עבור לתוכן

אינטרנט קורס עם רוחב פס 2.5MB ומעלה

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

מזה המון זמן שיש לי בעיה שמופיעה כל כמה חודשים, שהראוטר מסתנכרן ונופל אחרי 5-10 שניות, במשך כמה שעות טובות.

כל פעם מחדש אני מתקשר לבזק בכדי לסדר את הבעיה וכל פעם מחדש הם מצליחים לסדר את זה לתקופה ואז זה חוזר. ככה שמשהו פה נראה לי קצת מסריח.

עכשיו לא ניכנס לנושא הזה - יש לי שאלה: יש לי ראוטר של 3COM שהוא די ישן נראה לי ולא תומך ב-DSL2. לפי מה שאמרו לי בבזק, בשביל להצליח לגלוש עם מהירויות גבוהות יש לי צורך בראוטר שתומך ב-DSL2. זה נכון?

ובכלל, האם הבעיה הראשונה מוכרת למישהו?

תודה מראש.

פורסם

הכי פשוט:

1. בדוק האם יש עדכון לראוטר.

2. כשיש את הבעיה, נתק את הראוטר ונסה להתחבר ישירות דרך מחשב.

- המחשב לא מתחבר ? בעיה אצל בזק.

- המחשב מתחבר ? הבעיה בנתב, החלף.

ובגדול אם בזק מסדרים את זה, הבעיה אצלם, לא ?

פורסם
  • מחבר

הכי פשוט:

1. בדוק האם יש עדכון לראוטר.

2. כשיש את הבעיה, נתק את הראוטר ונסה להתחבר ישירות דרך מחשב.

- המחשב לא מתחבר ? בעיה אצל בזק.

- המחשב מתחבר ? הבעיה בנתב, החלף.

ובגדול אם בזק מסדרים את זה, הבעיה אצלם, לא ?

גם אני חושב שהבעיה אצלהם.. אבל תאמין לי לא משנה מה אני אומר אין לי איך להוכיח שהבעיה אצלהם.. כל פעם מחדש שאני מתקשר אני אומר את המשפט הבא:

"תראה, הבעיה הזאת חוזרת על עצמה שוב ושוב, אצלי בבית שום דבר לא משתנה, ועובדה שהאינטרנט עובד לתקופה של כמה חודשים ואז פתאום הבעיה חוזרת. וגם תמיד שאני מתקשר אליכם, זה מסתדר שוב לתקופה ואז חוזר, אז הבעיה אצלכם."

ואז אומרים לי ששם הכל בסדר, ואצלי כנראה משהו לא בסדר.. מה אני יכול לעשות בכזה מצב חוץ מלהגיד "הבעיה לא אצלי."?

פורסם

אם הבעיה בסנכרון מודם, והמודם זה ציוד שלהם, אז תדאג שישלחו טכנאי שיבדוק את זה. אתה יכול להוסיף בשיחה הבאה שאם הם לא מסדרים את זה, אתה עובר לכלבים.

פורסם
  • מחבר

אם הבעיה בסנכרון מודם, והמודם זה ציוד שלהם, אז תדאג שישלחו טכנאי שיבדוק את זה. אתה יכול להוסיף בשיחה הבאה שאם הם לא מסדרים את זה, אתה עובר לכלבים.

המודם לא שלהם..

היו אצלי לפחות 5 טכנאים.. לדעתי הבעיה באמת קשורה איכשהו למהירויות כי מתי שהם מורידים אותי ל-1.5MB האינטרנט אף פעם לא קורס.. פעם ניסו לשים לי 3MB בכלל לא הצלחתי להתחבר.

פורסם

אז אולי אתה רחוק מהמרכזייה או שיש איזה פאק במרכזייה שלך.. תשקול לעבור לכבלים אם זה כזה מפריע לך.

פורסם

איזה מודם יש לך??

פורסם

אני מתאר לעצמי שזה נתב משולב מודם. זאת הסיבה שלא מומלץ לקנות אותם.

או שהוא לא תואם טוב את התשתית של בזק או שהוא לא עובד טוב מול מרכזיות הADSL2 (רוב הציוד במרכזיות כבר משודרג).

אם עדכון קושחה לא עוזר אז אין יותר מידי מה שאפשר לעשות מבחינת הגדרות, עדיף כבר לקנות נתב ללא מודם פנימי ולקבל מודם מבזק.

פורסם
  • מחבר

אני מתאר לעצמי שזה נתב משולב מודם. זאת הסיבה שלא מומלץ לקנות אותם.

או שהוא לא תואם טוב את התשתית של בזק או שהוא לא עובד טוב מול מרכזיות הADSL2 (רוב הציוד במרכזיות כבר משודרג).

אם עדכון קושחה לא עוזר אז אין יותר מידי מה שאפשר לעשות מבחינת הגדרות, עדיף כבר לקנות נתב ללא מודם פנימי ולקבל מודם מבזק.

אכן זהו נתב משולב מודם. 3Com 3CRWDR101A-75.

אם אני לא טועה, ניסיתי פעם לעשות לו עדכון. בכל אופן, יש לי פה בבית מודמים של בזק (Alcatel), אז נגיד ואני עכשיו רוצה לפצל בין הראוטר למודם - איך אני מבצע? פשוט במקום לחבר בין המודם למחשב אני מחבר אותו לראוטר ואת הראוטר למחשב? אף פעם לא התעסקתי עם זה.

ואיזה ראוטר יהיה טוב במסגרת תקציב לא גבוהה?

תודה מראש.

פורסם

אם יש לך אלקטל 510 (שלוש נוריות בגב המכשיר), אתה יכול להפוך אותו לנתב (הוא אחלה נתב ד"א) ולחבר אותו לאחת מיציאות הLAN של ה3COM. ב3COM אתה צריך לבטל את הDHCP ואפשר גם את הNAT... ככה הוא לא עובד כנתב, אלא רק כמתג ונקודת גישה אלחוטית.

אם אתה מעדיף פתרון שלם, כלומר נתב ללא מודם, אני ממליץ על הדגם המקביל של 3COM שנקרא 3CRWER100-75. אתה מחבר את המודם ליציאת הWAN שלו וכל ההגדרות הן אותו דבר למעשה.

אני אישית משתמש בנתב הזה כבר שנתיים ומאוד מרוצה.

פורסם
  • מחבר

אם יש לך אלקטל 510 (שלוש נוריות בגב המכשיר), אתה יכול להפוך אותו לנתב (הוא אחלה נתב ד"א) ולחבר אותו לאחת מיציאות הLAN של ה3COM. ב3COM אתה צריך לבטל את הDHCP ואפשר גם את הNAT... ככה הוא לא עובד כנתב, אלא רק כמתג ונקודת גישה אלחוטית.

אם אתה מעדיף פתרון שלם, כלומר נתב ללא מודם, אני ממליץ על הדגם המקביל של 3COM שנקרא 3CRWER100-75. אתה מחבר את המודם ליציאת הWAN שלו וכל ההגדרות הן אותו דבר למעשה.

אני אישית משתמש בנתב הזה כבר שנתיים ומאוד מרוצה.

אחלה, תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים