עבור לתוכן

נתב אלחוטי בתוכנה בלבד. יתרונות וחסרונות?

Featured Replies

פורסם

התקנתי על ה- Lenovo X61s שלי את תוכנת Bzeek . התוכנה גורמת לנייד שלי לשמש גם כנתב אלחוטי, ובאמת מחשבים אחרים וגם אייפון גולשים באופן מיידי וללא צורך בהגדרות או סיסמאות לחיבור.

היתרון הכי ברור הוא שלא צריך חומרה, כיוון שהנתב האלחוטי הוא בתוכנה וגם ניתן בחינם. בכל זאת, מה יכולות להיות החסרונות? או יתרונות נוספים?

פורסם

למה זה שלא צריך חומרה זה יתרון?

לדעתי שימוש בתוכנה זה חיסרון, רוב הסיכויים שבתוכנה יהיו פרצות אבטחה או שיהיו יותר פגיעים ל"זיהומים" במחשב.

בכל מקרה, לא בטוח שהתוכנה הזאת מדמה את כל הפונקציונליות של נתב "אמיתי", אלא רק הופכת את הכרטיס האלחוטי לנקודת גישה ומנגנון NAT ש"יחלק" את האינטרנט. משהו כמו רשת MESH.

עוד דבר, אם אין סיסמאות או הגדרות לחיבור זה אומר שתקשורת בין המכשירים היא לא מוצפנת וכל מאן דהוא יכול לצוטט לה, למצוא פרטים אישיים ואפילו שמות משתמשים וסיסמאות.

בנוסף, הרבה מהכרטיסים האלחוטיים מגיעים כבר עם האפשרות להיות נקודת גישה ולא צריך להתקין שום תוכנה מיוחדת.

היתרון היחיד של שיטה כזאת הוא חלוקת אינטרנט במקום שיש רק חיבור אחד, למשל בחדר ישיבות שיש חיבור קווי אחד, מישהו יכול להתחבר עם המחשב הנייד שלו ולתת אינטרנט לשאר האנשים בחדר.

פורסם
  • מחבר

זו תגובה "כלליל ותאורטית".

עיינתי באתר של Bzeek.com ועל פניו נראה לי שיש בתוכנה זו משהו "אמיתי" ולא סתמי. הייתי שמח אם גם אחרים יבדקו את האתר ואת התוכנה, כך שנוכל לחוות דעה יותר ברורה. פונקציונלית היא פועלת מצויין, לכן רציתי לקבל תגובות לגופו של עניין.

פורסם

שאלת, קיבלת תשובה.

תקרא את הFAQ שלהם, הרשת היא רשת MESH שמיועדת לתת לכל המשתמשים הרשומים של האתר/תוכנה רזשתות להתחבר עליהם בכל העולם. הן רשתות לא מוצפנות וע"מ להתחבר לאחת צריך להרשם. הרשת היא כביכול רשת מופרדת מהרשת הקיימת, אבל אי אפשר לדעת איזה פרצות אבטחה יש בתוכנה שאתה לא מכיר.

ואם כבר מדברים על תוכנה שלא מכירים, אם יש פה מישהו שהולך למוריד תוכנה בגלל איזה איזכור בפורום בלי להכיר אותה מגיע לו מה שהוא יקבל, שזה בדר"כ טרואני, back door או סתם תוכנה שפרוצה לכל תוקף מזדמן.

ואם זה לא מספיק לגופו של עניין אז הנה השורה התחתונה - אתה לא מקבל פרסום חינם בפורום.

אני מציע לכל מי שקורא את זה להמנע להוריד את התוכנה הזאת, אין לה שום איזכור באינטרנט פרט להרבה פוסטים בפורומים שבאופן מסתורי נכתבו כולם ע"י משתמשים שנקראים Pilot.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים