עבור לתוכן

מה ההבדלים המורגשים בין כרטיס קול אונבורד לבין כרטיס רגיל?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני צריך לדעת מה הם ההבדלים המורגשים בין כרטיס קול און-בורד פשוט שמגיע עם לוח של 700 ש"ח למשל לבין כרטיס קול רגיל בעלות של 100~300 ש"ח.

איך ההבדלים מורגשים בשירים ובכלל בסאונד? מה שאר ההבדלים?

(אני שוכל להשקיע בכרטיס קול שקצת יותר מקצועי מאון-בורד.)

תודה לעוזרים.

פורסם

תראה, כמו כל דבר אחר ההבדל הוא בעיקר באיכות. במקרה של כרטיס קול ההבדל המהותי יהיה DAC (מפענח דיגיטלי לאנלוגי) יותר מקצועי, מה שיבוא לידי ביטוי בסאונד יותר נקי, מפורט, מדוייק וכו'.

מעבר לכך כרטיס קול יכול להעניק אופציות שונות שאין בכרטיס און בורד (או לפחות בחלקם), למשל תמיכה בסראונד, תמיכה ב EAX (אפקטים יותר טובים במשחקי מחשב) וכדומה.

השאלה העיקרית היא איזה מערכת שמע יש לך. אם מדובר ברמקולים רגילים של מחשב אז יכול להיות שהשקעה בכרטיס קול תהיה סתם בזבוז, ועדיף יותר להשקיע את הכסף ברמקולים יותר יקרים (במילים אחרות, רמקולים למחשב ב1000שח עדיפים על רמקולים ב500 וכרטיס ב500 נניח). כי במילא ההבדל בכרטיס הקול לא יבוא לידי ביטוי ברמקולים כאלה. מה עוד שכרטיסי סאונד און בורד כיום הם ברמה יחסית לא רעה בכלל.

אם מדובר לעומת זאת ברמקולים מאוד איכותיים, או יותר עדיף מערכת סאונד "אמיתית", אז פה בהחלט שווה להשקיע בכרטיס קול טוב.

פורסם
  • מחבר

תודה, רק לצורך העניין אני אדגיש שאני לא משתמש ברמקולים אלא באוזניות מדגם- Sennheiser EH150.

פורסם

תודה, רק לצורך העניין אני אדגיש שאני לא משתמש ברמקולים אלא באוזניות מדגם- Sennheiser EH150.

אז לצורך שלך לדעתי אין שום טעם להשקיע בכרטיס קול נפרד, במיוחד שמדובר באוזניות לא יקרות (הכל יחסי כמובן...) ובלוח אם איכותי שמן הסתם יש לו און בורד טוב.

אם אתה שומע טוב באוזניות ואין הפרעות, או נניח צרימות בווליום גבוה, אז אין טעם להשקיע בכרטיס קול, אתה לא תרגיש שום הבדל.

פורסם
  • מחבר

מצטער על הדיליי של התגובה לנושא, לא הייתי בבית.

אם אתה שומע טוב באוזניות ואין הפרעות, או נניח צרימות בווליום גבוה, אז אין טעם להשקיע בכרטיס קול, אתה לא תרגיש שום הבדל.

אני שומע צרימות בווליום גבוה דווקא, ולכרטיס קול באון-בורד שלי משום מה חסר באס בצורה רצינית.

עם האוזניות אין לי בעיה כמובן... ד"א, גם לא הייתי קורא להן זולות, לפחות לא לפי איך שהן מתפקדות. :)

פורסם

יש הבדל מהותי

כרטיסי קול שלא נמצאים על הלוח מביאים איכות הרבה יותר גבוהה!

פלוס

פחות בעיית מתחים והפרעות חשמל

ובכלל האיכות משתפרת משמעותית.

זה לא שפתאום תשמע מוסיקה אחרת, אבל היא תשתפר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים