עבור לתוכן

שאלות בנוגע ליכולות HD4870X2 ב-CrossFire

Featured Replies

פורסם

לפי ביקורות שהתפרסמו ברחבי הרשת, נראה שמערך CF של שני כרטיסי HD4870X2 לא תורם משמעותית לשיפור החוויה הגראפית של המשחקים השונים.

בכל הביקורות שראיתי הבחנתי כי כמות המשחקים בהם ל-CF עליונות ברורה בהשוואה לשאר הכרטיסים היא נמוכה מאוד, ולפעמים כרטיס אחד בודד (2 ליבות) גובר על 2 (4 ליבות).

כמובן שבכל ביקורת מערכת הבדיקה הייתה שונה, אך בכולם נראה כי הפוטנציאל המפחיד שקיים ב-4 GPU's אינו מתממש.

השאלה שלי למה?

צוואר בקבוק? נאמר ב-GURU3D כי ישנו צוואר בקבוק שנוצר (השתמשו ב-E8400). באתרים אחרים השתמשו ב-Q9770, ועדיין לא הורגשה עליונות מטורפת.

דרייברים? האם הדרייברים הם אלה שמכשילים את ארבעת הליבות לפרוץ במלאכת חישוב מטורפת?

תמיכת המשחקים? אולי המפתחים צריכים לתכנת את המשחק שיידע להתמודד עם ריבוי ליבות שכזה?

ממש מעניינת אותי התשובה.

אני מתכנן לקנות מחשב שיכיל את הכרטיס הזה, וללוח האם יהיה בנוסף עוד PCI-E 2.0 למקרה שארצה לבנות מערך כזה בעוד שנה (או סתם להוסיף עוד כרטיס חד ליבתי), לכן ממש חשובה לי התשובה לשאלה. אם מדובר בצוואר בקבוק, אולי רק מעבדי ה-Core i7 ידעו להתמודד עם המסה הזו, ולכן ארד מעניין ה-CF. אם העניין הוא דרייברים/תמיכת משחקים, כולי תקווה שבעוד שנה וקצת המצב יהיה טוב יותר, ויאפרש מערך כמו זה.

אז, מה היא הסיבה?

פורסם

אני מהמר על שילוב של הכל.

גם 4X 4870 הביא תוצאות מחרידות.

פורסם
  • מחבר

אז מה המבינים פה אומרים?

כדאי "להמר" על מערכת פוטנציאלית לעתיד בתקווה שהביצועים יישתפרו, או לקנות כרטיס אחד ללא לוח אם וספק שמתאימים ל-CF ולשתוק (אני לא מדבר מבחינה כלכלית, אלא מבחינת ביצועים)?

פורסם

עוד אין דרייברים נורמלים ל- 4870/4850, וגם למערך CF, אז ל- 4870X2 במערך CF בכלל...

פורסם

פשוט ביזבוז כסף...

לך על משהו אחר...

פורסם

אני בכלל לא בעד הרעיון של CF , תקח לוח סביר ב 500 ש"ח (ולא לוח CF טוב שעולה באזור ה 1000) , עם כרטיס מסך כגון ה 4850X2 או 4870X2 , סה"כ פחות חום ולחץ על הספק , כמובן שעם מפלצת כזו הייתי ממליץ לפחות של ספק של 550-600 איכותי ...

פורסם

בינתיים קח כרטיס אחד. אין לך כל צורך ביותר מזה.

אם תרצה בעוד שנה או קצת יותר להוסיף עוד אחד זה יהיה עדיף גם בגלל שהמחיר ירד וגם בגלל שיכול להיות שרק בעתיד 2 כרטיסים כאלה יתנו לך ביצועים עדיפים על אחד.

תתחדש :)

פורסם

הבא בחשבון שעבור מערך CF של 2 כרטיסי 4870X2 תזדקק לספק של 1000W...

פורסם

ותצטרך מארז מאוורר היטב לפליטת החום המטורפת... :bash:

פורסם
  • מחבר

לכל הבעיות שהעלתם על מערך CF יש לי פתרון.

השאלה היא האם לא אהיה מוגבל בגלל החומרה שלי עצמי, אלא בגלל הדרייברים (שיישתפרו עם הזמן).

האם בעוד שנה כשאקנה עוד כרטיס לא אגלה פתאום שהמעבד מרובע הליבה שלי עדיין לא עומד בעומס? האם בכל מקרה לא יהיה לי צוואר בקבוק?

חום/ספק כוח/לוח אם אני מסודר.

השאלה היחידה היא על צוואר הבקבוק.

תודה.

פורסם

עוד שנה כבר לא יהיה טעם לקנות עוד אחד, כי ייצאו כרטיסים חדשים שיהיו משופרים מבחינה טכנולוגית

פורסם

לכל הבעיות שהעלתם על מערך CF יש לי פתרון.

השאלה היא האם לא אהיה מוגבל בגלל החומרה שלי עצמי, אלא בגלל הדרייברים (שיישתפרו עם הזמן).

האם בעוד שנה כשאקנה עוד כרטיס לא אגלה פתאום שהמעבד מרובע הליבה שלי עדיין לא עומד בעומס? האם בכל מקרה לא יהיה לי צוואר בקבוק?

חום/ספק כוח/לוח אם אני מסודר.

השאלה היחידה היא על צוואר הבקבוק.

תודה.

כדור הבדולח שלי מקולקל, אבל הקלפים אומרים שתפגוש זר מסתורי בסמטה חשוכה.

פורסם

כדור הבדולח שלי מקולקל, אבל הקלפים אומרים שתפגוש זר מסתורי בסמטה חשוכה.

לבוש ברדס ירוק או אדום (או אולי בגלימת Intel)

פורסם

לדעתי שילוב חכם וחסכוני ביחס לביצועים יהיה 4870X2 בשילוב עם 4870 :xyxthumbs:

פורסם

לא נראה לי, בקיצור אף אחד לא צריך יותר מ-4870X2, אלא אם כן אתה משחק בקרייסיס על הגדרות גבוהות ב-3008WFP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים