, עולה כי אין צפי של זמן-הגעה או מחיר של הכוננים בנפח 0.64TB לארץ :(

אם רצונך בנפח הנ"ל, ממליץ לבחור בכונני Samsung F1 HD642JJ. וכך או כך, בעבור שימושיך הביתיים, לא בהכרח כדאי לבחור בגירסאות ה-RAID - שכן היחס בין התוספת-לתועלת לעומת התוספת-למחיר שואף לאפס.

4. Host-Based RAID או "RAID מבוסס-מארח" בד"כ איננו צפוי ליצור בעיות-תאימות במקרה של החלפת הלוח-הראשי (למשל : עקב כשל).

פורסם

מחזק לגבי הדיסקים של SAMSUNG אשר מהווים כיום את הבחירה המשתלמת ביותר ביחס ג'יגה/שקל:

http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=13128

לגבי בקר RAID SATA בכרטיס, נתקלתי בכתבה הבאה, מקווה שזה יעזור:

http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/adaptec-controllers.html

עדיף לך להשתמש בבקרים "חיצוניים" אשר אמינים ושרידים יותר, במיוחד של חברות מוכרות כגון ADAPTEC .

בכל מקרה, מומלץ לשמור גם גיבוי קונפיגורציה בצד [במידה והאופציה קיימת בבקר].

עריכה:

בקשר לטענות האמינות והביצועים שהעלת כנגד RAID של לוח האם, אני יכול לומר מנסיוני שהבקר INTEL MATRIX שמגיע בלוחות P35,

עובד מעל המצופה ב RAID 1 למרות התעללות מכוונת = ניתוק דיסק במצב מחשב כבוי והחזרתו לאחר עליית OS XP במקרה אחד + במקרה שני, תלישת אחד מכבלי ה SATA באמצע העבודה אשר לא גררה BSOD.

בשני המקרים ה REBUILD עבר חלק ובמקביל לעבודה שוטפת ללא ירידה מורגשת בביצועים , אך יש לבצע כיבוי לפני חיבור ה SATA חזרה [כדי שהביוס יזהה אותו].

האם ה RAID בתוכנת ה FREE NAS יעבוד טוב יותר ?

פורסם
  • מחבר

תודה :jump:

Host-Based RAID או "RAID מבוסס-מארח" בד"כ איננו צפוי ליצור בעיות-תאימות במקרה של החלפת הלוח-הראשי (למשל : עקב כשל).

אני חושב שזה דורש שמירה על תאימות מבחינת יצרן הצ'יפסט - כלומר להיצמד ל-AMD במקרה הזה או ל-nVIDIA, כי לכל יצרן יש את המימוש שלו. :pissed:

האם אפשר יהיה לבקש לבדוק את המפרט עם CD של freeNAS בבדיקת ההרצה?

אם כן, האם כרוכה בכך עלות נוספת?

פורסם

מימוש ה-Software-Based RAID במעה"פ איננו תלוי-חומרה, בד"כ, כך שלא צפויה בעיה במקרה של צורך בהחלפת הלוח-הראשי. ומאידך - אם תחליט להסתייע ב-Host-Based RAID (שבסיסו בבקר-הכוננים המשולב בלוח-הראשי), בד"כ תיאלץ להחליף הלוח-הראשי לפחות באחד הכולל ערכת-שבבים מאותה תוצרת וזהת-תכונות.

ובעניין השני, לא סביר שחנות כלשהי תסכים להרכיב לך מערכת רק כדי שתבדוק "אם תוכנה מסויימת פועלת עליה היטב". מה יעשו בחנות עם המערכת והיה ויתברר שאינך מעוניין בה ? ימכרו הציוד כמשומש או יחכו עד שמישהו יואיל להזמין מערכת כזו - ויפסידו כסף ?

פורסם
  • מחבר

הצצתי באתר של ג'יגהבייט ומצאתי את התיאור של ה-RAID של הלוח:

South Bridge:

1. 1 x IDE connector supporting ATA-133/100/66/33 and up to 2 IDE devices

2. 5 x SATA 3Gb/s connectors (SATAII0, SATAII1, SATAII2, SATAII3, SATAII4) supporting up to 5 SATA 3Gb/s devices

3. 1 x eSATA 3Gb/s port on the back panel supporting up to 1 SATA 3Gb/s device

4. Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 10 and JBOD

ובעברית פשוטה = אין RAID 5... :nixweiss:

פורסם

בכללי, נראה לי שלא הכנת "שיעורי-בית"...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים