עבור לתוכן

איזה נייד עלי לרכוש שישקול מעט, מימדים קטנים, לגרפיקה, עד 7K ?

Featured Replies

פורסם

היי, שלום למי שקורא פוסט זה.

ברצוני לקנות לי מחשב נייד ששוקל בסביבות ה 2 קילו. יש לי כרגע Dell D820 ואני לא מרוצה ממנו.

הוא פשוט שוקל יותר מדי! זה סיוט לקחת אותו כל יום לעבודה.

מה גם, שלא אכפת לי מהכרטיס מסך כל כך, למרות שנחמד אם תיהיה יציאת DVI. וגם מהמסך לא אכפת לי,

אם הוא יהיה 14 גם זה יותר טוב, כי זה אומר שהגודל הכללי יקטן ויהיה יותר נוח, וגם רוב התיקים היפים הם ל 14 אינטש.

אני בכלל לא פותח את הנייד לעולם, אני מחבר אותו למסכים חיצוניים, או שהוא יושב על ה docking station שלו, ולא נגעתי בו בחיים פיסית :)

בכל אופן הדרישה היא לגרפיקה, פוטושופ ופלאש, בלי תלת-מימד (אין צורך לכרטיס מסך איכותי).

תקציב אני מניח שעד 7 אלף. עדיף פחות אם למישהו יש המלצה טובה.

דגש על קל, כי אני מחליף קודם כל בגלל המשקל, ומשדרג על הדרך.

תודה למי שעוזר בעיניין :xyxthumbs:

פורסם

מחשבי 14' עסקיים שוקלים בדרך כלל יותר כמו 2.3 ק"ג. מחשבי 13' שוקלים בסביבות 2 ק"ג או קצת פחות אבל מכיוון שאני מבינה שאתה זקוק ל-Docking Station זו תהיה בעיה. אין הרבה מחשבי 13' עם תחנות עגינה. מחשבי 12' מסדרות עסקיות מצויידים לרוב במעבדים מסדרות ULV או LV שאינן אידיאליות לעבודה אינטנסיבית כמו פוטושופ. הפתרון הוא או אחד מהמחשבים של 12' של לנובו שמציעים מעבד סטנדרטי + Docking Station או להתפשר על המשקל וללכת על 14'.

ה-X61 של לנובו הוא מחשב קל של 12' עם מעבד מסדרה סטנדרטית, איכות טובה וצריך להכנס לך בתקציב. הרזולוציה של המסך מאד נמוכה.

ה-X200, לדעתי הכי אידיאלי לצרכיך אבל עדיין לא ראיתי אותו בארץ. מדובר במחליף של ה-X61 שמציע מעבד סטנדרטי, איכות טובה, משקל קל, רזולוציה יותר סבירה ואפשרות לתחנת עגינה. בארה"ב הוא מתחיל בכ-1400$ אז יתכן שיעבור את התקציב שלך בארץ. אם אתה יכול להמתין אולי כדאי.

ב-14' אתה יכול ללכת על האח הקטן והמחודש של המחשב הנוכחי שלך, ה-D630. בתקציב שלך אתה מקבל מעבד חזק ומשקל של כ-2.3 ק"ג. בארה"ב כבר הושק הדגם המחליף שלו (E6400).

אפשרות נוספת היא ה-HP 6910p עם איכות בניה טובה, מקלדת טובה ומשקל של בערך 2.3 ק"ג. גם במקרה זה כבר הושק התחליף שלו (6930p) אבל עוד אין בארץ.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה הממצה.

אני לא חושב שאיי פעם אני אקח לפטופ של IBM (לנובו עכשיו), כי היו לכולנו במשרד אותם והחלפנו את כולם, היו בעייתיים (ומכוערים!).

בקשר ל D630, לחבר במשרד יש כזה, הוא באמת קטן ויפה ומתלבש על ה docking הרגיל שלנו אם אני לא טועה.

ואם יש לו מחליף אני כמובן רוצה את מחליפו. אולי בכל זאת ניתן להשיג אותו בארץ. אני לא יכול לקנות אם לא, בגלל אחריות של המשרד פה.

ה HP גם לא כל כך אסטטי, למרות המקלדת הטובה שציינת..אבל אני לא פותח אפילו את המכסה :) הכל אצלי חיצוני. כמה שיותר..יותר טוב.

הייתי בכלל הולך על macbook היפה מאוד, רק שיש לי פה אחד, ואני לא מבין בו כלום, ולא גם אף אחד אחר. הוא פשוט תעלומה. בשבילנו

זה כמו לנחות בכוכב אחר לגמרי, ולא לדעת את השפה. ואנחנו כולנו מתכנתים/גרפיקאים פה..

פורסם

תודה על התגובה הממצה.

אני לא חושב שאיי פעם אני אקח לפטופ של IBM (לנובו עכשיו), כי היו לכולנו במשרד אותם והחלפנו את כולם, היו בעייתיים (ומכוערים!).

בקשר ל D630, לחבר במשרד יש כזה, הוא באמת קטן ויפה ומתלבש על ה docking הרגיל שלנו אם אני לא טועה.

ואם יש לו מחליף אני כמובן רוצה את מחליפו. אולי בכל זאת ניתן להשיג אותו בארץ. אני לא יכול לקנות אם לא, בגלל אחריות של המשרד פה.

ה HP גם לא כל כך אסטטי, למרות המקלדת הטובה שציינת..אבל אני לא פותח אפילו את המכסה :) הכל אצלי חיצוני. כמה שיותר..יותר טוב.

הייתי בכלל הולך על macbook היפה מאוד, רק שיש לי פה אחד, ואני לא מבין בו כלום, ולא גם אף אחד אחר. הוא פשוט תעלומה. בשבילנו

זה כמו לנחות בכוכב אחר לגמרי, ולא לדעת את השפה. ואנחנו כולנו מתכנתים/גרפיקאים פה..

לא היית קונה מחשב של לנובו ?

בתור אחד שעובד בארגון ענק...ענק זה מעל ה 300 משתמשים..

יש לנו בחברה 30 X61

המחשבים האלה הם המחשבים הכי איכותיים שאי פעם ראיתי..

איכות הבניה שלהם כל כך גבוהה וכל כך עמידה וכל כך אמינה שאני לא הייתי מאמין שאיזה נייד אחר היה מחזיק ככה.

מדובר על ניידים שמסתובבים בכל העולם ונמצאים בשטח ירי (החברה היא חברה לייצור נשק)

בנוסף לזה נמצאים בחברה T61

T60

T40 היותר ישנים.

ועוד

ומדובר בעשרות.

ואני יכול להגיד לך שנדירים התקלות בהם מבחינת חומרה פשוט סוסי עבודה .

איך בחברה של תכנתים וגרפיקאים לא מבינים ב MACBOOK ?

זה הדבר לתחום הזה פחות לתכנות אבל ה MACBOOK הוא גם מחשב מאוד מאוד מגניב וחזק .

ודרך אגב מאוד ידידותי יחסית.אם היה לי אפשרות לרכוש את ה MACBOOK PRO הייתי חוטף אותו בלי להסס...

מאוד מיוחד ושונה מהעדר.

פורסם

אני מסכימה עם Headspin, מחשבי Lenovo הם מהעמידים ביותר שיש (אבל הם בהחלט לא יפים במיוחד, בזה אתה צודק). איזה סוג של בעיות היו לכם?

לדעתי ה-HP דווקא נראה טוב אבל זו כמובן שאלה של טעם. :)

ה-Macbook אכן נראה טוב אבל ממש לא מתאים לצרכיך לדעתי. יתרונותיו יהיו במראה, בגודל (למרות שהוא כבד בשביל 13') ובמערכת ההפעלה של Mac (שלדעתי היא מוצלחת אבל יש שחושבים ההפך). ניתן כיום גם להתקין Windows על Mac אבל זה קצת מבטל את כל הרעיון...

חוץ מזה יש ל-Macbook חסרונות בשפע. הוא מאד יקר בשביל מה שהוא מציע (וכל שדרוג עולה הון). אין לו תחנת עגינה (לפחות לא אחת רשמית, יש כל מיני חברות שיוצרות תחנות עגינה מאולתרות), המעבד יותר חלש ואיכות הבניה ירודה בהשוואה למחשבי הסדרות העסקיות שציינתי.

ל-Macbook Pro יש יתרון משמעותי אחד והוא משקלו המאד נמוך בשביל מחשב 15' - 2.5 ק"ג. עם זאת, הוא הרבה יותר כבד ממה שאתה מחפש ויעלה הרבה יותר מהתקציב שלך.

באופן כללי, Macbook זה טוב למי שיש לו צורך בתוכנות היעודיות של ה-Mac ותקציב ממש גדול. חוץ מזה הוא בעיקר סמל סטטוס ממש סקסי (שזה גם שיקול לגיטימי, כל אחד והעדפותיו)

פורסם
  • מחבר

מבחינת עמידות, אני לא רואה בזה משהו להתייחס בכלל, כי אני הרי לא פותח אותו מעולם פיזית. והוא יושב במשרד / בית ולא זז.. מחובר

עם כבלים למסך -מקלדת-עכבר-הגברה. כך שמה שמשנה לי זה רק ההליכה מהעבודה הביתה וההיפך.

לא אהבנו את הלנובו לא זוכר למה כבר, אבל המנהל פיתוח החליף אותם. אנחנו חברה קטנה, בזמנו 11 עובדים, לא ארגון ענקי כמוכם..אנחנו

מאוד גמישים. לדעתי העיצוב של Dell הכסוף, יותר יפה ממחשב מרובע שחור כמו הלנובו. גם ה HP נראה דיי מרובע :)

ובאמת המאק הוא סמל לסטטוס והוא יותר מגניב מאשר מועיל לדעתי.

אף אחד לא מבין פה במאק, כי אין לנו צורך בו פרט לבדיקות QA, ואין לנו נסיון עבר עם המערכת הפעלה שלו,

ולאף אחד אין סבלנות ללמוד מאפס מערכת הפעלה חדשה ב"גילנו" :)

פורסם

אם עיצוב הוא שיקול יותר מרכזי מאיכות בניה ותחנת עגינה אז אתה יכול לשקול גם את ה-XPS m1330.

ל-Sony גם יש מספר מחשבים יפהפים ב-13' אבל מחיריהם בארץ הם שערורייתים.

פורסם

אינני יודע למה אתה כל כך מתייחס למחשב נייד כמו לעיצוב איטלקי... ;D נו בסדר פאררי היא מהממת :smile1:

כי בעיקרון אתה לא תרצה להקליד פה ולהרגישה עם מחשב נייד בן חצי שנה כמו עם מכונית צרפתית בת 10 שכולה מקרקשת ממשקל היידים שלך...

אלא אם כן יש לך מקלדת.

לדעתי לסטודנטים שצריכים להדביק את המרצה במרתון כתיבה איומה ואגרסיבית אין כמו השחור המרובע וה WELL MADE הזה. : :)

אבל בעיקרון הדגמים החזקים שלהם עולים הון...אז לפעמים הם לא כל כך משתלמים למרות איכות הבניה.

לפי דעתי תעשה מרתון סיבובים בכל מיני רשתות מחשבים ותוכל אולי לגעת אם יסכימו ולהתרשם מהעיצובים..

בהצלחה.

בטח שיש פה את המומחית שתוכל לתת טיפים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים