עבור לתוכן

טמפרטורות גבוההות במחשב חדש

Featured Replies

פורסם

קניתי אתמול מחשב

E8400 intel 2 core

gigabyte p35 ds3l

2000 mb ddr2

יש לי בcasez מאוורר גדול ויש לי פתח מיוחד לאיוורור המעבד ... הבעיה היא שבחנות מחשבים כשהתקינו לי את המחשב שמו למאוורר 1000RPM , הוא יכול להגיע ל 5000RPM עכשיו אמרו לי לך לBIOS תשנה שם את הגדרות ה Q-FAN , אין שם , עם המערכת באה תוכנה easytune 5 Pro שאיתה אפשר לשנות את הגדרות השעון של המעבד וגם של המאוורר , בתוכנה כתוב לי 50 מעלות גם כשהמאוור על 20% (1000 RPM) וגם כשהוא על 5000 RPM , בחנות אמרו שהוא עבד על 29 מעלות אבל הרעיש ולכן הורידו לו את מספר הסיבובים... חברה מה לעשות?

פורסם

אם אתה רוצה לראות בעצמך עד כמה הוא מרעיש

לך לביוס

לחלון שבו תראה מהירויות מאווררים וטמפ' של רכיבים...

שם תרד למטה עד הסוף ותראה Smart Fan. תעשה Enable ומתחת לזה יש עוד אופציה תסמן אותה PWM.

לאחר מכן תשמור את השינויים ותן למחשב לעלות כמו שצריך. ואז תבוא לפורום ויש בסטיקי מדריך לתוכנה SpeedFan

תקרא קצת במדריך ותבין כיצד שולטים במאווררים. יש לציין שיש לי לוח אם כמו שלך- כך שהמדריך יהיה דיי מדויק בשבילך.\

בהצלחה והמשך יום טוב

פורסם
  • מחבר

אני הולך ל

IMG_08301.jpg

ורואה את IMG_08300.jpg

IMG_08325.jpg

אני יכול לשנות רק ל legacy , auto , disabled

פורסם

מוזר אולי יש לך רויזיה אחרת של הלוח

אין לי תשובה חד משמעית תעשה נסיונות עם שלושת המצבים

גם תראה שSMART FAN METHOD יהיה לא על AUTO אולי יש לך אופציה אחרת

פורסם
  • מחבר

speedfan עובד ומשנה את המהירויות אבל הטמפרטורה לא משתנה רק קצת עולה...

עם speedfun

untitled.jpg

בלי

untitled3.jpg

פורסם

האם הקירור של המעבד שלך הוא המקורי של אינטל? אם לא, איזה?

ואני מציע שתפעיל PRIME95 ותבדוק את הטמפרטורות במאמץ

על מנת שנדע מה הטמפ' המקסימלית שהמעבד שלך מגיע אליה

(תוכל לנטר זאת עם הSpeedFan ע"י שמירת לוגים- יש פירוט לגבי זה במדריך לתוכנה)

אני ממליץ על סידור כבלים במארז וסירקולציה טובה. הכוונה בסירקולציה היא שכבלים במארז לא יהיו במרכז העניינים ולא יפריעו למעבר של אויר קר/חם בתוך המארז. כמו כן גם בדיקת מיקום המאווררים - לראות שהם ממקומים בצורה אופטימלית - ואף אולי גם להוסיף מאוורר או שניים, תלוי במצב הנוכחי של הקירור במארז.

לא הערתי על אבק כי אמרת שהמחשב חדש, אבל מומלץ מידי פעם לנקות אבק על מנת לשמור על אפקטיביות אופטימלית של סירקולצית האויר.

פורסם
  • מחבר

כן אחי את כל זה כבר בדקתי , שוב רוצה להגיד שזה מחשב חדש , בחנות מחשבים אמרו שהוא פעל על 29 מעלות , לא ניראה לי ... שמו לי בכוונה מאווררים טובים

Picture001.gif

פתח איוורור + פתח למעלה במיוחד עם כזה מנווט למעברר על הלוח עם

Picture002.gif

ככה זה עם החוטים , אפשר לראות שהם לא מפריעים. המאוורר הגדול בצד עכשיו עובד על 4 אלף סיבובים ומאוור על המעבד על אלף.... לא יודע למה יש בעיות

פורסם

תשמע.. עמדתי להציע שתוסיף מאוורר בקדמת המארז במקרה ואין.

אבל זה לא משנה יש/אין או מה עוד ניתן לעשות כי...

מחשב חדש, אחריות עדין בתוקף, אני מציע שתקח את המחשב לחנות ותבקש לראות שהוא פועל בטמפ' שהם ציינו.

אני לא חושב שהם חייבים לעשות דבר שכזה, אני בכלל לא בטוח לגבי חובת החנות ללקוח לגבי טמפרטורות, אבל שווה לנסות.

מה שכן, אם הם לא התקינו לך ווינדוס אבל הם כן הרכיבו את המחשב, אז אני יכול להגיד לך שמה שהם אמרו על 29מעלות זה בולשיט, כי... עבדתי כבר בתחום ואני יודע שלאחר הרכבה בודקים בביוס כמה אופציות ובין היתר את טמפ' המעבד. אז כנראה שהוא ראה שם 29 מעלות. למה זה בולשיט? כי המחשב פעל רק לדקה בשביל הגדרות בביוס ובדיקת טמפ' ולכן אין סיבה מיוחדת לכך שהוא יתחמם מעבר לזה.

עוד עניין: הם לא מרכיבים מחשב אחד ליום אני מניח, אז איך הם זוכרים את הטמפ' של מחשב ספציפי?

(זו עוד סיבה להיות ספקן לגבי מה שהם אמרו לך, אבל זה רק אני- אני בן אדם מאוד ספקן)

מה שכן, מאחר ושבאת לפה ולא לחנות ממנה רכשת את המערכת- אני יכול להציע לבדוק את טמפ' המערכת כשהמארז פתוח.

ואני מציע לנסות למצוא מיקום טוב יותר לכבל הIDE. ואני גם מציע שתעשה את בדיקת המאמץ עם PRIME95 שאמרתי קודם לכן.

פורסם

אני מציע לך לסדר את הכבלים וכמו שאמרו לפני לדאוג למאוורר מקדימה (חשוב!).

קרור המעבד שברשותך מרעיש בסל"ד גבוה ואם אתה רוצה לנסות את זה פשוט תעביר את השליטה עליו לDISABLED בביוס (איפה שראית AUTO).

אם הטמפ' מציקה לך כ"כ, קח לך איזה פריזר 7 פרו וזהו.

פורסם
  • מחבר

כאילו חברה אני יודע שאינטל לא עובדים בטמפרטורות גבוהות כאלא אם אני רוצה להוריד את הטמפרטורה של כל הרכיבים במחשב , עוד מאוורר לא יעזור נכון? אלא איזה קירור טוב נכון?... אכן כן המאוורר על 4000 סיבובים בדקה מרעיש מאוד אבל הבעיה היא שהוא לא מוריד טמפרטורה!

פורסם

לא סביר שהטמפרטורה נשארת זהה גם כשהמאוורר על מקסימום אלא אם הוא לא יושב טוב או שזרימת האויר במארז לוקה בחסר (מה שלא נכון לסביבת המעבד כי גם המאוורר האחורי וגם מאוורר הספק מפנים את החום ביעילות מהאזור הזה). שמתי לב שהS2 שלך פאסיבי, אני מקווה מאוד שיש לך מאוורר מקדימה... איזה כ. מסך יש לך?

פורסם
  • מחבר

אין לי מאוורר מקדימה , אבל אפשר כאילו לראות שיש זרימת אוויר משני מקומות ועוד מין נתיב של זרימת אוויר למעבד .

Geforce 8600GT 512 mb

פורסם

תדאג למאוורר מקדימה ואם גבר גם לTURBO MODULE או כל מאוורר 120ממ לS2, זה יתרום למארז קריר יותר.

פורסם

תשמע, עד עכשיו רק דיבורים ולא יקרה שום דבר אם יש רק דיבורים.

קודם כל תבדוק טמפ' של רכיבים אחרים במערכת ותראה אם גם להם יש בעיה.

אם גם הם בעיתיים אז כנראה שהאיוורור של כל המארז אינו מי יודע מה. ואם כך אני מציע..

מאוורר נוסף מקדימה + לסדר קצת יותר טוב את הכבלים - במיוחד את הכבל ATA שעומד באמצע.

אם, אבל רק אם, המעבד הוא היחיד שסובל מטמפ' לא סבירה (ואני מציע שתראה לנו את הטמפ' כדי שנבין) אז..

תנתק את הצינור הזה שמחובר לדלת המארז ותראה אם יש הבדל בטמפרטורות.

אם אין הבדל, תישאר בלעדיו.. תוסיף אולי מאוורר במקום אם יש לך. אבל יש עדיפות קודם שיהיה מאוורר או אפילו 2, מה שאפשרי, בצד הקדמי של המארז שיאפשר זרימה של אויר קר (יחסית) מבחוץ. יכולים להיות לך גם 100 מאוורררים שמוציאים אויר וזה לא יהיה שונה ממאוורר אחד שמוציא אויר. כאשר תוסיף מאוורר או שניים שמכניסים אויר ושממוקמים בצורה נכונה- יהיה לך שיפור גדול בטמפרטורות של כל המערכת, כולל את המעבד.

שלב מאוחר יותר יהיה בדיקת הקירור של המעבד ואולי מריחת משחה טרמית בצורה תקינה (אולי לא נמרחה כמו שצריך).

פורסם
  • מחבר

חברה הייתי היום בחנות הם אמרו שהטמפרטורה של המעבד זה הכי חשוב , אצלי זה 30 מעלות , הטמפרטורה של המערכת יכולה אפילו להגיע ל 100 מעלות , זה לא נורא... חברה יש לי שאלה ...מה זה משנה אם המאוורר הגדול עובד על 3000 סיבובים שדקה או 1000 ,, זה לא משנה לי את הטמפרטורה

:S

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים