עבור לתוכן

המלצה למחשב נייד -- עד 7000 ש"ח פלוס מינוס, שיהיה "סוס עבודה" (ככל הניתן).

Featured Replies

פורסם

המחשב לא אמור להריץ משחקים, או להכיל כרטיס גרפי משוכלל.

הוא צריך בעיקר לשמש לעבודות ביתיות פשוטות (חבילת Office) וכן תכנות "אוניברסיטה" (סטטיסטיקה וכו') ומטלות פשוטות אחרות,

אבל גם להמיר קבצי וידאו מפורמט אחד לאחר, מטלה שבד"כ לוקחת שעות וכן להריץ מספר תכנות סימולטנית.

אני חושב שיש עדיפות ברורה ל- 2GB של זיכרון, אני טועה?

כמו גם הייתי רוצה את הדברים הטריוויאליים: מצלמה ומיקרופון מובנים, צורב DVD, דיסק קשיח גדול ככל הניתן (בסדר גודל של לפחות 150 גיג'ה-בייט ומעלה).

ואחריות מחברה טובה. אני יודע שיש עם זה בעיות כל הזמן, ולא הייתי רוצה "ליפול בפח" בריצות חוזרות ונשנות למעבדה.

בנוסף, הייתי מעוניין בנייד קל-משקל *יחסית*, ובמסך של בערך 14", רצוי ללא הציפוי המבריק המסנוור, והייתי מעדיף שלא יתחמם יתר על המידה

ושיהיה ניתן לעבוד עליו שעות ארוכות בלי להרגיש כאילו היד שלי עולה באש.

בשורה התחתונה -- אני לא מחפש מחשב שיהווה את המילה האחרונה בשוק. מצד שני, כוח חישוב ומהירות מעבד (וזיכרון)

הם קריטיים מבחינתי, במיוחד בגלל העבודה המרובה על קבצי הוידאו שאני מתעסק בהם, ולפעמים גם עבודה בסביבת פיתוח.

האם כל אלה נכנסים בתקציב שלי? האם ניתן לקנות מחשב כזה בירושלים? אשמח מאד לקבל את עזרתכם!

פורסם

תתבונן ב-Dell Latitude D630 וב-HP 6910p וב-Thinkpad T61. אם לא דחוף - תוכל לחכות עוד כמה שבועות ל-T400.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה. איך הם מתמודדים, אחד כנגד השני?

האם יש לך הצעות נוספות שרצוי לשקול, או למישהו מכם?

תודה שוב.

פורסם
  • מחבר

היי שוב. רציתי לומר שעיינתי במפרטי שני המחשבים הנ"ל,

הם נראים בסדר גמור -- אם כי קצת כבדים לטעמי (2.5-2.7 ק"ג).

האם יש מחשבים אחרים, טובים וחזקים, שנכנסים למחיר שלי -- אבל גם קצת יותר קלים?

בתודה מראש על ההתייחסות.

פורסם

היי שוב. רציתי לומר שעיינתי במפרטי שני המחשבים הנ"ל,

הם נראים בסדר גמור -- אם כי קצת כבדים לטעמי (2.5-2.7 ק"ג).

האם יש מחשבים אחרים, טובים וחזקים, שנכנסים למחיר שלי -- אבל גם קצת יותר קלים?

בתודה מראש על ההתייחסות.

המשקל שאתה מציין אינו נכון. ה-T61 ב-14' שוקל בערך 2.4 ק"ג (ה-T400 שוקל בערך 2.3 ק"ג). ה-6910p שוקל בערך 2.3-2.4 ק"ג.

זה משקל סטנדרטי למדי למחשב 14'.

פורסם
  • מחבר

טוב, הגעתי למפרטים הנ"ל דרך זאפ. בפעם הבאה אני אשקול תחליפים יותר.. אמינים. ;)

אם יורשה לי,

מבין ה- T61 וה d630, במה היית בוחרת? ובכלל, יש לך המלצות נוספות שכדאי לשקול?

בתודה מראש.

פורסם

הייתי בוחרת ב-T61 בגלל המקלדת היותר מוצלחת והבניה הסופר עמידה אבל גם ה-D630 הוא בחירה מצויינת ואיכותית והוא קצת יותר קל ומעודן יותר בעיצובו. אני ממליצה שתלך ותנסה את שני המחשבים לפני הקניה ותראה מה יותר נוח לך.

ישנם עוד דגמים אבל לדעתי ה-3 ש-Qttp ציין הם האיכותיים ביותר בקטגוריית ה-14' בתקציבך והייתי בוחרת מבין שלושתם במקומך.

אתה נמצא כרגע בדיוק בתפר של החלפת כל הדגמים העסקיים של 14', שלושת הדגמים הללו כבר הוחלפו בארה"ב

(D630 - E6400, T61-T400, 6910p-6930p). אם יש לך קצת זמן, אני הייתי מחכה שיגיע התחליף לארץ.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה שוב על התגובה.

לצערי לא אוכל לחכות עוד הרבה עד להגעתם של הדגמים החדשים לארץ.

מה בדבר ה- ASUS F8VA וה- HP DV6880EJ? ראיתי ששניהם נכנסים לתקציב.

פורסם

תודה שוב על התגובה.

לצערי לא אוכל לחכות עוד הרבה עד להגעתם של הדגמים החדשים לארץ.

מה בדבר ה- ASUS F8VA וה- HP DV6880EJ? ראיתי ששניהם נכנסים לתקציב.

אלו מחשבים מסדרה צרכנית עם איכות בניה הרבה פחות טובה. בתקציב של 7000 ש"ח הסיבה היחידה לקנות מסדרה צרכנית לדעתי היא אם אתה צריך כרטיס מסך חזק.

פורסם
  • מחבר

אלו מחשבים מסדרה צרכנית עם איכות בניה הרבה פחות טובה. בתקציב של 7000 ש"ח הסיבה היחידה לקנות מסדרה צרכנית לדעתי היא אם אתה צריך כרטיס מסך חזק.

אבל אם אני מתבונן בנתונים היבשים של על ה- 6880 של HP, למשל -- הוא מגיע עם:

Intel Core 2 Dou T9300 2.5GHz *

nVIDIA GeForce8400 8400M *

3 גיגות של זיכרון DDR2 במהירות של 667MHz

כאשר ה- T61/6460-D6G המומלץ על-ידכם מגיע עם:

Intel Core 2 Dou T8300 2.4GHz

nVIDIA Quadro NVS 140M

2 גיגות בלבד של זיכרון במהירות זהה.

באייבורי לפחות, ה HP אף יותר זול בכ- 600-700 שקלים; מה שמזניק אותי אל השאלה הבאה: מה בעצם מייקר מאד את ה- T61 שאין למשל ב- HP, והאם שווה להשקיע בזה את הכסף?

ועוד כמה שאלות קטנטנות:

א) באייבורי (החנות בה בדקתי את המחשבים הנ"ל) שני המחשבים נמכרים עם אחריות אצל היבואן הרשמי בלבד. לפי הנציג האדיב שדיבר איתי בטלפון, הבנתי שזה אומר שאני בעצם צריך לרוץ לסוכנות או וואטאבר שלהם בכל פעם שמשהו מתקלקל, ושום דבר מזה לא עובר דרכם או נופל עליהם. מאחר וזהו המחשב הנייד הראשון שלי ואני מנסה להימנע מטעויות עד כמה שאפשר תוך כדי שאני לומד מאחרים, האם זו נקודה ששווה להתעכב עליה, קרי, האם ניתן למצוא חנות (באיזור ירושלים) שתיקח את האחריות עליה, ולא תשלח אותי לכל הרוחות אם וכאשר תהיה תקלה?

ב) המוכר טען שדווקא רוב הכסף ב- T61 הולך על כרטיס המסך. מאחר שאני לא מבין בזה גרוש (כפי ששמתם לב לבד); האם יכול להיות של Nvidia Quadro NVS 140 mb שמצוי ב"לנובו" יש דווקא יתרון על ה- Geforce 8400? הוא טען שאם אני לא מתכוון לשחק משחקים, כדאי לי לנטוש את המחשב הזה ומהר, מה שנשמע לי קצת מוזר בדיוק מספר דקות אחרי שאתם אמרתם לי את ההפך המוחלט.

תודה כמו תמיד,

אתם ממש עוזרים לי כאן.

פורסם

אנסה לענות על שאלותיך.

באייבורי לפחות, ה HP אף יותר זול בכ- 600-700 שקלים; מה שמזניק אותי אל השאלה הבאה: מה בעצם מייקר מאד את ה- T61 שאין למשל ב- HP, והאם שווה להשקיע בזה את הכסף?

מה מייקר? כמה דברים.

קודם כל - סדרה עסקית איכותית יותר (עמידות, אמינות)

אחריות של IBM ל-3 שנים עדיפה על אחרית של HP (גם עם שדרוג ל-3 שנים)

אם אתה מדבר על ה-T61 14", אז גם העובדה שהוא קטן יותר מגדילה את המחיר

כמובן, כרטיס המסך. פה המוכר צודק. והעניין הוא לא רק בכך שהוא יותר טוב מה-8400M GS (הוא כן יותר טוב, אבל ממש בקצת). העניין הוא שמדובר בכרטיס לגרפיקאים מקצועיים, וכרטיסים כאלה תמיד יקרים יותר מהכרטיסים "לגיימרים" המקבילים להם.

האם שווה להשקיע? כשההבדל במחיר הוא לא כזה משמעותי, וההבדל במפרט גם לא גדול (רק מעבד, זיכרון זה זניח ביותר) - אין שום סיבה הגיונית לא להשקיע, במיוחד כשאתה מחפש "סוס עבודה", הגדרה שתפורה בול על מחשבי Thinkpad.

א) באייבורי (החנות בה בדקתי את המחשבים הנ"ל) שני המחשבים נמכרים עם אחריות אצל היבואן הרשמי בלבד. לפי הנציג האדיב שדיבר איתי בטלפון, הבנתי שזה אומר שאני בעצם צריך לרוץ לסוכנות או וואטאבר שלהם בכל פעם שמשהו מתקלקל, ושום דבר מזה לא עובר דרכם או נופל עליהם. מאחר וזהו המחשב הנייד הראשון שלי ואני מנסה להימנע מטעויות עד כמה שאפשר תוך כדי שאני לומד מאחרים, האם זו נקודה ששווה להתעכב עליה, קרי, האם ניתן למצוא חנות (באיזור ירושלים) שתיקח את האחריות עליה, ולא תשלח אותי לכל הרוחות אם וכאשר תהיה תקלה?

בוא תחשוב על זה עוד קצת. מה עדיף לך? אחריות של יצרן/יבואן, או אחריות של חנות שלא משתווה ליצרן/יבואן באמצעים? מה בדיוק אתה מרוויח מזה שחנות "תיקח את האחריות עליה"? שבמקום שאתה תלך ישירות לנותן השירות ותטפל בכל דבר מולו, אתה תבזבז זמן בללכת לחנות ולחכות שהם ידברו עם המעבדה של IBM/HP, ואז לחכות שהם ימסרו להם את המחשב ושהם יאספו מהם את המחשב, ואז אתה תחזור לחנות וכל זה? הרבה יותר עדיף לטפל מול IBM/HP ישירות. מה גם שיש להם נקודות איסוף ברחבי הארץ ויש שירות שליחים - אתה לא חייב להיסחב פיזית למעבדה ברוב המקרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים